Verdenshjørnet fyrer op under ”Fredspibe Fredage”-arrangementer på Nørrebro

0
364
I lyset af de seneste måneders bandekonflikt med skyderier på åben gade på Nørrebro og det øvrige København, ønsker folkene bag Verdenshjørnet ved Nørrebro Station, at signalere, at Københavnerne ikke vil finde sig i dette længere. Derfor lancerer Verdenshjørnet nu ”Fredspibe Fredage” for at sætte fokus på at få freden, trygheden og roen tilbage i lokalområdet. Fredspiben tændes naturligvis i stedets to gigantiske tipier, der danner ramme om bar og siddeområder.

Verdenshjørnet inviterer og opfordrer alle til at møde op til ”Fredspibe Fredage”, som bliver en tilbagevendende begivenhed. Der fyres op under den første fredspibe fredag den 22. september kl. 16. Piben med det heftige indianske tobak er til ”Fredspibe Fredage” skiftet ud med vandpiber og lakridspiber og der vil være livemusik og DJs, der ligeledes fyrer op under arrangementet. Den 22. september er det DJ Rosnox og singleaktuelle singer/songwriter Select Captain, der sørger for musikalsk akkompagnement til de første røgsignaler. Kl. 16:00 spiller DJ Rosnox tipierne op med sprøde deep og groovy House-toner, mens Select Captain kl. 18:00 optræder med et akustisk sæt af nogle af sine folkpoppede sange, der nyder masser af airplay på radioerne og Spotify.

VH_pressebillede_1

Med associationer til indianernes ceremonielle rygevaner, hvor fredspiben gik rundt for at skabe enighed, fred og fælles forpligtelse, er ”Fredspibe Fredage” en fredelig måde for københavnerne og brugerne af byrummene til at overdøve den verserende konflikt med glæde, positivitet og spontanitet.”Fredspibe Fredage” har til formål at samle Københavnerne efter fyraften og sætte stor fed streg under, at Nørrebro og Nordvest stadig er et multikulturelt centrum for frihed, glæde og fællesskab.

”Skyderierne har desværre bidraget til, at kløften mellem Nørrebro/Nordvest og resten af København er blevet større. Jeg er oprigtigt ked af det og sur over, at urolighederne overskygger hverdagen for alle de borgere, der bor i og bruger området og har krav på at føle sig trygge i deres nærmiljø”, siger engelske Roo Kenney, der er daglig leder af Verdenshjørnet.

VH_pressebillede_5

Verdenshjørnet er et værested for alle, beliggende midt på hjørnet af Lygten i Nordvest, lige ved Nørrebro station. Et samlingspunkt, hvor man både kan hygge, spise og feste og hvor mangfoldigheden altid er i højsædet; en lille oase under to kæmpemæssige opvarmede tipier og et sted med billig og lækker street food. På Verdenshjørnet møder man en stemning, der blander 1001 Nat med Christiania og et hav af andre hjørner af verden. Verdenshjørnet hylder det lokale og det multikulturelle på Nørrebro, og de tilknyttede food trucks har derfor fokus på de mange forskellige madkulturer, der er i området. Idéen med stedet har fra starten været, at styrke fællesskabet og bygge bro mellem de mange kulturer i lokalområdet.

Verdenshjørnet er skabt af den engelske eventmaker Roo Keney og et frivilligt team af kreative kræfter i tæt samarbejde med Københavns Kommune. Ambitionen er at revitalisere det noget gudsforladte hjørne, som ellers har stået tomt og øde hen, men nu er fyldt med sjæl og gode takter og toner.

Fredspibe Fredage på Verdenshjørnet:
Lygten 1, 2400 Kbh.NV.
Datoer: 22/9 og 29/9 – flere datoer følger. Gratis entré fra kl.16.00-24.00
Følg med i programmet på Verdenshjørnets Facebook: www.facebook.com/verdenshjoernet

Info om Verdenshjørnet:

Københavns Kommune udlejede sidste år i november måned grunden Lygten nr. 1 til Roo Keney og lokale borgere med lysten til at drive selvstændig virksomhed med madboder. Verdenshjørnet består af to store forbundne tipitelte samt en række food trucks, der bl.a. byder på marokkansk, kinesisk, mexicansk og indisk mad. Idéen med madvognene er en ny form for integrations-og beskæftigelsesinitiativ, hvor lokale borgere gøres til iværksættere. Den fælles målsætning er, at man vil inddrage og uddanne lokale københavnere med sans for madlavning, så de kan få en sjov og indbringende hverdag ved at drive en food-truck på stedet. Verdenshjørnets ambition er at blive det nye fælles samlingssted og bygge bro mellem bydelens mange forskellige kulturer. Hver uge byder Verdenshjørnet inden for i de opvarmede tipitelte til musikalske og kulturelle indslag.

VH_pressebillede_7