Tag med på ekspedition i Østre Anlægs vildnis

Tag med på ekspedition i Østre Anlægs vildnis

by 12/10/2015

Væk familiens eventyrlyst i efterårsferien, når børn og voksne tager på ekspedition for at lede efter den nysgerrige videnskabsmand Ole Worms skatte.

Ole Worm 3_red

I efterårsferien inviteres børnefamilier med ud i Østre Anlæg på jagt efter Ole Worms skatte. Ole Worm stod bag Danmarks første museum for 400 år siden, dengang man stadig troede på enhjørninger og kæmper. Sammen med en ekspeditionsleder og et lille hold af børn og voksne begiver I jer ud i vildnisset, hvor der venter spændende udfordringer og gode historier. Når skattene er indsamlet, er der selvfølgelig en belønning til alle de dygtige opdagere.

Fantasifuld videnskab

Ole Worm skal udtales med dansk ’V’ og har ikke noget at gøre med børnebogsfiguren Ole Orm. Derimod er der tale om en vaskeægte videnskabsmand fra 1600-tallet, som grundlagde Danmarks første museum – og det med mærkelige ting som et enhjørningehorn, en lårbensknogle fra en kæmpe og et hønseæg født af en norsk kvinde. Dengang spillede myter og overtro nemlig stadig en stor rolle i videnskaben. Ikke desto mindre gjorde Ole Worm mange vigtige opdagelser. Som den første tydede han vikingernes runer og fandt ud af at enhjørningehornet i virkeligheden var en narhvalstand.

Seks museer rykker udendørs

Bag Ole Worm Ekspeditionen står Parkmuseerne, som er et museumskvarter og samarbejde mellem de seks museer Rosenborg Slot, Statens Museum for Kunst, Statens Naturhistoriske Museum, Cinemateket, Den Hirschsprungske Samling og Davids Samling.

FAKTA Ole Worm Ekspeditionen – skattejagt for børn i efterårsferien 10.-18. oktober 2015. Alle dage kl. 12, 13, 14 og 15. Mødested: Foran Statens Museum for Kunst, Sølvgade 48, København K Varighed: ca. 1 time Egnet for 4-10 år / Gratis deltagelse 10 børn på hver ekspedition efter først-til-mølle-princippet (medfølgende voksne tælles ikke med). Børn skal deltage i følgeskab med voksne.

Tilmelding Hvis man vil være sikker på at få plads, kan man melde sig til fra 5. oktober og senest dagen før på info@parkmuseerne.dk. Nævn dato, tidspunkt og navne på børnene. Mød op 10 minutter før start, da pladserne ellers frigives.

Mere info: www.parkmuseerne.dk

1 Comment so far

Jump into a conversation