SPANSKE OG DEJLIGE TORO I ISTEDGADE

1
413

Så lykkedes det endelig Anne og jeg fra nærværende blog at komme af sted til den nyåbnede spanske restaurant på Istedgade, Toro. Det besøg vækkede minder til dengang, vi for seks år siden sad i Barcelona og opfandt det, der skulle blive til LoveCopenhagen. Vi var selvsagt begejstrede for tyren, Toro.

I Torvehallerne har de Tapa del Toro – på Istedgade har vi blot ‘Toro’. Og så er der ellers intet andet ‘blot’ over den sag. For er der noget, der kan begejstre mig, og ikke mindst Anne, så er det god mad og god vin i smukke rammer og smukt selskab – hvilket vi fik i torsdags.

Smuk og inviterende facade på hjørnet af Sønder Boulevard og Absalonsgade
Smuk og inviterende facade på hjørnet af Sønder Boulevard og Absalonsgade
Uformel barmiddag

Fra det øjeblik, vi trådte ind ad døren, fik vi venlig betjening med masser af smil og opmærksomhed. Vi blev sat i baren med udkig til det travle køkken, hvor tre kokke tryllede den ene tallerken frem efter den anden. “Jeg elsker faktisk at sidde sådan her, når jeg er ude at spise,” sagde Anne og hentydede til bar-situationen, hvor vi sad ved siden af hinanden i stedet for overfor hinanden. Enig. Der er noget uformelt og hyggeligt over at sidde sådan – det gør det hele lidt ferieagtigt og afslappet.

Og det afslappede element gav også udslag i, at vi i stedet for at holde os til et enkelt glas vin, kastede os over en øko-flaske rød – Anne er netop holdt op med at amme, og jeg er netop… begyndt at fejre torsdagen med vin, åbenbart.

Tatar og kæber – mmmmh..

Vores søde tjener var hurtig til at sætte os ind i menukortet, hvor vi kunne vælge enten en syv-retters tasting-menu eller a la carte tallerkener. Vi valgte hver især tre retter fra a la carte kortet:

Anne: Djævleæg med tuntatar, oksecarpaccio, aioli, svampe og gammel fåreost og spædlam med padrons og yogurtsauce.

Louise: Djævleæg med tuntatar, bacalao Bravas – Vesterhavstorsk med stærk tomatsauce og kæber af sortfodsgris med hjertesalat og hasselnødder.

Tuntatar
Tuntatar

Her var det især tuntatar og svinekæberne, der gjorde os i vældigt godt humør. Udover naturligvis den dejlige vin (Cabernet Sauvignon – Prestige – Languedoc), den smukke, varme og minimalistiske indretning og den søde betjening.

Vesterhavstorsk
Vesterhavstorsk

Og så er ét af de store plusser ved Toro, at restauranten lægger op til, at man bare kan dumpe ind og spise en hurtig omgang aftensmad. Det behøver ikke at være det store, når man skal ud at spise – et hurtigt måltid kan sagtens gøres med stil, og det syntes vi i den grad, vi gjorde her. Og så var de så søde at lægge en flaske vin på køl, som jeg skulle have med videre ud til et vigtigt arrangement efterfølgende – ingen sure miner her.

Oksecarpaccio
Oksecarpaccio

Det eneste minus ved Toro er akustikken, som gjorde, at vi måtte tale lidt højere, end vi egentlig havde lyst til. Men det er kun et lille minus, og jeg har alligevel ikke noget at skjule, så jeg kan sagtens tale højt.

Spædlam
Spædlam

Jeg skal helt klart tilbage på Toro meget snart igen – gerne på en aften, hvor jeg ikke skal noget dagen efter, for selvom Toro lægger op til, at man bare kan spise et lille måltid i baren, så er der helt klart potentiale for at få en skøn, lang aften med masser af god mad og vin.

/Louise

Kæber
Kæber

 

IN ENGLISH:

If you are looking for a nice, cosy restaurant in Copenhagen – with great food, wine and atmosphere, you should stop by Toro on Istedgade, Vesterbro. Order a tasting menu with dishes selected by the talented chefs – or go for the a la carte dishes of your own choice.

The restaurant reminds me of Barcelona with a minimalistic and yet warm interior and a low key atmosphere. Suitable for both a quick dinner before a movie – or a long evening in great company, followed by a night out on the town.

Prices are fairly low (app. 600 Danish kr. per person for a dinner with wine), and the staff is wonderfully attentive and welcoming.

1 COMMENT

Comments are closed.