Thorbjørn Risager | Københavnersnuden #268

0
377
Ugens Københavnersnude er sanger, guitarist, komponist og kapelmester, Thorbjørn Risager, der til dagligt slår sine folder i Thorbjørn Risager & The Black Tornado. Han er netop nu aktuel med 10. album i eget navn “Come On In”, som udkom i fredags den 31. januar – og lige om lidt drager han på Danmarksturné. Men inden da skal vi møde hans København.
Foto af Christoffer Askman

LC: Hvad har du gang i i øjeblikket?
TR: Mit band Thorbjørn Risager & The Black Tornado udgav nyt album ”Come On In” i fredags, hvor vi holdt releasekoncert i Amager Bio. Vi.er i fuld gang med at forberede os på releaseturneen, hvor vi spiller i både Danmark, Sverige og Tyskland samt på at promovere albummet som er vores 10. studiealbum. Albummet udkommer både digitalt, på CD samt på blå vinyl i nummereret udgave.

LC: Hvor bor du?
TR: Ryesgade på Østerbro, lige ved Irma. Der har jeg efterhånden boet i omkring 25 år, så jeg føler mig ret meget hjemme på Østerbro.

LC: Hvor går du tur?
TR: Jeg bor lige mellem Søerne og Fælledparken, så det ender tit med at blive dér. Men nogle gange hænder det også, at jeg bevæger mig over til Øster Anlæg eller Kastellet. Hvis man har lyst til at kigge lidt på vinduer, så er Nordre Frihavnsgade også god.

LC: Hvor drikker du kaffe?
TR: Hjemme i mit køkken. Når jeg går ud, er det ikke for at drikke kaffe. Så er det mere for at drikke øl. Søernes Ølbar på Sortedam Dossering er dejligt.

LC: Hvor spiser du?
TR: Jeg er over de sidste år gået hen og blevet ret pjattet med asiatisk mad, især thailandsk. Jeg var for nylig på Tiger Mom i Ryesgade på Nørrebro, virkelig godt. På Kinn Kinn i Guldbergsgade har jeg haft min bedste restaurantoplevelse ever, helt oppe at ringe. Hvis det skal være takeaway, så er Wokshop på Østerbrogade et godt bud.

Foto af Christoffer Askman

LC: Hvor fester du?
TR: Mojo i Løngangsstræde. Det er mig bekendt det eneste sted i Danmark, som har livemusik hver eneste aften året rundt. Der er altid super stemning og en liflig blanding af unge og ældre, hippier og yuppies og alt derimellem. Og ikke mindst the blues i væggene, på scenen og i højtalerne. Og man behøver ikke bekymre sig om at skulle finde et andet sted at gå hen kl. 2, da de lukker først kl. 5 (hver aften, året rundt).

LC: Hvor inspireres du?
TR: Saunaen i Svanemøllens vinterbadelaug er et godt sted at reflektere over livet og få gode idéer. Det sætter fint gang i hjernecellerne at hoppe i det kolde vand, og bagefter kan man så sidde i saunaen og kigge ud over Øresund og blive varmet godt igennem inden den næste dukkert. Anlægget kan dog ikke helt måle sig med Ribersborg Kallbadhus i Malmö, hvor saunaerne er brændefyrede. Det giver en ekstra dimension, når man kan høre det knitre i ovnen, og det giver også en mere behagelig varme, synes jeg. Men her i år er vandet jo ikke engang blevet rigtig koldt endnu, selvom vi er i slutningen af januar!

LC: Hvad er dit yndlingssted i København?
TR: Søerne. Jeg cykler næsten dagligt fra Østerbro til Vesterbro, hvor vores øvelokale ligger. Det er så fedt, at man kan cykle næsten hele vejen langs Søerne.

LC: Hvor har du sidst følt dig forelsket i København?
TR: Jeg følte mig forelsket i København, da vi sidste år i maj måned holdt polterabend på Trekronerfortet i bragende solskin, og spontant hoppede i havnen alle sammen.

LC: Hvad er dit bedste minde om København?
TR: Vi plejer at spille på Balders Plads på Nørrebro under Jazzfestivalen, og det har udviklet sig til at være helt magisk. Jazzfestivalens fedeste scene findes her, ren kærlighed.

LC: Din anbefaling til den bedste oplevelse i København?
TR: Picnic på Trekronerfortet. Man pakker en kurv med god mad, vin og køligt øl og tager en kanalrundfart derud. Husk badegear!

LC: Selvom København er fantastisk, har du nu mulighed for at tilføje den ene ting, som du synes, byen mangler – hvad er det? 
TR: Selvom det er ret ok at være cyklist i København, så ville det være fedt med flere cykelbroer eller tunneller, så man ikke behøver at holde for rødt hele tiden.

LC: Dit soundtrack til byen?
TR: Kim Larsen og Gasolin har skrevet gode sange om byen. F.eks. Christianshavns Kanal, Langebro og Østre Gasværk. Selvom Kim Larsen boede en del år i Odense, så var han jo Københavner. Jeg har mødt ham mange gange ud på de små timer på Mojo og Drop Inn – en ægte københavnsk legende.

Tusind tak, fordi du ville dele dit København med os, Thorbjørn.

Læs mere om  Thorbjørn Risager & The Black Tornado.

GOD SØNDAG!

Definition af en københavnersnude; interessant, sød, sjov og/eller venlig person, der er bosat i eller har tilknytning til København.