The Library Bar, Copenhagen Plaza

3
502
I weekenden var vi inviteret på den ikoniske the Library Bar, der ligger hengemt på Copenhagen Plaza lige i smørhullet mellem Tivoli og Hovedbanegården. Her oser der af 1920’ernes Hollywood, og så kan du få nogle af Københavns bedste cocktails. Læs om vores oplevelse her:

Inviteret

Man får en helt speciel følelse i kroppen, når man træder ind på the Library Bar. Pludselig glemmer man omgivelserne udenfor, og hvad man har lavet tidligere på dagen. Her træder man ind i en svunden æra. Chesterfield-lænestole, malerier af gamle adelsmænd og massevis af læderindbunde bøger pryder rummet. Det eneste lys der kommer ind i rummet er fra det smukke loftsvindue, hvor der i julemånederne hænger et juletræ, omvendt, ned fra.

Der står et flygel i rummet, og lige præcis musik spiller en stor rolle for the Library Bars atmosfære, da især jazzmusikere gennem årene har spillet intimkoncerter for gæsterne på baren. Og gæster har der været mange af. Man får en klar fornemmelse af, at rummet har dannet rammerne for nogle fantastiske fester blandt jetsettere og udenlandske kendisser. På Wall of Fame ude ved indgangen kan man studere navnene, og hvis du kigger rigtig godt efter, så står nogle af dem to gange. Der er ikke mange mennesker, der har fundet dobbeltnavnene, men giv det et forsøg, når du besøger baren.

Udover en fantastisk historie og smukke omgivelser så laver de på the Library Bar nogle af Københavns bedste cocktails. Uden tvivl. Især champagne, cognac og whisky har været kendetegn, siden baren åbnede i 1970’erne, men cocktails har også fået stor fokus på menukortet. Selve menukortet fortæller sin egen historie om de forskellige drinks, og fx den der hedder Victoria, honorerer en af grundlæggerne af baren, Adolf Andersen. Her får du en fantastisk cocktail med vodka, hindbær, citronjuice, vanilje sirup og hvid chokoladeskum! Velsmagende og perfekt afbalanceret.

The library bar
“Victoria” cocktail på the Library Bar.

Barens champagnecocktails er også et must at smage. Her kan du vælge forskellige cocktails med bl.a. gin, rabarber likør, vanilje og passionslikør, der er toppet med boblende champagne. Skal du have et ordentlig sus i kroppen, så kan du vælge deres “Death in the afternoon” med absinthe og champagne – måske du lige skal bestille et glas vand ved siden af til den.

Louise Taarnhøj er den helt store negroni-fan i gruppen, og hun har stort set smagt alle negronier, der findes i byen. I hvert fald rigtig mange. Hun var meget begejstret for den negroni, som de laver på the Library Bar og kategoriserer den som i top 5 over de bedste negronier i København. Hun fremhævede især balancen mellem bitter og stærk samt en ekstra fremtrædende appelsinsmag.

the library bar
Negroni, Victoria og Pisco Sour.

Generelt går du ikke galt i byen her, uanset hvilken cocktail eller drink du bestiller. Der bliver nørdet med ingredienser, sammensætning og balance, og hvis du følger med på deres Instagram, udvikler de konstant nye cocktails og smage.

Så hvis du mangler et elegant sted at starte din aften, skal mødes med et par kollegaer til en fyraftensdrink eller skal have en sjov aften i byen med vennerne, så smut forbi og få fantastiske cocktails og Hollywood-stemning.

Tusind tak for invitationen, The Library Bar og Copenhagen Plaza.

Library bar copenhagen

3 COMMENTS

  1. […] Efter et par timer i solen begynder det at blive koldt. Så synes jeg, at du skal tage forbi Copenhagen Plaza ved Hovedbanegården, fordi de åbner nemlig den ikoniske Library Bar denne dag. Her får du nogle af Københavns bedste cocktails, som du kan nyde i de cognacfarvede chesterfieldmøbler. Vi har skrevet om baren – læs med her.  […]

Comments are closed.