INTERVIEW: VILD $MITH

0
370

Du har hørt pladerne, set musikvideoerne, oplevet koncerterne, læst anmeldelserne og hørt interviewsne. Men du er stadig et stort spørgsmålstegn. “Hvem er de?” spørger du, men får intet svar. Indtil nu. LoveCopenhagen ved det.

www.danielstjerne.com
www.danielstjerne.com

Faste læsere af LoveCopenhagen vil vide, at Vild $mith har begejstret stort set hele holdet bag sitet. Nuvel, vi hiver gennemsnitsalderen til deres koncerter en smule op, men vi er sikre på, at der ikke går lang tid, før hele Danmark hopper med på deres vilde stil. Men hvem er Vild $mith egentlig? Dele af det mysterium kan du få opklaret lige her:

Hvordan startede I med at lave musik sammen?
V$: HvidMayn og Vild Ting havde rodet med musik i nogle år, hvor de hver weekend tog i studiet som forfest og lavede fredagsfristil. Det gik i al sin enkelthed ud på, at Hvidmayn havde 30 minutter til at lave et beat, og så rappede de over beatet, mens de drak sig ned.  En dag besluttede de sig for at tage i sommerhus og lave nogle deciderede numre fremfor fristil. De gav sig selv den udfording, at hvis man skulle lave et rapnummer uden at spekulere i radio og publikum, hvordan vil det så lyde. Det blev til nummeret “Shit Pige”, som også var med på vores første album. Den første, der hørte nummeret, var Vild Son, som synes, det var super fedt og jokede med, om han ikke skulle spytte nogle bars over det. Vild Ting havde længe haft en drøm om at få broren Vild Son til at lave musik, og drengene inviterede ham i studiet, selvom han aldrig havde rappet. Der var instant kemi, og fra den dag var der ingen vej tilbage, og det der sidenhed skulle blive Vild Smith var nu en trio.

Hvem laver hvad – hvem skriver tekster, laver beats, koreografi?
V$: Hvidmayn står for alt i produktionen, og så bliver vi enige om temaerne i fællesskab. Så snart vi har disse ting på plads, så skriver vi vores egne vers og omkvæd sammen.

Hvem er jeres største inspirationskilde?
V$: Vi er inspireret af det liv, vi lever, både på klubberne og rundt omkring i Danmark, når vi er ude at spille i weekenderne, men også af de ting, vi omgives af, når hverdagen rammer. Musikmæssigt er vi især inspireret af hiphopscenen i Atlanta.

Hvad er historien bag navnet på jeres nye album, Straight Fire?
V$: “Straight Fire” som betyder “det bedste af det bedste” var et af de udtryk, vi brugte allermest, da vi skulle finde på en albumtitel. Derfor var det også naturligt for os at kalde albummet det, da vi synes, det var det, der beskrev albummet bedst.  

Hvad har været den største oplevelse i jeres karriere indtil videre?
V$: Vi har været sindssygt priviligerede og oplevet virkelig mange sindssyge ting i vores forholdsvis korte karriere. Derfor er det også svært bare at nævne én oplevelse. Men det er altid en fuldstændig ud af kroppen oplevelse at stå på scenen og høre flere tusinde mennesker stå og synge dine sange.

Hvad ville være det største at opleve i forbindelse med musikken?
V$: I stedet for at fokusere på enkelte mål, så bestræber vi os på noget mere overordnet, nemlig at blive ved med at være relevante og aktuelle. Hvis vi om 10 år fra nu stadigvæk formår det, så vil det være det største for os, og så vil de sindssyge oplevelser også have fulgt os undervejs.

Hvad kan man forvente sig af jeres efterårsturné?
V$: Man kan forvente massiv vildhed og en fest, man ikke lige foreløbig glemmer. Det er vores første spillestedsturne, og vi glæder os til at komme ud at spille med spritnyt materiale. Derudover er det også første gang, at vi tager på tour sammen med et band, så nu er vi ikke længere bare det mest live band uden et liveband, men det mest live band med et liveband. Vi glæder os sindsygt meget til at give folk en helt ny oplevelse, og med over 250 jobs i bagagen så er vi i den grad i topform og det kan kun blive straight fire.

Normalt plejer vi at spille et intensivt powersæt, hvor der er 100 % fokus på festen, så folk næsten ikke når at trække vejret. Når vi spiller med liveband, giver vi folk mulighed for at trække vejret minimum et par gange, så de kan nå at tage hele oplevelsen ind, og det giver os samtidig også større mulighed for at være impulsive. A.K.A. det bliver straight fire.

Hvad skal der ske for Vild $mith i det næste stykke tid?
V$: Vi er på efterårstour hele september, og så skal vi færdiggøre noget af vores nye shit, som forhåbentlig kommer ud senere på året.

Hvor er det bedste sted at spille i byen – og hvorfor?
V$: Det er umuligt at vælge ét sted. RUST er eksempelvis fedt, fordi det er virkelig intimt, og man er helt tæt på folket. Derudover er VEGA bare et exceptionelt fedt sted, og lyden er altid fænomenal derinde. Vi glæder os overdrevet meget til at spille på VEGA i forbindelse med vores efterårstour, og vi kan godt garantere at det bliver fuldstændig vanvittigt.

Hvor er jeres yndlingssted i København – og hvorfor?
V$: Det er svært at vælge ét bestemt sted ud, da det varierer alt afhængig af, hvem af os, du spørger. Der er ingen tvivl om, at vores respektive hoods, som er henholdsvis Vesterbro, Indre Østerbro og Frederiksberg, står os rigtig nært. Et sted, hvor vi er kommet rigtig meget, er området omkring Enghave Plads og Sønder Boulevard, der er altid noget at give sig til, og vi har virkelig mange gode minder derfra.

Hvad er jeres soundtrack til København?
V$: Det er fuldstændig umuligt at vælge ét soundtrack, der beskriver den vibe, der er i København. Men hvis vi skulle vælge et album, der skulle køre i baggrunden, mens vi sad og hyggede, så skulle det enten være “Future – DS2” eller “Travis $cott – Rodeo. Ikke fordi de har noget at gøre med København, men fordi de to albums har vi det ret optur over for tiden.

Og lige et tillægsspørgsmål, som vi har diskuteret længe: Hvad handler nummeret ‘Ansigt’ om?
V$: “Ansigt” handler i alt sin enkelthed om uforpligtende sex eller det at være ”friends” with benefits. ”Ansigt” er et af de mest gakkede/ underholdende numre på albummet og med et væld af metaforer og et glimt i øjet forsøger vi at beskrive essensen af den måde som uforpligtende sex mellem to parter nogle gange hænger sammen.

Hold øje med LoveCopenhagen, hvis du gerne vil med til Vild $mith koncert i Vega. Du køber billetter her.

RIGTIG GOD FREDAG!