BULGARIAN BAGS – VI HAR KASTET MED DØDE FÅR!

1
371
En lørdag formiddag troppede Louise og jeg op i Fitnessdk Parken for at prøve det nye træningskoncept i København ‘Bulgarian Bag’. Vi havde begge voldsomme tømmermænd, så udsigten til at svede gårsdagen alkohol ud af kroppen var ikke videre tillokkende. Men svedt fik vi. Og efterfølgende var vi helt høje ovenpå den fede træningsoplevelse sammen.

“Og her er så jeres får” lød det fra Leon Hutchinson, der var vores personlige instruktør under Fitnessdks nyeste træningskoncept ‘Bulgarian Bag’. På gulvet lå nogle tunge læderindbundne sandsække, som skulle ligne får, der havde fået bundet for- og bagben sammen – præcis som dengang, hvor man vandt et dødt får efter en brydekamp.. Konceptet blev oprindeligt udviklet af den bulgarske Ivan Ivanho (sejt navn, ik’?) til det amerikanske OL brydelandshold i 2005. Hans vision var at opfinde ét træningsværktøj, der kunne bruges til at opbygge en særdeles solid styrkebase, et godt grebstyrke samt god kondition. Nu er konceptet så kommet til København, hvor vi plaget af tømmermænd skulle prøve kræfter med de tunge døde får. Hvordan kunne det nogensinde blive en succes!?

IMG_4671 (1) IMG_4667 (1)
Teamspirit, styrke og smil

Det er ikke nogen hemmelighed, at jeg er et mega stort konkurrencemenneske og elsker alt, hvad der får pulsen op. Jeg bliver nok lidt tændt af det. Derfor var jeg også fra første færd voldsomt begejstret for Bulgarian Bag, hvor vi varmede op med forskellige konkurrencemindede øvelser. Her skulle vi bl.a. se, hvem der kunne hoppe længst med sækkene på ryggen, lave ‘hive-kamp’ og meget andet. Da vi var varme, var det blevet tid til den egentlige træningsdel, hvor vi sammen skulle gennemføre forskellige øvelser og 500 gentagelser i alt, som Leon forinde havde skrevet op og forvist. Øvelserne mindede lidt om crossfit og lidt om kettbell  og forgik hele tiden med det døde får. Hvis ikke jeg var i gang, så var Louise det. Vi prustede og stønnede, heppede på hinanden, grinede og bandede, mens musikken var på max. Det var super intens, mega hårdt og vildt sjovt. Min styrke, balance og koordination blev alle udfordret, mens pulsen bankede afsted – og mit konkurrencegen blev fuldt ud tilfredsstillet. Så da timen var slut, var vi begge lutter smil på trods af, at sveden haglede af os og vores usle tømmermændsbefængte kroppe skreg efter vand og hvile.

Kan vi så anbefale Bulgarian Bags? Ja da! Det er en fed workout, der udfordrer alt fra din styrke til balance, koordination og kondition. Du vælger selv, hvor tung din bulgarian bag skal være, så alle kan være med uanset niveau.

Bulgarian Bag kører som holdtræning i udvalgte Fitnessdk centre i København. Se hvilke her.

/Ditte

1 COMMENT

Comments are closed.