Louise Taarnhøj | Københavnersnuden #21

0
335

Bag LoveCopenhagen står blandt andre Louise Taarnhøj, som til daglig er redaktør her på sitet. Her kommer hun med sine anbefalinger til København:

Louise

LC: Hvor bor du?
LT: Sønder Boulevard på Vesterbro.

LC: Hvor går du tur?
LT: Alle steder, faktisk. Men nok mest på Vestre Kirkegaard eller over Bryggen til Christianshavn.

LC: Hvor drikker du kaffe?
LT: Min kaffe indtages oftes på kontoret på Gammel Kongevej. Ellers fik jeg en ret god kop hos Risteriet for nyligt. Jeg er også meget glad for den nørdede tilgang til kaffe, som Coffee Collective lægger for dagen. Elsker nørderi!

LC: Hvor spiser du?
LT: Jeg har ikke noget stamsted, for jeg elsker at prøve nyt, og jeg kan nogle gange blive helt stresset over de mange steder, som København efterhånden har. Nogle af mine bedste måltider er blevet indtaget hos Pluto, Enomania, Lê Lê, We Do Food og Isted Grill.

LC: Hvor fester du?
LT: Allerhelst til privatfester. Ellers går jeg ofte på vinbarer som Vesterbro Vinstue, Malbeck eller Ved Stranden 10. Men de sjoveste fester foregår nok mest på bodegaer, som Palæ Bar og Eiffel Bar.

LC: Hvor inspireres du?
LT: På det seneste er jeg blevet meget inspireret af at løbe alene mørke steder om aftenen i måneskin og blæst. Jeg bliver altid meget inspireret, når jeg bevæger mig gennem byen med musik i ørerne – om det er på cykel, i løb eller gående. Det er som om, jeg er i min egen verden i verden. Det er lidt asocialt at gå rundt med høretelefoner på, men på den anden side er det meget rart at være i byrummet sammen med en masse mennesker uden at skulle komme hinanden alt for meget ved. Min hverdag er fyldt med samtaler, og så er det rart en gang imellem bare at holde sin mund!

LC: Hvad er dit yndlingssted i København?
LT: I øjeblikket er jeg glad for Langelinje – om aftenen, når der ingen mennesker er. Og i den helt anden grøft, så holder jeg utrolig meget af Riesen, hvor der er sindssygt mange mennesker. Men de er altid i godt humør og åben for en sludder, selvom vi ikke kender hinanden. Hvis jeg skal have stillet sulten, går jeg tit forbi We Do Food på Halmtorvet. Og så har jeg haft virkelig sjove aftener på Lidkoeb.

LC: Hvor har du sidst følt dig forelsket i København?
LT: Det gjorde jeg senest for en uge siden, da jeg cyklede gennem Bredgade for at lave research til en artikel. Den gade er så smuk og majestætisk, og jeg får altid et sug i maven, når jeg kommer til Marmorkirken. Den er jeg meget forelsket i. København er ikke ‘fin på den’, som Paris eksempelvis kan være. Men den er heller ikke en grim kælling, som Berlin nogle gange kan ligne. København er i øjenhøjde med os, og så kan den pludselig overraske, så man bliver helt forelsket på ny. Lidt ligesom, når man har været i et forhold i lang tid, og kæresten pludselig viser en ny side af sig selv. Så kan man tænke: “Fuck! Det er derfor, jeg elsker dig!”

LC: Hvad er dit bedste minde om København?
LT: Mange af mine bedste minder er bundet op på koncerter, fra jeg var teenager og tog til koncert med Blur, Oasis, Radiohead og alle de andre 90’er-bands i Falconer og KB Hallen – til i dag, hvor mine bedste aftener ofte foregår i Vega. Jeg kan stadig huske forventningens glæde ved at tage fra Kokkedal til KB Hallen for at høre et band, som jeg i den grad følte mig forbundet med – den følelse af, at nu sker det endelig – NU skal vi endelig høre musikken live! Det var så vildt. Som teenager er man jo meget i sine følelsers vold – det kan jeg stadig være 🙂 – og så rører musikken måske én på en anden måde. Man analyserer ikke så meget, man føler og lytter bare. København har derfor givet mig mange følelsesladet koncertoplevelser, som jeg stadig kan leve på i dag. Radiohead står nok som den bedste.

LC: Din anbefaling til den bedste oplevelse i København?
LT: Min anbefaling til den perfekte lørdag kunne godt se sådan her ud: Start dagen tidligt med at gå en tur, før byen vågner – det er her, København er smukkest – ligesom når din nye kæreste netop er vågnet og søvnigt smiler til dig. Herefter skal du spise morgenmad på Dyrehaven – gå efter deres Egg Benedict. Tag forbi Cinemateket og gå ned i kælderen, hvor de har et videotek – her er der oceaner af gamle dokumentarer og film, du ikke anede, du gerne ville se. Tag en lur i Kongens Have bagefter og spis middag på Bistro Pastis, hvor du får en virkelig god bøf bearnaise. Slut aftenen af med en sixpack på Sønder Boulevard – det kan godt være, at det er en hipster-myretue, men det er ER hyggeligt, hvis du er sammen med gode venner. Er du til mere fest, så smut over på Mesteren & Lærlingen, Riesen eller McKluuds. Og vid, at det er helt ok at bruge en hel søndag på at sove 😉

Tak fordi I ville læse med om mit København – god søndag 🙂