VEGANSK SMØRREBRØD PÅ FREDERIKSBERG

1
426

I denne uge er der som sagt Vegan Vikings festival – en festival, der forsøger at skabe opmærksomhed omkring, hvad vegansk mad er, hvorfor der er noget for alle inden for den kødfri verden. Ét af spisestederne, der er med i festivalen, er den ikoniske ølbar og frokostrestaurant Frederik VI på Frederiksberg, og vi har taget en lille snak med Camilla Louise Streit fra restauranten om, hvorfor vegansk mad er noget, der er kommet for at blive.

LC: Fortæl lidt om dig selv og dit forhold til vegansk mad? 
CLS:  Jeg er 27 år og bor på Nørrebro sammen med min kæreste og hans søn på 4 år. Til dagligt studerer jeg Fransk og Interkulturel Erhvervskommunikation på KUA. Jeg er datter af Jimmy Streit, som i forsommeren 2015 overtog som ejer af den smukke ølbar og frokostrestaurant Frederik VI på Frederiksberg. Jeg har arbejdet i alle hjørner af restaurations- og hotelbranchen og har altid elsket at lave mad. For lidt over et år siden valgte jeg sammen med min kæreste helt at droppe kød, og det er én af de bedste beslutninger, jeg har taget – min madlavning er blevet bedre, da det er en enormt spændende og udfordrende verden at lave lækre retter kun med ingredienser fra planteriget, og det har kun overrasket positivt. Min forestilling var, at jeg ville savne kødet og en sjælden gang imellem vælge at nyde en god, økologisk bøf, f.eks. når jeg spiste ude, men allerede efter en uge uden kød, var min lyst til kød fuldstædigt forsvundet. Faktisk kan jeg slet ikke lide det mere. Sådan er kroppen og sindet jo så fint indrettet! Og som sidegevinst har jeg, for første gang i mit liv, ikke haft en eneste sygedag i et helt år.

camilla

LC: Hvad kan man forvente sig hos Frederik VI? 
CLS: For ganske nyligt har jeg fået lov til at være med til at udvide menuen på Frederik VI, sådan at vegansk smørrebrød indgår som et fast supplement til den traditionelle danske menu. Det er jeg enormt glad for, da jeg tror på, at vi ved ikke nødvendigvis at dele samfundet op i veganere og omni’er, kan opnå en gensidig forståelse og måske også en nysgerrighed, som kan gøre begrebet om vegetarisme mindre “farligt”. Med tiden tror og håber jeg på, at det bliver mere reglen end undtagelsen, at den gængse dansker vælger kødet fra flere gange ugentligt. Heldigvis har smørrebrødet allererede fået en yderst positiv modtagelse, og det tegner jo rigtig godt for vores miljø og fælles fremtid.

LC: Hvilke veganske spisesteder i byen kan du selv godt lide at besøge?
CLS: Blandt mine personlige favoritsteder i København lige nu skal nævnes Souls, som to skønne australiere har åbnet på Østerbro – jeg elsker stedets “sjæl” og at alt på deres menukort er hjemmelavet og helt igennem velsmagende. Derudover elsker jeg at sidde og arbejde eller holde frokostmøder på små steder som Kaf og Hafnia Bar, og så holder jeg meget af at handle lokalt i grønthandlere på Nørrebro – og Kvickly og Brugsen på Nørrebrogade skal begge have stor ros for deres udvalg af veganske varer. I aften skal jeg for første gang besøge Danmarks første veganske (og biodynamiske) gourmet-restaurant, The Organic Lab. Det glæder jeg mig meget til.

Tusind tak for snakken, Camilla.

Du kan finde mere om Frederik VI – og om Vegan Vikings.

/Louise

1 COMMENT

  1. […] på Dinner Sushi på Frederiksberg, luksusbrunch på Nimb (den læste I også meget sidste år), vegansk smørrebrød på Frederiksberg, og så ville I gerne vide noget om genbrug, og hvor man finder hyldeblomster i […]

Comments are closed.