Tara Summer | Københavnersnuden #24

0
347

Som nogen måske bemærkede sidste søndag, så udeblev vores sædvanlige søndagsinterview. Vi har skåret det ned til kun at blive bragt hver anden søndag. Til gengæld har vi startet noget nyt op; nemlig ‘Vores Weekend’, hvor vi skiftes til at skrive om, hvad vi skal lave, og hvad vil anbefale, at man laver i København i den kommende weekend.

Tara Summer

Men nu er det tid til søndagsinterviewet, som i denne uge er indehaver af Sansekompasset, Tara Summer. Vi har tidligere skrevet om Sansekompassets meditationer, som virkelig er værd at besøge. Her kommer Taras eget København:

LC: Hvor bor du?
TS: Jeg bor en dejlig lille lejlighed i Hellerup med min kæreste. Jeg fik at vide af en af damerne nede i vinterbadeklubben, at vi bor i Hellerup Harlem (!), men jeg synes nu, her minder forbløffende lidt om Harlem, til trods for at stationen ligger lige rundt om hjørnet.. Ha ha.. ! Jeg elsker at kunne se ud over de gamle huse og haven og synes, at jeg får det bedste af to verdener.

LC: Hvor går du tur?
TS: Det gør jeg faktisk ikke så meget i København. Jeg er dybest set en bonderøv, så jeg gemmer mine lange ture i skoven, til når jeg kommer til Silkeborg, hvor jeg er fra (og man ligesom bare er i naturen). Når det er sagt, elsker jeg at slentre gennem Hellerup og se på de fine, små butikker, eller gå ned til vandet. Det giver på en eller anden måde en følelse af at være på ferie, også selvom det bare er torsdag. Jeg kan også rigtig godt lide at gå på opdagelse i alle de gamle gader på Frederiksberg, hvor min far fortalte mig historier fra sin barndom. Selv nu, skal jeg bare lukke øjnene for at se min farmor og farfars gamle lejlighed med skøre mennesker og teater og fester for mig

LC: Hvor drikker du kaffe?
TS: Det gør jeg ikke mere, men hvis jeg gjorde ville jeg tage forbi Det Vide Hus i Gothersgade eller Coffee Collective i Jægersborgsgade – fra mine kaffedage ved jeg de laver dejlig kaffe. Jeg kan godt lide Coffee Factory i Gothersgade; der kan jeg få mandelmælk i teen. Derudover elsker jeg Tante T i Victoriagade, hvor man ligesom får lov at sidde midt i historierne fra en anden tid. Deres udvalg af te er desuden helt fabelagtigt.

LC: Hvor spiser du?
TS: Mmm, når sandheden skal frem, spiser jeg faktisk mest hjemme – min kæreste laver virkelig dejlig mad. MEN, her forleden dag genopdagede jeg BioMio på Halmtorvet, hvor jeg stadig synes båden maden og konceptet holder. Åh, så er der jo også Atlasbar i Larsbjørnsstræde. Yes, den elsker jeg. Min veninde kalder det anarkist-køkkenet, og det synes jeg sådan set rammer meget godt.

LC: Hvor fester du?
TS: Det gør jeg privat. Jeg har været væk fra København i en årrække, og efter jeg er kommet tilbage, har jeg ligesom bedre fundet mit groove hjemme hos ’mine mennesker’.

LC: Hvor inspireres du?
TS: Ved havet. Jeg synes bølgerne er så fascinerende .. jeg kan blive helt stum af betagelse over deres mange forskellige udtryk og kvaliteter. Havet kan være blidt og hårdt, kraftfuldt og legende.. nogle gange på samme tid. Det er ret vildt, synes jeg. Jeg elsker, at der er så meget vand i og omkring København. Der giver liv og minder mig om min egen kraft.

LC: Hvad er dit yndlingssted i København?
TS: Jeg holder rigtig meget af vinterhaven på Glyptoteket og deres klassiske koncerter. Jeg har nogle gange siddet derinde og lyttet blandt alle statuerne og bare været en del af alle de forskellige tider og toner som smeltede sammen.

LC: Hvor har du sidst følt dig forelsket i København?
TS: Jeg kan huske en meget tidlig sommermorgen for et par år siden, hvor jeg cyklede hjem fra byen til kølig morgenluft og fine, blide fuglefløjt. Det følte jeg var et nærmest magisk øjeblik. Så let og svævende. Som det er nu, føler jeg mig mere forelsket i livet end i noget andet, og lige nu er København en del af det.

LC: Hvad er dit bedste minde om København?
TS: Åh, jeg har så mange gode – både når jeg har været alene og sammen med mennesker jeg holdt af. Men hvis jeg skal vælge ét, må det blive fra min barndom, hvor jeg endnu ikke boede her. Min far tog min bror og jeg med rundt en aften og viste os alle sine gamle steder; hvor han havde boet, leget, spist og tabt sit hjerte. Jeg kan huske det føltes som om jeg fik lov til at kigge ind i en helt ny verden. Hørte navne som Frederiksberg, Vesterbro og Østerbro og prøvede at se for mig, hvordan de hang sammen, længe efter vi var kommet hjem igen.

LC: Din anbefaling til den bedste oplevelse i København?
TS: Åbn dit hjerte og kig op, når du går gennem byen. Se alle de finurlige, smukke, skøre historier, der bliver fortalt med skulpturer på bygningerne øverst oppe. Og gå en tur ind i Brumleby – det synes jeg fx er en helt vildt fin oplevelse, som jeg fik for første gang for ganske nyligt. Det er dejligt at se de små skæve huse og fine haver midt inde i byen. Jeg tror også jeg ville anbefale enhver at gå en tur ned ad Istedgade og se på alle de mange forskellige mennesker og fede butikker. Men altså.. det er så nemt at have gode oplevelser i København. Bare vær med byen og følg dens stemme rundt i alle kvartererne.

Tusind tak fordi du ville dele dit København med os, Tara! Ha’ en fremragende søndag 🙂

Kærlig hilsne LoveCopenhagen