Anna David | Københavnersnuden #7

1
346

Skønne Anna David behøver vist ingen nærmere introduktion. Hun har været professionel sangerinde og sangskriver siden 2005, hvor hun brød igennem med det massive hit, Fuck Dig. Hun har udgivet fire albums, hvor det seneste fra 2010 var engelsksproget. Hun arbejder også ind imellem som skuespiller, senest i tv-serien, Store Drømme. Derudover beskæftiger hun sig ofte med forskellige velgørenhedsprojekter, såsom ‘NEJ til vold mod børn’, som hun er ambassadør for, samt Børnecancerforeningen.

Anna David er vaskeægte københavner, så vi er naturligvis meget glade for, at hun her deler ud af sine yndlingssteder og sider af hovedstaden.

annadavidlogo

LC: Hvor bor du?
AD: Jeg bor i København. 10 min fra rådhuspladsen.

LC: Hvor går du tur?
AD: Jeg kan godt lide at gå ture omkring Damhussøen.

LC: Hvor drikker du kaffe?
Hvor drikker jeg ikke kaffe?:) Jeg elsker kaffe og er nok det, man vil kalde ‘coffee addict’. Mit nye yndlingssted til ‘coffee 2 go’ er nok Bodenhoff-bageren på Frederiksberg, placeret i Superbest. Men når jeg har tid til at nyde kaffen, så er der kommet en ny kaffebutik, Kaffevaerk, på Smallegade, Frederiksberg. Som er fantastisk!

LC: Hvor spiser du?
AD: Jeg nyder gerne en frokost hos Fru Jensens Fristelser. Det er super hyggeligt og tæt på, hvor jeg bor. Det er meget lille og meget besøgt, da det ligger lige på Grøndalsstationen, og derfor er der mange gæster.

LC: Hvor fester du?
AD: Jeg har ikke et fast sted, jeg kommer. Jeg er mest til at holde noget derhjemme og private fester. Men de gange jeg kommer ud, er jeg som regel endt i Kødbyen. Min diskotekstid sluttede, da jeg var 24 år. Måske kommer den tilbage igen, men lige nu vægter det meget højt for mig, at jeg kan tale med mine venner, når vi er ude, og så gør det heller ikke noget, hvis der er et bordfodbold. Meget atypisk for en pige, jeg ved det godt 🙂

LC: Hvor inspireres du?
AD: Jeg kan føle mig meget inspireret i byens centrum. Af den fart der er – fuld knald på. Men det er nok mere all around inspiration. Inspiration til stil-udtryk, både personligt, som kunstner og interiør til hjemmet og kontoret, jeg finder i byens centrum. Jeg lader mig også inspirere af naturen, der ligger lige omkring centrum. Af den stilhed man finder ved bare at køre 10 minutter væk fra centrum. Det er nok i virkeligheden der, min musikalske kreativitet spiller sig bedst ud, da jeg gerne har brug for ro til at kreere. I hvert fald på nuværende tidspunkt.

LC:  Hvad er dit yndlingssted i København?
AD: Jeg er vild med så mange steder i København. Jeg elsker cafeerne. Jeg elsker Tivoli i julen. Osv., osv. Men et sted jeg gerne vil anbefale, og som jeg selv kommer alt for sjældent, er en restaurant, der hedder Zeleste. Det er så hyggeligt og lækkert. De har en gårdhave med en stor pejs, og en super lækker 3-retters menu til ca. 380 kr. Jeg anbefaler altid stedet til mine venner og familie. Jeg har selv været der 3-4 gange de sidste par år, og man kan sidde i flere timer og hygge.

LC: Hvor har du sidst følt dig forelsket i København?
AD: Det oplever jeg meget for tiden, da jeg på en måde oplever København på ny på grund af min datter på 2 år. Hun oplever så meget for første gang, derfor er det noget ganske særligt, når vi har været i Zoo eller på cafe. Sidste gang var vi på Den Blå Planet. Der var proppet med mennesker, men det gjorde ikke så meget, for det påvirkede ikke min datter. Hun var bare begejstret over oplevelsen, og det smitter.

LC: Hvad er dit bedste minde om København?
AD: Jeg er vokset op i København og har derfor mange minder. Men jeg må nok svare enkelt: J.E Ohlsensgade på Østerbro. Mit barndomshjem, som er fyldt med gode minder. 2 voksne og 4 børn og hund, kanin, fisk, hamster osv. Mine søskende og jeg slæbte alle vores venner med hjem. Nogle havde barske vilkår derhjemme, lavede kriminalitet og var utilpassede. Men HER følte alle sig velkomne og ok. At vokse op i et fordomsfrit hjem med plads til alle, det har været med til at gøre mig til den, jeg er i dag.

_______________

Vi er tilbage med et nyt ’Søndags-interview’ om en uge med endnu en sej og inspirerende københavner. Tak, Anna, for at dele lidt af dit København.

1 COMMENT

Comments are closed.