Vild $mith | Københavnersnuden #22

0
322

Ugens københavnersnude er vild! Vandt karrierekanonen i 2013. Hittede samme år med ‘På Det Shit Igen’. Nomineret til en DMA i 2014. Udkommer med ny plade i 2015. Har lige smidt en ny musikvideo på gaden, hvor han sammen med sine vilde kompagnoner optræder med castet fra TV 2 Zulus comedyserie, Sjit Happens. Altid i guldkæde og farverige solbriller – det er for vildt, at vi som ugens københavnersnude kan præsentere, fra vores ultimative yndlingsraptrio, Vild $mith: HvidMayn!

LC: Hvor bor du?
HM: Frederiksberg – ik’ så langt fra Forum.

LC: Hvor går du tur?
HM: Rundt om søerne eller i Frederiksberg Have.

LC: Hvor drikker du kaffe?
HM: Nu drikker jeg ikke kaffe, men hvis jeg gjorde, ville jeg nok gøre det derhjemme…

LC: Hvor spiser du?
HM: For det meste hjemme, men hvis det skal foregå uden for de trygge rammer, ligger der nogle gode italienske restauranter her på Frederiksberg, eksempelvis er Famosi e Golosi og Fiasco begge et besøg værd.

LC: Hvor fester du?
HM: Nu går vi ikke så meget ud længere, som vi gjorde engang, fordi vi nu er ude og spille i weekenderne, men har vi endelig en fridag, er det meget forskelligt. Det kommer alt sammen an på, hvilket crew man er sammen med den pågældende dag/nat. Nogle gange flotter vi os med en bodega-crawl ned af f.eks. Gammel Kongevej eller Istedgade – andre gange ender vi i den mere ‘seriøse’ ende af nattelivet, det kunne være Sunday eller på én af de lidt mere lyssky klubber.

LC: Hvor inspireres du?
HM: Inspiration er jo en underlig størrelse, så at vælge et sted, hvor den specielt indtræffer, er svært. Det første, jeg kom til at tænke på, var min seng. Hvis vi f.eks. har været ude at spille og kommer hjem kl tis om morgenen, så kan jeg godt ligge vågen i min seng, og så vælter det bare ind med ideer – som jeg så må nynne ind på min telefon og lave dagen efter, eller hvis det ikke kan vente; stå op og gå ind og lave det ved computeren. Skulle jeg vælge et sted uden for soveværelset, så kan jeg godt lide steder, hvor der er mange mennesker. Jeg kan bruge lang tid på bare at sidde og glo på folk, der kommer forbi. Det kunne f.eks. være inde ved Storkespringvandet (selv om jeg hader Strøget).

LC: Hvad er dit yndlingssted i København?
HM: Uuha – om sommeren er der virkeligt mange sweet spots – kan man sige hele byen? Om vinteren derimod glæder jeg mig bare til, det bliver sommer igen.

LC: Hvor har du sidst følt dig forelsket i København?
HM: Det må have været til Distortion i sommers.

LC: Hvad er dit bedste minde om København?
HM: Distortion er altid noget helt specielt. Så mit bedste minde må være fra én af de første gange, jeg var med.

LC: Din anbefaling til den bedste oplevelse i København?
HM: Der er mange, men igen afhænger det sindssygt meget af vejret. Kom der en ung turist hen til mig en sommerdag og spurgte, “Was ist los?”, så ville jeg sige, at han eller hun skulle tage på Bryggen om dagen, smutte forbi Papirøen og spise aftensmad i én af de mange boder, og så tage ind mod Kødbyen om aftenen. Den tur viser københavnerne fra deres bedste side.

Tusind tak fordi, du ville dele dit København med os, HvidMayn.

Tjek i øvrigt Vild $miths nye video, Det Hva Der Sker: