Selina Gin | Københavnersnuden #207

0
374
Ugens Københavnersnude er sangerinde Selina Gin. Hun har sammen med sit band Nelson Can haft et spændende og hæsblæsende år og turneret på scener og festivaler i både Danmark og udlandet med den anmelderroste udgivelse EP3. Mød hendes København her.

 

LC: Hvad har du gang i i øjeblikket?
SG: For tiden har jeg gang i en turné, hvor jeg spiller på scener rundt omkring i Danmark og udland med mit band Nelson Can. Vi har haft et virkelig spændende og hæsblæsende år med vores udgivelse EP3, og er i gang med at skrive mere musik. Og så er jeg også lige startet på min kandidat på RMC ­– Rytmisk Musikkonservatorium.

LC: Hvor går du tur?
SG: Jeg kan sgu godt lide at en gåtur ikke skal være for nem og søndagsagtig, så når jeg går tur, skal det være på Amager Strand. Der kan man blive blæst lidt igennem og få en masse sand i skoene.

LC: Hvor drikker du kaffe?
SG: Kaffebaren på Amager – lokalt og virkelig god kaffe. Og dem der laver kaffen har altid overskud til at hilse.

LC: Hvor spiser du?
SG: Det er oftest min far, der tager mig ud at spise, og det ender egentlig altid med noget asiatisk. Hvis vi bliver på Amager, så er Magasasa og Nikko Sushi på Amagerbrogade favoritter.

LC: Hvor fester du?
SG: Haha, FESTE? Jeg er nok det mest kedelige menneske jeg kender, der næsten aldrig fester. Men det er nok også fordi, vi spiller så mange koncerter, at man føler sig lidt “festet af”. når man kommer hjem. Men når jeg har ferie, så elsker jeg at tage til koncerter i Pumpehusets Byhave.


Photocredit: Jessie Morgan

LC: Hvor inspireres du?
SG: Normalt ville jeg nok sige, at det er, når jeg hænger ud ude på RMC. Her vrimler med gode mennesker og musikere, og området er i sig selv så smukt på Holmen. Men i løbet af denne sommer har jeg været så meget væk, at hjemme faktisk er blevet mit nye inspirationssted. Lige samle tankerne og få sovet lidt hjælper utrolig meget.

LC: Hvad er dit yndlingssted i København?
SG: Uh, det er nok Holmen. Jeg synes, det er så rart at være omgivet af natur og mennesker, og kunne kigge udover vandet og over på Nyhavn og resten af byen.

LC: Hvor har du sidst følt dig forelsket i København?
SG: Alle de gange jeg har været hjemme i løbet af sommeren. Folk bobler af glæde!

LC: Hvad er dit bedste minde om København?
SG: Mit bedste minde er faktisk en del år tilbage, vi har nok været 17 år. Signe (bassisten i Nelson Can) og jeg tog til København, og tog forbi Jagtvej. Her tog vi på en bar lige ved siden af Ungdomshuset, hvor vi mødte en veteran. Han ville rigtig gerne snakke, og vi endte med at lave en mega lang joke om, at vi gerne ville have en rejemad, fordi vi lige havde set “Casper og Mandrilaftalen”. Det ville han meget gerne skaffe os. Vi drak resten af vores søde shots og tog på Rio Bravo, hvor vi spiste rejsecocktails og drak snaps. Det var en kæmpe aften og København blev ved med at føles større og større og fyldt med muligheder.

LC: Din anbefaling til den bedste oplevelse i København?
SG: Tag på Stengade og oplev nogle punkkoncerter, eller gratis koncerter i Pumpehuset Byhave. Der er også Uhørt Festival med masser af up-coming navne. København er fyldt med fantastiske bands, og så skynd dig og oplev dem!

LC: Dit soundtrack til byen?
SG: Hvis ikke man har set ’High Maintenance’, så skal man i hvert fald gøre sig den tjeneste at lytte til seriens soundtrack på Spotify. Playlisten hedder ’High Maintenance’.

LC: Selvom København er fantastisk, har du nu mulighed for at tilføje den ene ting, som du synes, byen mangler – hvad er det?
SG: Cykelregler eller kursus til turister. Ej men come on…

 

Tusind tak fordi du ville dele dit København med os Selina!