Skal man være lesbisk for at gå på lesbisk bar?

4
343

For noget tid siden var jeg i byen på en meget skøn bar, Vela, som ligger i Viktoriagade 2-4 på Vesterbro. Baren er lille, mørk og hyggelig og stemningen festlig og afslappet, lidt ligesom en privatfest. Men Vela adskiller sig på et – lidt afgørende – punkt fra de andre barer, jeg plejer at hænge ud på. Det er nemlig en lesbisk bar. Og jeg har fået at vide, at det er den bedste af slagsen i København.

Nu ved jeg ikke, om jeg er den sidste kvinde i København, der går på homobar. Og jeg kan ikke helt finde ud af, om det er i orden at gå på pigebar, når nu man som jeg ikke er til piger? For jeg kan godt forstå, at det må være lidt besværligt at finde en kæreste, når man på den måde hører til minoriteterne. Så må det alt andet lige være sjovere at være et sted, hvor man godt kan gå ud fra, at der er noget at komme efter, så at sige.

Da jeg var der, blev jeg genstand for en smuk piges opmærksomhed. Dog var hendes første spørgsmål: “Du er ikke lesbisk, er du?”. Måske er det rigtigt, hvad man hører i amerikanske tv-serier. Bøsser og lesbiske har en quality, så andre bøsser og lesbiske kan kende dem. Jeg blev i hvert fald lynhurtigt afsløret og lidt smigret over, at jeg ikke var helt uinteressant et sådan sted. Mand – kvinde – det er sådan set ret ligegyldigt, hvem der giver én en kompliment, det er altid rart.

Siden damen i baren ikke blev sur eller skuffet over, at jeg ikke kunne scores, så tror jeg på, at det er helt i orden, at kvinder går i byen på lesbiske barer, selvom man er til det modsatte køn. Det kan i hvert fald anbefales at besøge Vela Bar, for der er både smukt, god stemning og lidt hemmeligt. Og der er både mænd og kvinder (flest kvinder, søde og smukke), så der er i virkeligheden ikke nogen undskyldning for ikke at komme ned og drikke en øl.

Jeg har ikke taget nogen billeder indenfor, det er lidt for grænseoverskridende at tage billeder på en bar. Desuden kan stemningen sådan et sted aldrig fanges med et kamera, den skal opleves.

/Louise

4 COMMENTS

  1. Jeg synes det er fint at gå på homobar af og til selvom man ikke er til eget køn. Men så skal man på den ene eller anden måde signalere at man ikke er available, enten med en T-shirt med stort tryk: HETEROSEKSUEL … 🙂 … eller også ved at sige det som det FØRSTE når nogen indleder en samtale. Undskyld, men du har sgu ret i at når man ikke kan score damer på almindelige diskoteker, og dem er der mange af, så vil man gerne være bare LIDT sikker på ikke at blive hetero-afvist når man går på homobar. Så, så længe det ikke bliver stamværtshuset og så længe du gør tydeligt at du ikke er interesseret… eller åbn lidt op og BLIV interesseret… 🙂 … så gå amok med homofest 🙂

  2. Jeg har faktisk tænkt meget over at tage på en lesbisk bar som jeg har aldrig prøvet og det ville jeg gerne, kan jeg som mand godt komme ind ?

Comments are closed.