SKØN PLAKATSHOP – MUEBLOS

0
290

For en måned siden var jeg forbi design-markedet på Israels Plads – en ren slikbutik, hvis man interesserer sig for kunst. Her støtte jeg på Camille, som sammen med sin kæreste står bag kunst-webshoppen, Mueblos.com. For nogle uger siden var hun vores københavnersnude, men jeg synes alligevel, at I skulle have lov at få et lidt større indblik i Mueblos og parret bag. Det er jo ikke hver dag, at vi finder steder, som vi virkelig godt kan lide. Læs interviewet med Camille her:

LC: Hvem er du?
CSS: Jeg hedder Camille Sousa-Sousa, er 26 år og administrerende direktør for design- og interiørvirksomheden Mueblos. Jeg lever af at drive min egen virksomhed sammen med min kæreste Marcus Kai. Jeg laver alt fra at finde inspiration i hverdagslivet, tegne og male illustrationer, designe plakater og møbler, håndtere produktion, salg og markedsføring, samt holde Marcus’ kreative udfoldelser i ørene. Jeg er oplært i et reklamebureau og endte med at sidde som ung projektleder i en meget ung alder. Jeg er også en bognørd med et af Danmarks højeste gymnasiegennemsnit, men min passion ligger klart i det kreative univers. Jeg startede derfor med at læse journalistik på Roskilde Universitet, men har sat studie på pause på ubestemt tid, nu hvor jeg er så priviligeret at kunne leve af at udleve min store drøm som iværksætter.

Mueblos plakat
Denne smukke sag har jeg købt! And I love it!

LC: Hvornår startede I firmaet – og hvorfor?
CSS: Mueblos opstod i et samarbejde mellem min kæreste Marcus Kai og jeg. Vi fandt det interessant at kombinere begge vores kompetencer og derved skabe noget nyt og kreativt sammen. Vores fælles pulje af værktøjer spænder meget bredt, og vi fandt hurtigt ud af, at vi faktisk tilsammen havde alle de egenskaber, vi skulle bruge for at kunne springe ud som selvstændige. Vi istandsatte vores lejlighed fra gulv til loft i 2013 og fandt ret hurtigt ud af, at vi arbejdede godt sammen og delte en fælles passion for boligindretning. Vi var faktisk begge så passionerede, at vi ikke kunne blive enige om noget, så det tog os næsten et år at møblere vores lejlighed (og vi er egentlig stadig i gang) :-).

LC: Hvad er jeres inspiration?
CSS: Vi går meget op i håndværk, kontraster og godt design. Marcus er en ægte træmand og er vild med det grafiske og funktionelle. Jeg elsker derimod at arbejde med sirlige materialer som akvarel og tekstil. Vores inspiration stammer derfor ofte fra tidligere tiders kreative løsninger — også gerne fra helt andre faggrupper. Vi elsker at arbejde med emner, som normaltvist betragtes som usexede eller grimme, for dernæst at forsøge at give dem lidt kærlighed, så de alligevel bliver æstetiske og smukke. Personligt henter jeg størstedelen af min inspiration hos Marcus. Vi udfordrer dagligt hinanden med kreative opgaver, som ofte skaber noget helt nyt og anderledes, som ingen af os kunne have skabt alene. Eksempelvis gav han mig en vildt sjov opgave, som gik ud på at få en stor, grim torsk til at blive til en plakat, vi selv ville have hængende i vores køkken. Produktet blev virkelig skørt og sjovt.

LC: Hvad er fremtidsplanerne? Kommer der nye produkter?
CSS: Vi anede ikke, at vi ville nå så langt på så kort tid, så vores fremtidsplaner bliver konstant ændret. Vi er derfor for længst stoppet med at lave faste fremtidsplaner, da alle skridt, vi tager, er nødsaget til at være improvisation, eftersom hver eneste dag afkaster en ny udfordring eller mulighed. Vi håber, at vi gradvist i løbet af 2015 kan præsentere flere produkter inden for boliginteriør, som eksempelvis møbler, puder, viskestykker osv., da vi drømmer om at arbejde os mere i den retning. Vi vil selvfølgelig stadig fortsætte med at lave plakater og illustrationer, da det ligger vores hjerter nært, men drømmen er at kunne designe alle slags ting til hjemmet. Men følg endelig med på vores Instagram, for vi lancerer snart en del nye produkter.

Hvis du, kære læser, synes, at Mueblos lyder som et interessant projekt og en fed webshop, så hop ind på Mueblos.com og se mere. Husk også at følge med på deres Instagram, som Camille selv anbefaler. Den synes jeg i hvert fald er ret spændende at følge.

/Louise