Mille Emilie | Københavnersnuden #28

0
224

Denne søndag har vi fået fat i smukke og søde Mille Emilie, der står bag en af vores yndlings livsstils- og modeblogs, lucylane.dk.  Og vi er så glade for, at Mille vil dele nogle af sine tips til København med os!

Mille Emilie
Mille Emilie

LC: Hvor bor du?
ME: Jeg bor i København K sammen med min kæreste. Lige midt i centrum, med udkig til Rundetårn og Nørreport samt 2 skridt fra Torvehallerne … og jeg elsker det. Jeg er virkelig en bypige! Folk tror her er enormt meget larm pga. biler og busser, men vi bor højt oppe på 4. sal og har nye termoruder, så vi hører det faktisk ikke. Kun når alle vinduerne står åbne for fuld gab, når vi har hovedrengøring. Haha … Men det er altså til at overkomme.

LC: Hvor går du tur?
ME: Jeg går tur over alt i København, i alle bydele. Der er så ufattelig mange hyggelige steder. Herinde i centrum elsker jeg især Ørstedsparken, da man får en feeling af ikke at være i byen. Der er grønt og smukt, og så er der en fin gammel bro henover søen. Desværre har parken fået et ret forkert ry hos de fleste, men den er virkelig et besøg værd. Især om foråret og om efteråret, farverne i parken er vildt flotte. Området omkring Amalienborg, Gammel Strand og Kastellet på Østerbro er også nogle fantastiske steder. Ellers nyder jeg at snuse rundt i Torvehallerne. Jeg bevæger mig også en gang imellem ud til Nørrebro for at gå tur omkring Assistens Kirkegården og Jægersborggade, der er ret mange sjove typer ‘derude’.

LC: Hvor drikker du kaffe?
ME: Jeg drikker faktisk mest kaffe hjemme hos mig selv. Vi er så heldige at være udstyret med en indbygget kaffemaskine i vores køkken, så vi køber gode kaffebønner og drikker kaffen her eller hælder den i en to-go kop og tager med. Når jeg en sjælden gang går ud for at få kaffe er det ofte i Torvehallerne, da jeg bor lige rundt om hjørnet. Skal jeg ud af centrum drikker jeg min kaffe hos Café Bodega på Kapelvej (ved Assistens Kirkegården) Jeg kender dem der har stedet, hvilket gør det ekstra hyggeligt. Om sommeren har de ALTID sol om dagen udenfor, hvilket er et stort plus! Når jeg skal have kaffe og kage, tager jeg på den hyggeligste lille bager i Rosenvængets Allé på Østerbro, der hedder Det Rene Brød. De har en slidt gammel sort lædersofa nede for enden af butikken med stole omkring, bagvæggen er fyldt op med gamle billeder og montren er fyldt med lækre kager og wienerbrød. Langs butikkens vinduer er der en ‘bar’ hvor folk læser avis, drikker kaffe, sludrer og kigger ud. Stemningen er ganske unik.

LC: Hvor spiser du?
ME: Min frokost spiser jeg bl.a. hos Fredco’s Deli i Grønnegade, hos Smag i Torvehallerne eller en burger uden brød hos Cocks & Cows på Gl. Strand. Hvis det skal være let, napper jeg en skyr med bær hos The Yogurt Shop i Ny Adelgade. Om aftenen tager jeg typisk på Tony’s (Madklubben) i Strandgade ved Nyhavn, Scarpetta (Cofoco) i Rantzausgade. Begge steder er VILDT gode. Maden er billig, virkelig lækkert og servicen er i top! Derudover kommer jeg også på Bibendum i Nansensgade, Falernum på Værnedamsvej, jeg spiser tapas hos El Tapeo i Peder Hvidtfeldtsstræde og sushi hos Sticks’N’ Sushi i Nansensgade. Jeg er et rigtig madøre, og elsker at prøve nye steder og ny mad, så jeg prøver at variere mellem restauranterne, men førnævnte er klart mine favoritter.

