Seaside Toldboden: NYT GASTROHUS MED SYV STJERNEKOKKE OG SYV VERDENSHJØRNER

0
393
Seaside Toldboden står klar med et helt nyt koncept, hvor de tager dig med på en gastronomisk jordomrejse. Lær det nye gastrohus at kende her, hvor du finder hele syv forskellige top-køkkenchefer. Det hele åbner på torsdag.

MICHELIN-KOKKE I UFORMELLE RAMMER

Den nye gastronomiske destination, Seaside Toldboden, slår dørene op torsdag den 6. maj med syv køkkener, der tilbyder oplevelser fra hele verden. Seaside Toldboden har høje ambitioner og har derfor allieret sig med syv kokke fra den absolutte superliga, hvor flere har arbejdet på 1, 2 og 3-stjernede Michelin-restauranter over hele verden.

Nu bliver de selvstændige køkkenchefer på Seaside Toldboden, hvor de blandt andet serverer deres versioner af østers, skaldyr, blæksprutter, ceviche, sashimi, sushi og grillet havtaske, kylling yakitori, tournedos rossini, tomahawks og souvlaki.

“Vi har haft et stort ønske om at få køkkenerne så tæt som muligt på vores gæster. Derfor arbejder kokkene i åbne køkkener, så du kan komme helt tæt på der, hvor den gode gastronomi bliver skabt. “Chefs Table”, som vi kalder det i branchen,” fortælle Jesper Julian Møller, ejer af Seaside Toldboden og madmarkederne Reffen, Broens Gadekøkken og Storms Pakhus.

ET GASTROHUS FOR ALLE

“Seaside Toldboden er et gastrohus med hele syv køkkener og barer. Det er – så vidt jeg ved – det første sted i København, der blander det bedste fra restauranterne og restaurationsverdenen med den mere uformelle stemning og teknikker fra streetfood,” fortæller han og fortsætter.

“Vi har arbejdet ud fra ambitionen om, at Seaside Toldboden skal være et gastrohus for alle, et hus, der skaber autentiske madoplevelser fra hele verden. Vi håber, at du vil opleve, at maden nærmest taler til dig, og at I begynder at tale sammen, fordi maden overrasker og smager af mere,” fortæller han.

Du behøver ikke at rejse dig for at bestille din mad. Seaside Toldboden introducerer et nyt online bestillingssite, som gør det muligt at bestille din mad, mens du sidder i solen og venter på den sms, der fortæller dig, når din mad er klar til afhentning.

SPOT DE MARITIME DETALJER

Indretning, form og farver er alt sammen inspireret af nærområdet ved Nordre Toldbod. Hvis du kigger godt efter, vil du se, at indretning, farver og materialer er stærkt inspireret af Kongeskibet Dannebrog, der ligger smukt fortøjet ved Brandebænken. Både indvendigt og udvendigt vil du kunne se Philip De Langes karakteristiske mastekran, der står og knejser ved Nyholmen. Og terrassen foran restauranterne er bygget med egetræ, som også blev brugt til den danske flåde for 200 år siden og som vil henlede tankerne på et skibsdæk.

“Omgivelserne er jo noget af det smukkeste København kan tilbyde og har været en uudtømmelig inspirationskilde,” fortæller Jesper Julian Møller.

DRØMMEN OM AT DELE HAVNEN

Idéen om at etablere syv selvstændige køkkener udspringer af Jesper Julians Møller vision om at dele havnen med københavnerne.

“Oprindeligt var havnen jo landets største arbejdsplads og selve fundamentet for byens og landets velstand. I stedet for at etablere en restaurant med et enkelt køkken, etablerer vi derfor nu en restaurant med mere end 600 siddepladser og hele syv køkkener, som alle deler vores passion for god gastronomi, kvalitet og gode råvarer,” siger han.

“Hvis man vil have det hele, får man aldrig nok. Hvis man deler, får man mere end rigeligt.”

EN UNIK MULIGHED FOR AT BLIVE SELVSTÆNDIG

Udover at dele havnen har Jesper Julian Møller en vision om at hjælpe dygtige kokke med at blive selvstændige. Indtil nu har han hjulpet 78 dygtige kokke med at blive selvstændige: 40 selvstændige køkkenchefer på Reffen, 18 fynske ildsjæle i Storms Pakhus, 12 dygtige restauratører, der serverer gademad i verdensklasse på Broens Gadekøkken og 8 stjernekokke på Seaside Toldboden.

“Det er fedt, at jeg med Seaside Toldboden får mulighed for at hjælpe de allerbedste kokke med at blive selvstændige,” afslutter han.

Seaside

SÅDAN SER SEASIDE-HOLDET UD

Seaside Toldboden har som sagt allieret sig med syv kokke fra den absolutte superliga.

