Tomas Høffding | Københavnersnuden #447

0
318
Tomas Høffding

Ugens Københavnersnude er Tomas Høffding, er sanger, bassist, sangskriver og producer. Han er født og opvokset i Roskilde, men boet i København mere end 20 år. Tomas synger og spiller bas i Whomadewho og udgiver nu også soloplader på dansk, samtidig med at han spiller en del små skæve solokoncerter og nogle få store med fuldt band og clubby vibes rundt omkring. Han har haft bandet Lydmor & BonHomme med legendariske Lydmor og havde en gang et stort P3-hit med sit gamle band Garbo med sangen Driving Miss Mia. Mød Tomas’ København her.

LC: Hvad har du gang i i øjeblikket?
Tomas Høffding: Forbereder min lille liveturné, som ender med et brag i VEGA lørdag 18 marts! 🙂 Jeg spiller hele tiden shows i hele verden med Whomadewho, vi er tre musketerer, der er 100 % i det sammen, og jeg kan ikke tillade mig at blokere weekend efter weekend med at tage ud og spille mit eget shit. Så jeg holder det tæt og stramt med en lille turné i marts i fire byer. Eneste Tomas Høffding turne i 2023, reklame reklame haha.

Nå ja, så laver jeg ny musik. Altid. Disse dage er det fuld gas med at lave nyt materiale med Whomadewho!

LC: Hvor bor du?
Tomas Høffding: Arkonagade på Vesterbro.

LC: Hvor går du tur?
Tomas Høffding: Jeg elsker at gå tur. Det er godt for sindet og kroppen. Jeg går tur ud til mit studie på Otto Busses vej hver dag. På denne korte men smukke gåtur over Dybbølsbro får jeg virkelig mange sang-ideer. Det er som om min hjerne ved at det er det den skal her.

Ellers er min mest faste tur ned ad Søndre Boulevard, videre op på Carslbergbroen over banen. Der er fed udsigt, og jeg kan stå i virkelig lang tid bare og kigge. Derfra enten Søndermarken eller Vestre kirkegård. Jeg går tit den tur med mine venner når vi skal hænge ud. Det er faktisk tit næsten lidt federe end bare at sidde på sin røv og drikke dyre IPA øl… selvom det naturligvis også er ret fedt. Generelt går eller cykler jeg alle steder hen i København. Jeg er ikke bus, metro eller bil-københavner.

LC: Hvor drikker du kaffe?
Tomas Høffding: Well, det drikker jeg faktisk derhjemme eller ude i kontorfællesskabet Toto på Otto Bussesvej, hvor jeg har studiet. Der er espressomaskine begge steder, og jeg synes simpelthen, det er for crazy at købe kaffe for 100 kr. om dagen ude i byen, når jeg har disse to muligheder.

Meeeen hvis det skal være lidt hyggeligt, så ender jeg tit på Kaffebaren på Istedgade skråt over for Dannebrog Antik. 

LC: Hvor spiser du?
Tomas Høffding: Jeg elsker frokost på Pate Pate. Der er masser af udsyn, lys og sol, 3 ting jeg mere eller mindre lever af. Jeg kan også godt lide en lowkey hurtig frokost i Absalon Kirken på Søndre Boulevard.

Om aftenen er Ramen to Bíiro på Enghavevej, Star Midnight Kebab på Istedgade (den bedste!) og Jagger Burger i fast rotation. Helt lokalt elsker jeg Pesce 14 i krydset mellem Dybbølsgade og Søndre Boulevard. Men det er noget sjældnere.

LC: Hvor fester du?
Tomas Høffding: Jeg fester mest ude i verden, og når jeg er hjemme, fester jeg mest i min lejlighed. Jeg elsker at invitere venner forbi, og om sommeren opstår der tit og ofte spontane fester med venner og naboer nede i min fede gård. Jeg elsker det.

LC: Hvor inspireres du?
Tomas Høffding: Mange steder. Som nævnt må Dybbølsbro være mit nr 1 inspirationssted. Ellers inspireres jeg enormt i mine for tiden alt for sjældne hangouts med Kasper Bjørke og Jacob Bellens i Værnedamsgade, hvor de altid sidder på en eller anden cafe og drikker havrecortado. Der bliver snakket meget om musik, og det er altid super optur og sætter mange ting i gang.

LC: Hvad er dit yndlingssted i København? 
Tomas Høffding: Jeg er ret vildt med mit helt umiddelbare lokalområde. Hipster-epicenteret rundt om Kihoskh og hen til og med Litauens Plads. Det er et fedt sted med plads til både børn, bumser og alle de smarte. Fodboldbaner og barer side om side. Jeg ELSKER, at jeg kan gå ud af min dør og rundt her. 

LC: Hvor har du sidst følt dig forelsket i København?
Tomas Høffding: Jeg er nødt til at gentage forrige punkt. Jeg boede mine første 18 år i København i en super cosy kvistlejlighed i Eskildsgade med udsigt til både rådhustårn og HC Ørstedsværk, og da vi pga. børn var nødt til at flytte væk, troede jeg aldrig, jeg ville komme til at føle på samme måde om noget andet sted. Men jeg elsker vores “nye” sted. Jeg føler mig heldig, hvis vi løber tør for mælk, og jeg er nødt til at gå over i Kihoskh og købe deres sygt dyre økomælk. Altid en skøn lille tur. Jeg føler mig forelsket og taknemmelig på daglig basis over at bo præcis, hvor jeg bor.

LC: Hvad er dit bedste minde om København?
Tomas Høffding: Der er mange. Men måske, da vi spillede til et af de tidlige små Distortion Festival-events på Nørrebro for mange år siden. Vi havde studie i Elmegade og slæbte bare lidt udstyr ud på fortovet og begyndte at spille en aften. Politiet kom kørende, men vi spillede bare videre. Og så fandme, i stedet for at bede os om at stoppe dette totalt uannoncerede rave, spærrede de gaden af i 20 minutter, så vi alle kunne gå amok uden at bekymre os om trafik. De må have kunnet lide vores musik.

LC: Din anbefaling til den bedste oplevelse i København?
Tomas Høffding: Hop i havnen. Helt klart. Sommer eller vinter, Fisketorvet eller Refshaleøen. Det er super fedt uanset. Byens absolut stærkeste feature.

LC: Selvom København er fantastisk, har du nu mulighed for at tilføje den ene ting, som du synes, byen mangler – hvad er det? 
Tomas Høffding: København mangler et spillested / ungdomsklub til dem mellem 14 og 18 år. Jeg ser virkelig mange i den alder hænge ud på Fisketorvet med deres iPhones. Det er sgu røvsygt. Måske hvis de havde nogle fede ungdomshuse, hvor de kunne hænge og føle et tilhørsforhold. Lave koncerter og gå til boksning, hvad ved jeg. På Vesterbro har vi f.eks. Absalonkirken, men det er lidt for voksent, så er der Ungdomskirken på Littauens plads, jeg synes, der ser fedt ud, men det er måske for gøglet for kids. Nogle med forstand på dette burde gøre noget.

LC: Dit soundtrack til byen?
Tomas Høffding: Min egen musik haha. For real. Jeg går altid rundt i byen og lytter til mine demoer og produktioner, jeg er i gang med. 

Tusind tak, Tomas, fordi du ville dele dit København med os.

Tomas Høffding spiller på Lille Vega lørdag d. 18. april, og du kan købe billet her.

Lyt til hans nye album, Tro Håb Angst & Kærlighed her.

GOD SØNDAG!