Andreas von der Heide | Københavnersnuden #22

0
337

Andreas von der Heide er manden bag det nye, fremadstormende københavnerbrand, Les Deux. Og ikke nok med det, så læser han samtidig jura – og så er han i gang med de sidste forberedelser, før han i midten af februar tager til Egypten for at løbe verdens hårdeste løb, 4 Deserts, som er 250 km gennem en 40 graders varme ørken med 10 kg oppakning på ryggen. Men inden da fandt han også tid til at dele sig København med os.

Andreas von der Heide

LC: Hvor bor du?
AVDH: Frederiksberg – og jeg ville ikke bo i nogen anden bydel.

LC: Hvor går du tur?
AVDH: Jeg går sjældent ture, da jeg får rigelig motion med mine løbeture op mod ørkenen, men skulle det ske, er jeg nok en “Søerne-type”. Når jeg ikke træner, og vejret er lidt varmere, smider jeg musik i ørerne og ser, hvor jeg ender. Her kan jeg sagtens gå i halvanden time og bare tænke.

LC: Hvor drikker du kaffe?
AVDH: På Café Altanen på Gammel Kongevej hos min gode kammerat, Ulrik.

LC: Hvor spiser du?
AVDH: Det kommer an på, hvor sulten jeg er, hvem jeg er med, og hvad jeg lyster. Urtehuset er fast fødeindtag til frokost. Skal man ud, har jeg mange steder. Jeg er typen, der godt kan lide en solid omgang mad, så det er ikke det kunstneriske Noma, der fanger min interesse. Når det er sagt, er jeg til alt fra store bøffer til raw food.

LC: Hvor fester du?
AVDH: Der, hvor festen er 😉 Uforståligt ender jeg altid på Sunday, men jeg er mest til gode middage med dejlig mad, rødvin og venner, hvor snakken går, og man virkelig kommer hinanden ved samtidig med, at man får en lille fjer på.

LC: Hvor inspireres du?
AVDH: Det kommer an på, hvilken inspiration du tænker på. Jeg elsker at betragte andre mennesker og læse om andre, hvilket er en stor inspirationskilde. Jeg elsker folk, der har bedrevet noget stort, hvor de har været på kanten af at bryde sammen, hvor hele deres facade krakelerer, og der kun er det ægte menneske tilbage. Det er sgu inspiration på højt niveau!

LC: Hvad er dit yndlingssted i København?
AVDH: Ved Søerne på Østerbro, er der en sten, hvor der er et tegnet et hjerte. Dér kyssede jeg min kæreste og kommende “wifey” for første gang!

LC: Hvor har du sidst følt dig forelsket i København?
AVDH: Det gør jeg hver dag, når jeg cykler gennem byen og hen på mit lille kontor med de fedeste mennesker, som gør arbejdsdagen til ren og skær glæde. Byens tage og drengenes gode humør – det er sgu kærlighed!

LC: Hvad er dit bedste minde om København?
AVDH: Ironman 2012. Jeg skulle gennemføre min første fulde ironmandistance, og hvor var det lækkert. 25 grader, høj sol og byen var PROPPET med mennesker. Hele byen bar mig igennem den udfordring, og hvor ville jeg gerne tilbage!

LC: Din anbefaling til den bedste oplevelse i København?
AVDH: Gå i Dagmar og se The Wolf of Wall Street! Og brug byen og dens millioner af tilbud.

Tak, Andreas, fordi du ville dele dit København med os!