TrykkerTøsen flytter tilbage til Jægersborggade

0
318

Fra 1. februar 2016 vender den lokale serigraf og tekstiltrykker, TrykkerTøsen, tilbage til Jærgersborggade. Efter at have været væk fra gaden i en årrække har hun besluttet sig for at vende tilbage til stedet, hvor det hele startede i 2008. Det fejres med en cool åbningsreception og fernisering på torsdag.

“Da jeg startede op med TrykkerTøsen, var det i et lille lokale i Jægersborggade. Her fik jeg mine første kunder, der skulle have lavet tryk på t-shirts, samtidig med at jeg var med til at sætte gang i gaden som en af initiativtagerne bag blandt andet konceptet ’Late Night Hunting’. Jeg elskede at være en del af gaden, men i 2011 var det tid til at prøve noget nyt”, forklarer Tina Engberg Christiansen, som er kvinden bag TrykkerTøsen.

Det nye, som TrykkerTøsen skulle afprøve, var blandt andet at opstarte kaffebaren Lesbisk Kaffe på Vesterbro og senere at blive en del af et kunstnerfællesskab i Carlsberg Byen. Men nu har hun altså fået lysten til at vende tilbage til Jægersborggade – dog med et nyt koncept.

“Det nye koncept består i, at TrykkerTøsen – ud over at være et tekstiltrykkeri, som det altid har været – fremover også vil komme til at fungere som et lille galleri”, siger Tina Engberg Christiansen.

I galleriet vil der hver måned være fernisering og udstilling med forskellige kunstnere, som skal udstille værker trykt på t-shirts, muleposer og andre tekstiler. Galleriet kommer til at have åbent alle ugens dage, hvor man kan købe de udstillede værker. Samtidig vil TrykkerTøsen fortsat trykke opgaver i baglokalet for nuværende og nye kunder, som indtil videre består af alt fra bistands og -græsrodsorganisationer, til teatre, designere, kunstnere og folk fra musik- og restaurationsbranchen.

TrykkerTøsen lancerer det nye koncept på fredag, den 12. februar, med en åbningsreception. Receptionen starter kl 16, og kl 19 vil sangerinden O’Hara gå på med et lille intimt setup. Receptionen vil samtidig fungere som åbning af det nye galleri, hvor kunstner Ida Lunden står bag den første udstilling, som er en hyldest til Nørrebro.

Du finder Trykkertøsen på Jægersborggade 54, 2200 Nørrebro.