LC: Hvor fester du?
ME: Jeg går faktisk enormt sjældent ud, men når jeg gør, er det typisk på barer og værtshuse, som fx Vesterbro-klassikeren Ludvigsen på Sundevedsgade. Min kæreste og jeg har en ret stor vennekreds, og vi mødes ofte til øl og sjusser på Vesterbro, hvor mange af vores venner bor. Ellers bliver det typisk til rødvin og drinks hjemme hos os, hvor vi altid ender med at have en fest.

LC: Hvor inspireres du?
ME: Jeg elsker Københavns parker, her føler jeg virkelig, jeg får en særlig ro til at tænke og slappe af. Jeg synes, det er fantastisk, at man kan bo midt i byen og samtidig have naturen og stilheden så tæt på. Et par skridt ind i en af parkerne og du føler, du er et helt andet sted. Det synes jeg, er en vild følelse. Jeg elsker også at sidde i min gamle læderstol hjemme i stuen, med en kaffe i hånden, musik på anlægget og udkig til smukke Rundetårn. Det får mig til at slappe af og bare tænke. Men generelt inspireres jeg alle steder i byen hver dag, for byen rummer så meget.

LC: Hvad er dit yndlingssted i København?
ME: Jeg eeeeelsker Kastellet på Østerbro. Jeg kommer der for sjældent, efter jeg er flyttet fra Østerbro til Indre By, men jeg går både ture og løber der i ny og næ. Min kæreste og jeg gik rigtig mange ture netop der i starten af vores forhold, så dét sted har en lidt særlig plads hos mig. Jeg kan desuden varmt anbefale, at man snupper en løbetur om morgenen rundt om Kastellet. Solopgangen er helt magisk. København fra oven er nu også et flot syn. Jeg tager i Rundetårn eller i Vor Frelsers Kirke, når jeg vil se byen ovenfra. En tur om søerne er også noget helt særligt, især livet og stemningen ved Dronning Louises Bro er ret skøn om sommeren.

LC: Hvor har du sidst følt dig forelsket i København?
ME: Det gjorde jeg her for et par uger siden, hvor jeg gik den første ‘forårstur’ rundt i byen sammen med min kæreste. Jeg elsker foråret i København, og vi gik en laaaaang tur, med kaffe i den ene hånd og hinanden i den anden. Himlen var blå, solen skinnede, folk drak kaffe og kolde øl ude på fortovscaféerne ved Gammel Strand, fuglene kvidrede, og folk var bare glade … der er bare en helt særlig stemning i byen, når foråret er på vej! Byen lyser bare op. Men jeg forelsker mig i byen hver dag. Jeg er god til at kigge op, gå langsomt så jeg får det hele med og går ofte af de små gader udenom al menneskemyldret, så jeg får set endnu mere.

LC: Hvad er dit bedste minde om København?
ME: Jeg elsker sommerdagene – år efter år. Jeg ELSKER, når solen skinner i København, men jeg kan ikke specifikt nævne mit bedste minde, for jeg nyder hvert sekund af byen, og alt ved København drager mig. Byen er så fantastisk. Her er gammel smuk arkitektur, smukke grønne oaser, fine farverige facader, en gammel kanal, der bugter sig gennem byen og en skøn havn, brostensbelagte veje, grønne tage og høje spir… Helt ærlig, København er bare verdens bedste by!

LC: Hvad er din anbefaling til den bedste oplevelse i København?
ME: Når vejret er godt, så pak en god frokost i en picnickurv, tag et tæppe under armen og tag en af Nettobådene fra Nyhavn ud til Trekroner. Der er så hyggeligt derude, og alene turen i båden frem og tilbage er det hele værd. Man kan også grille om aftenen i Ørstedsparken, hvilket vi dyrker enormt meget hver sommer. Parken er fyldt med mennesker, unge, familier, gamle og par. Folk har typisk musik med, nyder en flaske hvidvin, og man kan altid søge ly i skyggen hvis sommersolen bliver for varm. Det er en lille unik oase midt i byen.

Tak Mille, for at dele  alle disse dejlige tip med os! Vi kan helt ærligt ikke vente med selv at komme af sted og prøve dine yndlingsspots i byen.

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here