Læs om hele holdet og køkkenerne her:

KITCHEN HAIDAN
Gabrielle Rizzo er oprindeligt fra Palermo i Italien, men har som kok rejst meget, hvilket også reflekteres i hans menuer. Han har arbejdet på flere 1, 2 og 3-stjernede Michelin-restauranter i Europa og USA. Gabrielle arbejder med få velvalgte ingredienser og smag, æstetik og bæredygtighed er altafgørende. Han bruger inspiration fra hele verden. På Seaside Toldboden vil Gabrielles køkken være bygget op omkring varme og kolde anretninger af fisk og skaldyr.

MAR
Med stor kærlighed til havet og vilde madoplevelser åbner Johan Burich Holck og venner – Mar Seafood Bar. Johan Burich Holck står bag den populære Bib Gourmand-restaurant Marv & Ben og restauranten The Pescatarian, som allerede i sit første år blev nævnt i Michelin-guiden og vandt bedste restaurant i Berlingske og Politiken. I Seafood Baren vil Johan orientere sit køkken mod verden med en menu, der fokuserer på bæredygtighed, økologi og gastronomi, lavet med de bedste ingredienser, sæsonen har at tilbyde af fisk, skaldyr og grøntsager.

MØRT
Dan Jensen er rundet af sine år i Barcelona, på Divan II, Alberto K og senest som kaptajn på Det Kongelige Teater. Han har en stor kærlighed til det klassiske håndværk, det møre kød i den bedste kvalitet og klassiske saucer og garniturer. En favorit er Tournedos Rossini – en ret Dan kan til perfektion, og som har fulgt ham hele kokkelivet. Derfor har retten da også sikret sig en plads på menukortet sammen med retter, hvor kvalitet er kompasset, og kødet spiller hovedrollen.

TOMBO
Edgars Sutka har en Golden Certification fra det japanske ministerium for landbrug, skovbrug og fiskeri – en certificering, som han har opnået efter 3 års træning i en Kaiseki-restaurant i den japanske by Kyoto. Certificeringen betyder, at Edgars er specialist i det japanske køkkens sæsoner, teknikker og traditioner. Kaiseki er Japans flerretters haute-cuisine, og principperne er repræsenteret i serveringsformen Shokado

Bento, en madkasse, der har været brugt i Japan i århundreder. På Seaside Toldboden følger Edgars sæsonerne og serverer sashimi, sushi, grillet fisk, skaldyr, onigiri m.m i den ikoniske madkasse.

PROJECT RAW
Gustav Duus og Lasse Nordows er begge erfarne kokke – og så er de i øvrigt bedste venner. Deres menu på Seaside Toldboden afspejler deres store passion for tatar og kolde forretter. De siger selv, at de lever og ånder for tatar, og det kan smages. På Seaside Toldboden får tataren derfor også en central rolle. Gustav og Lasse har nørdet alle ingredienser, eksperimenteret med konsistent og smage og stort fokus på den akkuratesse, der gør tataren til en særlig gastronomisk oplevelse.

IAJI
Henrik Jyrk er en erfaren restauratør og har i mange år arbejdet på adskillige 1 og 2-stjernede Michelin-restauranter i København og USA. Henrik er samtidigt et kendt ansigt på tv, bl.a. som kok i Go Morgen DK. På Seaside Toldboden bliver Henrik kendt for det asiatiske køkken – for pan asian grill. Han motiveres af at servere gode madoplevelser og er meget optaget af, at alle mennesker fortjener i hvert fald ét godt måltid om dagen. Og den ambition kan helt sikkert mærkes i hans køkken på Seaside Toldboden.

STRANGAS
Nikolas Strangas er oprindeligt uddannet konditor og har erfaring fra en række forskellige Michelin- restauranter, bl.a. Era Ora. Han er kendt fra dansk tv, og så kan han også skrive kogebogsforfatter på sit CV. På Seaside Toldboden sætter Strangas smag på sin version af det græske, salte køkken med smagfuldt grønt, friskfanget blæksprutter, økologisk kød og masser af græsk passion. Hans filosofi er, at vi skal nyde måltidet præcis som grækerne selv med lidenskab og de mennesker, som betyder allermest.

LØGISMOSE SPISERI
Nabobutikken, Løgismose Vin, Mad & Delikatesser, står bag Seaside Toldbodens Spiseri. Her vil der være friskbrygget kaffe, morgenmad, kager, eksklusive sandwich, tapas, oste og andre serveringer, der alle gemmer på smag, holdning og håndværk. Menukortet byder på det bedste fra Løgismoses gastronomiske univers og retterne kan nydes i restauranten, på terrassen eller tages med på farten.