Trææææk vejret

0
374

IM-JUST-HERE-FOR-THE-SAVASANA7-618x618

Nu var det faktisk slet ikke planlagt.  Men her til aften gik det op for mig, at denne uges tre første dage virkelig har stået i den dybe vejrtræknings tegn. Jeg kører åbenbart temauger for tiden; sidste uge var det restaurantbesøg, denne uge er det yoga og meditation.

For tre år siden købte jeg er 10-turs klippekort til mit yogacenter. Jeg er lidt en langsom snegl nogle gange, så jeg fik det først aktiveret to dage før udløbsdatoen i maj sidste år. Herefter var det min plan at gå til yoga én gang om ugen. Men der skulle lige gå et lille år, før jeg kom afsted igen. Nu skal det så være, nu skal jeg gå til yoga hver uge, så hvis du vil med til yogatræning i det dejligste center i København, så mød op hos Astanga Yoga Studio kl. 18.30 på mandag. Så ses vi til en hulens masse solhilsner og naturligvis en dejlig savasana.

Tirsdag var det den månedlige meditation hos Sansekompasset, som jeg er blevet ret glad for. Meditationen tager en time og et kvarter. Indehaver Tara Summer guider os igennem et bestemt tema, hvor vi også sætter fokus på en specifik del af kroppen, og denne gang var emnet livskvalitet. Hvem vil ikke gerne have det? Jeg kan mærke, at meditation får mig helt ned i gear, hvor jeg kan slippe al den stress og de mange deadlines, som min hverdag er fyldt med. Noget jeg endelig er kommet i gang med at bruge i daglige mindfulness-sessioner på 10 minutter (næsten) hver morgen. Og så fandt jeg i øvrigt også ud af til denne meditation, at de fleste mennesker snorker, når de sover på ryggen. Jeg gør i hvert fald. Heldigvis vågner jeg også af min egen snorken, så jeg nåede kun at sove med lyd i ca. 18 sekunder til meditationen. Charming.

Onsdag var det yoga hos Triyoga, samme sted som Sansekompasset, nemlig Kvæsthusgade 3. Triyoga er en langt mere meditativ form for yoga, end jeg er vant til. Faktisk virkede det som om, det var hårdere end normalt, hvilket vist heller ikke er helt galt. Simon, der underviser hos Triyoga, fortalte i hvert fald efter timen, at man i triyoga arbejder meget med vejrtrækningen og et konstant flow i bevægelserne, som kan være hårdt, hvis man ikke er vant til det. Jeg kan her fem timer efter træningen virkelig mærke øvelserne i kroppen, på en dejlig måde. Jeg er afslappet men samtidig øm. Jeg kommer til at sove godt i nat. Godt, men ikke længe, for jeg er hoppet med på en Body Pump time hos min kollega, Ditte Maria Hansen, som underviser i Fitness DK. Det er kl. 7.00. Zzzzzz.

Nu lyder jeg jo virkelig hellig. Men bare rolig; ugen er også helt usædvanlig for mig. Og jeg supplerer naturligvis træningen med en gebommerlig bytur i weekenden – jeg er jo ikke hellig. Kun lidt i denne uge.

/Louise

PS: Efter meditationen hos Sansekompasset fortalte Tara, at man kunne risikere at få nogle følelsesudbrud i dagene efter meditationen. Dem fik jeg to af her til aften. Først da jeg faldt over adskillige videoer af Jimmy Fallon (som jeg nu er forelsket i og vil giftes med!). Jeg skreg bogstavelig talt af grin. SÅ sjov plejer han alligevel heller ikke at være? En time senere faldt jeg over en liveoptagelse af Turboweekend. Så tudede jeg. Ergo: enten har jeg fået åbnet op for det helt rigtige til meditationen i tirsdags. Eller også er jeg på det mest uforudsigelige stadie i min cyklus. Either way: Watch out! 😉