Tag med på vinskole i København

0
368
I morgen starter en spritny vinskole, Kenn din vin, som Kenn Husted står bag. Husted er den ukronede kone for, hvad jeg vil kalde, let tilgængelig vin – på han efterhånden mange restauranter og vinbarer er der noget for enhver; også dem, der tror, de ikke kan lide vin. Og nu kan du simpelthen lære lidt om den mangefacetterede vinverden, så du får nemmere ved at vælge din vin.

Sponsoreret: LoveCopenhagen er inviteret med på vinskolen. 

Af Louise Taarnhøj

Jeg har gennem de sidste 10 år interesseret mig for vin – særligt da jeg arbejdede som freelancejournalist og var med på et par sommelier-ture til Medoc og Alsace. Men der er noget ved den vinverden, der gør, at ikke al info hænger fast i hjernebarken. Jeg skal ikke kunne sige, om det er fordi, jeg glemmer at spytte ud, om interessen ikke er stor nok, eller om jeg bare er lidt dum, det ved jeg ikke. Men jeg synes i hvert fald, at det er et komplekst område, som virkelig kræver, at man studerer og nørder, og at man bliver ved!

Derfor skal jeg nu på skolebænken. Jeg vil genopfriske alt det, jeg lærte i sidste årti. Alt det, der gjorde, at jeg får fem år siden kunne battle de dygtige damer og herrer og smage med på lige fod med dem. Jeg vil lære sproget igen!

Kenns vinskole, som hedder Kenn din vin, finder sted fem onsdage kl. 17-20 fordelt over de kommende to-tre måneder. Udover naturligvis at skulle smage en masse vin og snakke druer, terroir, klima, lover kurset også en masser røverhistorier og anekdoter fra den livlige vinverden.

De fem kursusdage ser således ud:

 1. Hvad er vin?
  Hvordan smager man på vin?
  Fra vinstok til flaske.
  Professionel tilgang til vin.
 2. Pinot Noir – den ædle drue i alle afskygninger
  Fra koldklima i Europa til oversøiske fadbamser
 3. Chardonnay – charmerende og alsidig
  Fra streng og mineralsk til storskrydende smørtenor
 4. Italien – Støvlen frem og tilbage
  1900 km lang med forskelle fra Nord til Syd
 5. Vine på kryds og tværs
  Natur – orange – konventionel – blindsmagning – selvtillidstest

Jeg glæder mig så meget til ikke blot at kunne sige, at jeg er på kursus – må jeg kalde det efteruddannelse? – og dernæst være den irriterende type, der belærer alle andre i selskabet med sin krukkede holdning til alt i den vin, der er blevet valgt til middagen.

Praktisk info

 • Alle kursusgange finder som udgangspunkt sted på Bibendum, Nansensgade 45
 • Tidspunkt 17.00 -19.00 på udvalgte onsdage (5. februar, 19. februar, 4. marts, 18. marts, 1. april)
 • Der vil være mulighed for at bestille mad på Bibendum efter endt undervisning
 • Praktisk: vi smager på 6-8 vine og vi serverer brød og vand til smagningen
Kurset koster 1.495 kr. og starter onsdag den 5. februar.