Dansk frokost på Frida’s

0
311

I søndags inviterede min kæreste mig på frokost. På dansk frokost. Og dét elsker jeg. Jeg har tidligere skrevet om Klubben, som længe har været vores favorit til dansk mad, men i søndags skulle vi altså prøve noget nyt, så vi tog på Frida’s, der ligger på Gl. Kongevej – lige ved siden af stripbaren Waterloo og overfor Planetariet.

Fridas facade
Fridas facade

Frida’s blev etableret i 1954, men var primært bodega. Da de nuværende ejere overtog restauranten i 2000 udviklede de Frida’s, så det i dag er et spisested – men med plads til, at man også bare kan dumpe ind og nyde en kold øl i baren.

Vi var faktisk de eneste gæster denne sene søndag eftermiddag, så vi kunne frit vælge plads, og vi satte os i en af båsene. Når det kommer til dansk mad, så har vi vores favoritter, som altid skal testes – og ingen undtagelse denne gang. Så vi bestilte hurtigt en hønsesalat til deling, et stjerneskud til mig og en pariserbøf til J. Dertil naturligvis en dejlig kold øl (fra Nørrebro Bryghus – lækkert).

Hønsesalaten var helt sikkert hjemmelavet og smagte fantastisk. Og den var hurtigt væk også! Jeg nåede heldigvis at tage dette billede:

Hønsesalat
Hønsesalat

Efter hønsesalaten kom pariserbøf og stjerneskud. Og igen var det helt i top. Pariserbøffen var stegt perfekt, og tilbehøret var lige i skabet – ‘rigtig’ æggeblomme, rødbeder, hjemmelavet pickles, peberrod, kapers. Og stjerneskuddet med den stegte fisk, den dampede fisk, rejer og kaviar. Det var præcis, som det skulle være:

Pariserbøf og Stjerneskud
Pariserbøf og Stjerneskud

Ud over den virkelig gode mad, så er stemningen også rigtig fin hos Frida’s – eller det er jeg overbevist om, for der var desværre ret tomt, da vi var der. Men betjeningen var sød og hurtig og rammerne helt rigtige. Så næste gang – og der bliver helt sikkert en næste gang – håber jeg, at restauranten er pakket med glade mennesker, der lader sig forkæle af Frida’s lækre danske køkken! Alt andet vil være meget mærkeligt, synes jeg! /Anne

Stemning Frida's
Stemning Frida’s
Stemning Frida's
Stemning Frida’s
Kloge ord i vindfanget
Kloge ord i vindfanget