Søren Frost | Københavnersnuden #411

0
442

Ugens Københavnersnude er musiker Søren Frost. Han er født i Aarhus og har altid spillet trommer – i sine unge dage med Klüvers Big Band, og Thomas Helmig, og har sidenhavn spillet med et hav af danske kunstnere og bl.a. Randy Brecker, Dr. John, Dianne Reeves, David Sanborn, Charlie Watts og John Scofield. Han boede i en periode i New York og flyttede derefter til København, hvor han har boet siden 1988. Lige nu spiller han med DR Big Band og SP-JUST-FROST, som netop har udgivet singlen ”Lys på det”. Mød Søren og hans København her.

 

 

LoveCopenhagen: Hvad har du gang i i øjeblikket?
Søren Frost: Efter en veloverstået tur med DR Big Band, er jeg i gang med en forårstur med funk-trioen SP-JUST-FROST, hvor jeg er trommeslager. Vi har netop udgivet en ny single ”Lys på det”. Den 13. maj udkommer vores nye dansksprogede EP ”Lys det op”, som vi præsenterer over det ganske land til og med slutningen af maj.

LoveCopenhagen: Hvor bor du?
Søren Frost: Jeg bor på Østerbro, hvor jeg af flere omgange har boet i 25 år med afstikkere til Nørrebro og Frederiksberg. Kan virkelig godt lide Ndr. Frihavnsgade, hvor jeg bor. Området er en lille landsby, hvor man hilser på PostNord-manden, bageren, hælebar-manden, og dem man ser hver dag i gadebilledet.

LoveCopenhagen: Hvor går du tur?
Søren Frost: Jeg går selvfølgelig tit i Fælledparken eller rundt om søerne med min skønne hustru. Fra tid til anden ender det med, at jeg går ned til Tim i pladeforretningen Ooh Aah i Ryesgade – ubetinget byens bedste. Han har altid spændende LP’er, som jeg lige står og mangler.

LoveCopenhagen: Hvor drikker du kaffe?
Søren Frost: Jeg drikker mest kaffe derhjemme, da kaffen på Østerbro og hele København er latterligt dyr. Skal jeg mødes med nogen, er det gerne Original Coffee på Ndr. Frihavnsgade. Må desværre indrømme at 7/11’s filterkaffe faktisk er fremragende

LoveCopenhagen: Hvor spiser du?
Søren Frost: Åh, det er længe siden, vi har været ude at spise – qua det ene og det andet. Men vi var på den lille bistro Cocorico på Blegdamsvej overfor metroen forleden, og den er ganske glimrende.

LoveCopenhagen: Hvor fester du?
Søren Frost: Jeg fester ikke, men tager gerne et glas derhjemme. Som musiker kommer man desværre ikke så meget ud, da det behov ligesom er dækket.

LoveCopenhagen: Hvor inspireres du?
Søren Frost: Jeg inspireres mange steder i byen, men tit på mine løbeture, gerne kastellet og Langelinie eller de længere ture rundt om Utterslev Mose. Det at løbe og være 100% sig selv er meget givende, mentalt sundt og vigtigt for mig. Ellers inspireres jeg af venner, kolleger, min hustru og mine børn.

LoveCopenhagen: Hvad er dit yndlingssted i København
Søren Frost: Som tidligere nævnt elsker jeg Fælledparken, men kan også lide diversiteten i de forskellige bydele i København, stykket af Nørrebrogade fra byen og ud til Nørrebro Station er altid meget livligt og farverigt. Jeg cykler dagligt forbi Østerport, den flotte gamle stationsbygning og fatter, ligesom så mange andre ikke at man kan bygge en grim glaskasse lige ved siden af – det skulle lige nævnes i hyldesten.

LoveCopenhagen: Hvor har du sidst følt dig forelsket i København?
Søren Frost: Åh, det er vel dagligt, når jeg vågner om morgenen og ser min smukke hustru ligge ved siden af – så bliver jeg så glad.

LoveCopenhagen: Hvad er dit bedste minde om København?
Søren Frost: Der er simpelthen så mange, at det er svært at nævne. Nu har jeg boet her så længe, men er jo fra Aarhus, og jeg husker især de første gange, jeg kom til byen som ung, og skulle til koncert. Om det var Count Basie eller Black Uhuru, så var storbyen bare helt vild for en knægt som mig. Senere er det jo blevet min hjemby, er dog stadig AGF-fan og tager i Parken, når de møder FCK, så der er rigtig mange fine minder og oplevelser. Mødet med min kone og vores vielse på Rådhuset og hele den dag med mødre og børn, er naturligvis et skønt minde. Et andet fedt minde er, da min kone og jeg af Charlie Watts, blev inviteret til Rolling Stones koncert på Roskilde Festival i 2016. Vi skulle møde op på d’Angleterre og blev kørt direkte backstage, hvor vi havde fire time i Stones-land med Charlie som guide og mødte det meste af bandet. Vi endte med at se koncerten fra scenen, da jeg var dårligt gående, så det var helt legendarisk, meget inspirerende og et fantastisk minde.

LoveCopenhagen: Din anbefaling til den bedste oplevelse i København?
Søren Frost: Gå på opdagelse i bydele du ikke plejer at gå, prøv nogle cafeer/restauranter, du aldrig har prøvet. Byen har det hele og byder på mange fine oplevelser. Lad dig overraske og se hvad der sker. Jeg har stadig en del af de helt store turist sights til gode, men sådan er det vel, når man bor i byen.

LoveCopenhagen: Selvom København er fantastisk, har du nu mulighed for at tilføje den ene ting, som du synes, byen mangler – hvad er det?
Søren Frost: Jeg synes helt klart, der mangler et jazzspillested al a JazzHouse. Et medium stort jazzhus, hvor der er mulighed for at både lokale og internationale navne kan komme og spille. Dette er ikke for at tage noget fra Montmartre, de gør et fremragende stykke arbejde, men et lidt større sted, hvor også de unge ukendte løver og løvinder får en chance for at prøve sig selv af.

LoveCopenhagen: Dit soundtrack til byen?
Søren Frost: Hører aldrig musik, når jeg går eller løber, men et soundtrack til de fem søer fra Øbro og udefter kunne være:

  • Keith Jarrett Trio-Ballad of The Sad Young Men
  • Steps-Not Ethiopia
  • The Meters-Hey Pocky Way
  • Shirley Scott Trio-We’re Going Home
  • Bob Marley-Johnny Was

 

Funk-trioen SP-JUST-FROST har netop udgivet en ny single ”Lys på det”, og den 13. maj udkommer deres dansksprogede EP ”Lys det op”. SP-JUST-FROST spiller over hele landet i forbindelse med udgivelsen, og du kan bl.a. opleve dem i Amager Bio den 2. maj.

[ot-video][/ot-video]

 

Tusind tak fordi du ville dele dit København med os, Søren!