Til trøffeltirsdag hos italienske Brace

0
375
INVITERET Tirsdag i sidste uge svingede jeg forbi Restaurant Brace i Teglgårdsstræde for at smage deres menu med trøffel. Denne tirsdag havde de teamet op med Aamans – og hvilket team! Der var trøfler ud over det hele, også desserten, og det var både spændende, overraskende og velsmagende.

Af Louise Taarnhøj

“Jeg har aldrig været på Brace [brarse],” sagde jeg til min ledsager, da vi mødtes.

“Hvor? Hedder det ikke Brace [bræis],” svarede han undrende.

Ingen af os havde ret – sådan er det med italienske navne. Det hedder Brace på italiensk, så det udtales naturligvis også på italiensk [Brartje]. Flot, dansker-typer. Heldigvis nåede vi ikke at udtale noget som helst, før vi blev budt velkommen af det smilende personale, som satte os lige under en kæmpe københavnerlampe. Jeg blev nødt til at bytte plads med min ledsager, så han kom til at sidde under lampen i spotligt – indtil vi rykkede bordet en anelse til venstre, så han ikke længere skulle sidde som en anden jesusfigur med en glorie over hovedet.

Men her stopper finurlighederne også. Resten af aftenen var en ren gastronomisk fornøjelse – og en trøffeloplevelse, jeg sent vil glemme.

Trøffeltirsdag – hvad går det ud på?

Trøffeltirsdag er et koncept, de har stort set hele året. Og hvordan kan det så lade sig gøre? Jo, det kan det, fordi de på nuværende tidspunkt importerer trøfler fra Australien, hvor de lige nu er i sæson. Om ikke så længe kan vi tage hul på den italienske og franske vintertrøffelsæson, men ellers skaffer Brace deres trøfler fra, hvor det er i sæson. De australske vintertrøfler er lige i slutningen af deres sæson, og specielt for disse trøfler er deres meget intense duft og smag og deres mørke farve.

Det, som Brace gør ekstra godt, er deres blanding af både italienske og nordiske råvarer, som tilsammen giver en ny madoplevelse, som man ikke får andre steder. De fire retter (plus snacks), som man får her for ca. 695 kr. – hvis du tilvælge vinmenuen (do it!), koster det i alt 1.190 kr.

Til denne særlige Truffle Tuesday havde restauranten teamet op med talentfuld, dansk inspiration udefra, nemlig køkkenchefen fra de hellige smørrebrødshaller hos Aamanns 1921, Maxim Surdu.

På vore menu var der indledende snacks bestående friteret belanakartoffel med dansk Gammel Knas ost, skåret australsk vintertrøffel og 10 års modnet balsamico.  Næste ret var porre- og kartoffeltærte bagt med sommertrøffel, serveret med fårostostesauce af Stenhøjmark fra Knuthenborg.

Anden ret var hjemmelavet tagliatelle med karl johan svampe, ristede mandler og revet australsk vintertrøffel.

Herefter fik vi svinekødspølse med hjerter, spinat og friskrevet sommertrøffel – og til dessert fik vi norske vafler med stikkelsbær og is på brunet smør toppet med frisk sommertrøffel.

Smuk og intim indretning

Det er parret Urusla og Nicola, som har restauranten. Nicolia stod denne tirsdag i køkkenet og kom også ud for at præsentere nogle af retterne for. Ursula var også til stede, hvor hun fortalte om indretningen – en virkelig smuk blanding af det minimalistiske nordiske design sammen med mørke, varme toner fra det sydlige Europa. Det gav atmosfære og gav ekstra stemning til den velsmagende middag.

Restauranten er ikke stor, og man kan komme til at sidde en anelse tæt. Som da jeg og min ledsager snakkede politik og ikke kunne huske navnet på en politiker – så blev der visket fra sidebordet, “Niko Grünfeldt – ja, jeg kunne ikke undgå at høre, hvad I talte om.” Men det har også en sin charme, når man kommer hinanden ved på den måde. Det gør man jo hele tiden i eksempelvis USA; jeg er vild med det.

Flere forskellige arrangementer

Hold øje med, hvornår den næste trøffeltirsdag bliver offentliggjort på Braces Facebookside eller deres Instagram.

LoveCopenhagen var inviteret til trøffeltirsdag af Restaurant Brace uden beregning for menu med tilhørende vinmenu.

Restaurant Brace
Teglgårdstræde 8a
1452 København K

www.restaurantbrace.dk