SWEET TREAT – HYGGELIGT ÅNDEHUL PÅ CHRISTIANSHAVN

0
350
Lille, lokalt og lækkert afbræk fra byens puls. Sådan kan Sweet Treat på Christianshavn kort beskrives. Selvom den lille café og butik har ligget en spytklats afstand fra Café Luna i mange år, var det først i sidste uge, at jeg fik øjnene op for det lille åndehul – og fik den bedste smoothie i lang tid.

Der er bare hyggeligt på Christianshavn. Det er lidt ligesom at smutte ned i en lille tidslomme. Det eneste, der ikke er så charmerende ved den brostensbelagte bydel, er, at den er et helvede at cykle rundt i eller forcere i stilletter. Men lad nu det ligge. Der er masser af godt at komme efter alligevel – og i sidste uge fik jeg endnu en god grund til at tage turen fra Frederiksberg til Christianshavn; nemlig Sweet Treat i Skt. Annæ Gade 3A.

IMG_7297IMG_7300

IMG_7299IMG_7301

Selvom det var tidlig eftermiddag, var caféen fyldt med både shoppe-sludrende veninder, hårdtarbejdende studerende og udenlandske turister. På menutavlen faldt jeg hurtigt over deres smoothie med bl.a. spinat, ananas og ingefær. Den smagte helt igennem himmelsk; frisk, sød og tilpas sund uden, at det blev kvalmende og frelst. Udover det sædvanlige udvalg af kaffe og te bød menutavlen også på ingefærshots, juicer og klassisk morgenkomplet med havregrød, blødkogte æg, morgenbolle og yoghurt. Der var også kager, croissanter samt rugbrødsmadder (jeg elsker det ord!) med bl.a. æg, oksedelle, fiskedelle og spegepølse – total nostalgi tilbage til madpakken i folkeskolen, bare uden det klamme mellemlægspapir og de mange timer i en varm skoletaske. Sweet Treat har med andre ord alt fra morgenmad til frokost og sødt til eftermiddagskaffen, hvis du skulle blive sulten i det tidsrum. Og hvis ikke du bliver fristet af det fine udvalg på menukortet, bliver du det måske af alle de, ting som du kan købe med hjem; fra olivenolier, hjemmelavede marmelader og honning fra lokale biavlere til hyggelige kaffe- og tekrus, håndlavede kort, små illustrationer, slik og chokolader, som altsammen matcher den tilbagelænede og hyggelige kolonihavestil, der er gennemgående i indretningen både ude og inde hos Sweet Treat, som jeg allerede glæder mig til at besøge igen.

IMG_7298IMG_7302

Sweet Treat har åbent i hverdagene fra kl. 7.30 til 18 og i weekenden fra kl. 10 til 17.

/Ditte