Matilde Lou | Københavnersnuden #15

0
308

Sangerinde og sangskriver Matilde Lou har ofte sunget Københavns hjerte varm med sin sprøde r’n’b-stemme. Hun har en fortid i MarieMatildeBand, har skrevet sammen med flere forskellige sangskrivere, og så har hun en forkærlighed for den elektroniske undergrundsscene. Hun formår at skrive danske tekster, som rammer lige i hjertet, og vi er super glade for, at hun her vil dele sit København med os og jer.

Matilde Lou

LC: Hvor bor du?
ML: København K- lige ved Kgs. Have i en lejlighed, der har fået navnet ‘Pop Chick Palace’.

LC: Hvor går du tur? 
ML: Nede bag Nordhavn i det forladte havneområde – der er rigtig fedt og råt. Der kan man mærke blæsten ruske, når det er efterår og dufte sommeren, når den er på vej. Ellers går jeg tur i Københavns fine brostensgader i mit hood, Christania – Fristaden bag voldende forbi pusherstreet har klart mit hjerte for evigt og altid! Naturen derude er ligesom at komme på landet, og husene er skæve og fine – ligesom eksistenserne. Der er plads til, at man lever lidt på kanten, og det er smukt og befriende. Derude bag det hele er der plads til at trække vejret og glemme politiske kampe og bare være midt i en grøn plet i byen, hvor brændeovnene buldrer, og hvor ungerne løber med bare numser og får røde kinder.

LC: Hvor drikker du kaffe? 
ML: Uhhhhh der er så mange gode kaffesteder, og der popper hele tiden nye op. Slabberasen på Vesterbro er jeg glad for, og ellers er Ricco’s stadig det kaffested, hvor jeg mødes med mine piger. Kafferiet er også velbesøgt af mig, fordi det er så yndigt og som at købe kaffe i et dukkehus.

LC: Hvor spiser du? 
ML: Jeg elsker mad! Der er mange gode steder i min by, men er ret glad for Bio M i Fredericiagade, der har den vildeste brunch. Goodmorning Vietnam i Abel Cathrinesgade er også et sted jeg ka li ,’ fordi det er meget uhøjtideligt. Skal klart prøve Greasy Spoon snart, som er en burger joint i København K.

LC: Hvor fester du?
ML: Alle steder! Er glad for Distortion og de mange udendørs gade- og pop op-fester, der er om sommeren, men er også en sucker for de små bæverdinger på Vesterbro som Grotten, Sommersted, Blomsten og Mckluud. Her er ligesom plads til alle. Jeg har endda haft et af mit livs mest romantiske dates på Grotten engang, så det kan noget, der er virkelig street og fint! PH Cafe’ens jam om mandagen er klart en go’ hverdagsfest for mig, hvor man kan spille musik med skønne folk, og ofte ender det med en fest på Amigo Bar i de sene nattetimer. Der er noget dobbelsjovt og forbudt over at holde lørdag på en grå mandag. Det er København god til. Om julen er Centralhjørnet virkelig optur, fordi jeg ELSKER jul, og deres loft er den vildeste udsmykning med al jule-bling i verden. Jeg kan kigge på det i timevis. Hvis man skal have en rigtig lækker cocktail og være lidt mindre bad ass, så er det  klart Salon 39 , hvor stemningen er total new yorker agtig, og de spiller seje vinyl plader. Lidkoeb på Vesterbro er også gode til det med cocktails, og det er godt, når man ikke er en ølpige. Hvis man vil lidt mere privatfest-agtig bytur, er Bodega på Nørrebro et godt bud. Der kan man både hænge i baren eller gå amok på dansegulvet, mens man drikker Mojitos eller øl med sidevogn.

LC: Hvor inspireres du?
ML: Jeg inspireres bedst, når jeg er midt i min hverdag. Ofte på min cykel kommer der små melodier og sange . Men også om natten mens hele byen sover og stilheden overtager. Det er ensomt-godt og virker magisk på mig, især hvis regnen trommer udenfor, så er det helt perfekt og der, hvor klaveret kalder mest. Jeg har lært af min mor at omfavne regnvejr, og det er rart, når man bor i Danmark 😉 Jeg får en lille smule lykke indeni af det regn der….

LC: Hvad er dit yndlingssted i København?
ML: Søerne lige ud for reklamesøjlerne ved Dronning Louises Bro. Det er meget København for mig at se neonlyset spejle sig i det mørke vand, lige inden det bliver helt mørkt. På alle årstider, også dem hvor man tænker: “Aaaaaaargh København, din bitch – det er koldt, blæser og jeg har sne i underbukserne!” Så blinker det ligesom til dig og siger “Hey, hvad er lidt sne, når du har mig?’. Og så er der alle de der små gader, som ingen rigtig ser, med de ældste huse i verden, der er ved at brase sammen og har tremmer for ruderne. Ved Amalienborg er der mange skjulte gader fulde af historier, plus man skal gennem yndlingsgaden Krusemynthegade.

LC: Hvor har du sidst følt dig forelsket i København?
ML: Jeg bliver en lille smule forelsket i København hver dag om og om igen… (Håber det er sådan, det bliver næste gang, jeg får en kæreste!) men sidst jeg var sådan rigtig sug-i-maven-forelsket i min by var, da jeg landede efter en alen sangskriver tur til London, og regnen havde vasket byen ren. Mine dejlige veninder havde hentet mig i lufthavnen, og himlen havde 1000 farver over byens tage. Vi kørte over Knippelsbro gennem Københavns gader, og der sprang mit hjerte lige et slag. Jeg følte mig kysset blødt og godt velkommen hjem.

LC: Hvad er dit bedste minde om København?
ML: Mit hjerte er fuld af mange bedste minder, men et af dem var at spille til Copenhagen Pride på Rådhuspladsen for tusindevis af regnbuefarvede folk, der fejrede mangfoldighed og kærlighed. Der var jeg rigtig stolt af min by – hvor selv busserne havde regnbuefarvede flag, og jeg kunne mærke, at kærlighed er det, der gør hele turen alting værd.

LC: Din anbefaling til den bedste oplevelse i København?
ML: Sommer i København byder på meget musik og mange arrangementer. Man kan sidde ude og suge til sig af byens liv, og der er en spontan stemning overalt, som man bør overgive sig til og bare lade sig rive med af. Så det må være sommerens spontanitet.

Tusind tak, Matilde, fordi du delte din Københanv med os! Du kan høre en af Matildes sange her: