Bo Evers | Københavnersnuden #5

0
312

På denne friske søndag i september er det forsangeren, Bo Evers, fra Københavns bedste boyband Modspil, der fortæller om sit København. Som Modspil selv siger, så er deres hjemmebryg altid friskmalket, tilsmagt med grofthakkede grooves, kræset for af taktfaste kyshænder og lagret i mindst tolv takter.  Vi har før nævnt deres altid fremragende og sjove koncerter her på bloggen, så vi er meget glade for, at Bo har lyst til at svare på vores københavnerspørgsmål her.

Kender du ikke Modspil endnu, så skynd dig ind på deres Facebook-side, hvor du kan læse, se og høre mere om bandet. Det er et klik værd!

Modspil
Det er Bo, som sidder ned her.

LC: Hvor bor du?
BE: I gudekvarteret på Nørrebro. Nærmere betegnet Nannasgade – tæt på Banana-parken.

LC: Hvor går du tur?
BE: Overalt i København. Hvis jeg har tid, går jeg i stedet for at cykle. Nogle af højdepunkterne på min københavner-mageritterute må være: Assistenskirkegården, bådene på Christianshavn, Nørrebrogade med loppemarked (hvis man kommer på det rigtige tidspunkt), Guldbergsgade (forbi Empire), kolonihaverne i sydhavnen og den bilfri side af søerne.

LC: Hvor drikker du kaffe?
BE: Jeg drikker kun kaffe, når jeg er ved at gå kold på en bytur. Så dvs. på værtshuse.

LC: Hvor spiser du?
BE: Overalt i København. Mit favorit take-away-spisested er King Chicken på Vesterbro. På Nørrebro kan jeg godt lide Cafe Bronx burgere (til fair priser!). Og så skal jeg snart på en af Halifax’erne. Jeg elsker burgere! Så findes der er guddommelig thai-suppe i en restaurant lige ved Halmtorvet, som er blevet klemt lidt inde af Metrobyggeriet. Håber de overlever den svære tid!

LC: Hvor fester du?
BE: Helst mange forskellige steder og der er heldigvis rigtig mange gode værtshuse på både Nørrebro, Vesterbro og Christianshavn. Jeg kan rigtig godt lide stemningen på Cafe Viking. Til billard er Cafe Høvlen på Christianshavn vildt hyggelig og Det gamle sted. Hmmm… Mit ynglings morgenværtshus er vist Amigobar. Jeg har også tit haft det sjovt på Guldregn. Den bedste dansebar er måske Sofiekælderen (der har de en sej, kvindelig DJ). Og Cosys (nok det sted med mest gang i på en hverdag!?). Men fester… Alle steder med livemusik og dansegulv!

LC: Hvor inspireres du?
BE: Overalt. Ved godt det er et corny svar, men ellers se der hvor jeg går ture og der hvor jeg fester. Mest af alt gennem de mennesker jeg møder. Og det jeg ser i fjernsynet. Eller i biffen. Eller hører i radioen. Eller læser i avisen. Eller i en bog. 7. Hvad er dit yndlingssted i København? Det kommer helt an på tidpunktet. Hvis det er varmt, må det være i skyggen i hængekøjerne på Balders Plads (der overraskende tit er ledige!). Eller på højen med udsigt over søen bag Nemoland ved Christiania eller Cafe Månefiskeren. Hvis det er aften… Christianias Børneteater (med tit rigtig dygtige jazzmusikere!). Hvis jeg kun må vælge et sted… min seng.

LC: Hvor har du sidst følt dig forelsket i København?
BE: Måske den sidste varme, vindstille sensommerafen i år, hvor jeg sad og drak Irish Coffee på… hed den Cafe 22 (?), med udsigt over søerne. Eller under en natdukkert i havnen. Umme-numme.

LC: Hvad er dit bedste minde om København?
BE: Øhm… En masse venner samlet på en plads eller i en park. Lige inden rundbold starter.

_______________

Vi er tilbage med et nyt ’Søndags-interview’ om en uge med endnu en sej og inspirerende københavner. Tak, Bo, for at dele lidt af dit København.

KH Anne & Louise