Tue Sander | Københavnersnuden #55

0
362

Vi oplevede Robeat Boys for første gang til Distortion sidste år, og vi var sikre på, at vi netop havde været vidne til en liveoptræden fra fremtiden – the next big thing.  Året forinden havde Robeat Boys faktisk allerede spillet på Roskilde Festival, men alligevel var det begrænset, hvor meget af deres musik, man kunne finde online. Det kan man heldigvis nu, de har nemlig lige udgivet en EP – og det kommer forhåbentlig mere.

I august oplevede vi igen Robeat Boys spille, på toppen af København til Back to Futures fremragende event hos ØsterGRO. Vi var igen blown away og er derfor glade for, at den ene halvdel af duoen, Tue Sander, her vil dele sit København med os:

robeat boya 2

LC: Hvad pusler du med for tiden?
TS: Jeg er begyndt at studere Sound and Music Computing, så jeg prøver at lære at programmere for at kunne lave apps og digitale effekter til lydprocessering. Derudover laver jeg lyddesign, elektronisk musik og underviser i at lave elektronisk musik.

LC: Hvor bor du?
TS: På indre Nørrebro, lige ved søerne.

LC: Hvor går du tur?
TS: Jeg har altid elsket at vandre gennem byen, så jeg går tit i stedet for at cykle, når jeg skal mødes med venner eller har aftaler. Ofte går jeg fra Nørrebro til Christianshavn ad forskellige ruter.

LC: Hvor drikker du kaffe?
TS: Jeg drikker meget kaffe hjemme i køkkenet, men også tit på Luna på Christianshavn, og fra den lille rullende espressobar i Fælledparken, en knallert med espressomaskine bagpå. Kaffix er en ny café på Frederiksborggade med konceptet, at “alt skal koste 12 kr.”, så der kan man få god café kaffe til 12,-. Er begyndt at nappe en kaffe med derfra på vej til og fra Nørreport Station.

LC: Hvor spiser du?
TS: Ohhh, der er så mange gode steder til take away og restauranter. Ravnsborggade er et godt bud til at få et fint måltid til rimelige penge. Kung Fu II kan man tit købe et Early Bird tilbud til, og der er gode drinks! Anbefaler deres Moscow Mule.

Snakker vi take away – Green Mango (thai) på Christianshavn, Halifax (burger, køb en Lone Star eller Nakskov) på Frederiksborggade, Kate’s Joint (afrikansk, Maafe er godt, men det er det meste) Blågaardsgade, Nha Trang (vietnamesisk, deres Pho er byens bedste).

LC: Hvor fester du?
TS: Er mega kedelig for tiden. Fester faktisk nærmest ikke. Tager til koncerter, ferniseringer og private ting, hvis jeg skal more mig.

LC: Hvor inspireres du?
TS: For tiden inspireres jeg bag klaveret, især når jeg spiller i tonearten C#m. Er ved at lave et værk, der tager udgangspunkt i en drone med grundtonen C#. Det er en fantastisk rejse, den er fuld af musik 🙂

LC: Hvad er dit yndlingssted i København?
TS: Det har ændret sig mange gange gennem mine 14 år i København, men tror at min lejlighed, hvor mit lydstudie er, må være mit yndlingssted i København.

LC: Hvor har du sidst følt dig forelsket i København?
TS: Sommermorgener på vej over broerne med udsigt over kanalerne rammer mig hver gang. Jeg genforelskede mig i byen København på vej over cykelbroen ved Fisketorvet, da solen stod op i sommer. Jeg var nødt til at tage et billede af det og var lige ved at tabe min telefon i vandet. Det billede tror jeg, der er mange københavnere, der har taget – på de broer om morgenen eller aftenen, når solen står op eller går ned, med et par øl i blodet. Der er simpelthen så smukt.

LC: Hvad er dit bedste minde om København?
TS: Jeg har mange minder, det bliver svært at fremhæve et frem for andre, men EM ’92 kan jeg huske at køre hjem gennem byen med familien. Der var meget vild stemning for en lille dreng. Ellers at komme hjem fra en lang rejse, flylandingen gennem grå skyer i Kastrup – derefter se byen igen for første gang efter lang tid gennem en taxarude. Virkelig at føle sig hjemme igen, når man kører gennem byen fra lufthavnen – og se mine venner igen. Det er et dejligt minde.

LC: Din anbefaling til den bedste oplevelse i København?
TS: Der er en fin lille have bag det Jødiske Museum, der er sjældent mange mennesker. Tag en kop kaffe og lidt frokost med derind og nyd freden midt i byen. Eller lej en båd og sejl rundt i kanalerne. Der er flere “uopdagede” små haver og lignende steder at finde i København, men den bedste oplevelse kan jeg ikke give, det må man selv ud at finde, men der er masser af dem (altså bedste oplevelser) i København.

Kunstneren: Tag til et arrangement arrangeret af “Øverste Kirurgiske“, digtoplæsning og andre oplæsninger. En dejlig, skør, skrøbelig og bodega-agtig stemning. Skrøbelighed fra unge og ældre forfattere, der prøver deres nye materiale af. Rå lokaler med klapstole og et busted anlæg, billige håndbajere. Det bliver ofte afholdt på Mayhem i NV.

Turisten: Tag på Christiania, gå en tur på voldene og spis på den vegetariske restaurant Morgenstedet. 

Selvom København er fantastisk, har du nu mulighed for at tilføje den ene ting, som du synes, byen mangler – hvad er det? Flere billige boliger.

LC: Dit perfekte soundtrack til København?
TS: Jeg vil anbefale Debussy Clair de Lune .Fint gå-musik til en tur rundt i byen.

Tusind tak, Tue og Robeat Boys, fordi du ville dele dit København med os.

GOD SØNDAG

robeat boys

Definition af en københavnersnude; interessant, sød, sjov og/eller venlig person, der er bosat i eller har tilknytning til København.