Satiregruppen Magt: Al MAGT til Folket

0
403

Satiregruppen MAGT er klar med deres nye musikalske liveshow, Al MAGT til Folket’, der igen tager de danske politikere under mere eller mindre kærlig behandling. Louise B og Louise T var inviteret til forestillingen i Teater V, og her er vores tanker om det nye show.

 

Af Louise Bro og Louise Taarnhøj

 

Satiregruppen MAGT har efterhånden optrådt i 5 år, og er nu klar med en ny turne med forestillingen “Al Magt til Folket. I det nye show møder vi Danmarks nye parti, MAGT, hvor formanden skal lærer at spinne historier til journalisterne, så de kan vinde danskernes hjerter og dermed den politiske magt i landet.

Louise T:

Jeg har set Magt på Folkemødet et par gange – desværre ikke i 2019, hvor festen blev afbrudt af et afsindigt storm- og regnvejr, der aflyste stort set alt på sidstedagen af den politiske festival. Men det er noget særligt at opleve virkelig god politisk satire midt i en politisk fest – og når man har oplevet det, så er der godt nok en forskel til at se det på en lille scene i Valby.

Når det så er sagt, så gik jeg bestemt ikke skuffet derfra.

Noget af det vigtigste ved satire og komik er timing og mimik. Og begge dele er i den grad til stede hos de seks medlemmer af satiregruppen. Tilsæt begavede revy-indslag og en stor musikalitet, så har du MAGT.

Da jeg sad til showet. kom jeg til at tænke på, hvor de seks gutter har mødt hinanden? Hvordan stabler man lige en sekstet, som supplerer hinanden så godt, som synger så godt, og som samtidig alle sammen hver især og samlet er komiske talenter? Og tilmed tilsyneladende intelligente nok til at lave politiske satire med både rød og blå fortegn? Det er dog imponerende!

Det lader til, at den politiske satire – den gode af slagsen – har vendt sig mod rød fløj de seneste mange år. Og når man nu, som jeg, er lidt rød med et blåligt skær, så er det meget rart, at der kommer lidt punches til alle partier. Elegant at kunne gå begge veje, men naturligvis også ret nødvendigt, hvis man vil lave satire, som folk skal komme og betale for at se.

Jeg fik decideret grineflip to gange, begge gange hvor mimikken var en stor del af de satiriske sange. Altså, hvor gruppen ikke kun skulle synge og levere morsomheder, men hvis de også med deres ansigt og krop skulle spille skuespil. Og jeg overvejede på vej ud, om jeg skulle se det igen. Måske på en større scene. Det er MAGT uden tvivl klar til. Altså, at indtage de store scener, ikke at få mig som publikummer endnu engang.

Louise B:

Jeg er i modsætning til Louise T Magt novice, så denne forestilling var mit første møde med satiregruppen.

Jeg vidste derfor ikke, hvad jeg kunne forvente mig, men blev positivt overrasket over, at der udover en god portion satire, også var så meget musik og sang – virkelig gode, sjove og velskrevne sange. Det tenderer lidt til at minde mere om en revy, men hvor revyer har det med at (over)karikere, hvem end de gør grin med, så formår MAGT at gøre det komiske på en mere simpel måde.

Det hele er stadig inspireret af virkelighedens politiske dagsorden og alle de emner omkring klima, sexchikane, corona, og blokpolitik, som vi kender det. Men her er det (endelig) tilladt at grine af, hvor latterligt det hele også kan fremstå. Hvordan kan dem, der sidder højest på magten, lede uden et velfungerende moralsk kompas?

MAGT har i forestillingen stiftet et nyt parti, hvor der kun er én politisk agenda – nemlig at få magt. Og lige den del er måske noget af det, man kan kende mest fra den virkelige politiske verden. Det kan jo efterhånden være svært at vide, hvad de enkelte politikere egentlig mener, eller partierne for den sags skyld. Der er flere parti-hoppere og skandaler end nogensinde – og hvis ikke man har en politisk agenda eller vision, handler det hele så i virkeligheden bare om at få magt?

Magt tager i forestillingen både fat i de helt store overordnede emner omkring nutidens politik – og også de laveste fællesnævnere med plat komik, og begge dele fungerer fint, hvis man har let til latter. Det var møg sjovt for at sige det lige ud. Jeg grinede flere gange undervejs, og vil anbefale alle, der trænger til et godt grin til at se den nye forestilling fra MAGT.

MAGT tager på turné i hele landet med forestillingen Al Magt til Folket, og spiller bl.a. i Bremen Teater den 22. og 28. maj.

Find billetter til deres kommende show her.