Luksusbrunch på Nimb

3
398

Efter en laaaang januar fyldt med travlhed på jobbet hev min veninde mig med til luksusbrunch på Nimb. Brunch er ellers ikke mit yndlingskoncept, men Nimb kan bare noget – både med hensyn til, hvad de kommer på tallerkenerne og i glassene, men i særdeleshed også når det kommer til stemning og indretning.

Brunch Nimb

Normalt går jeg udenom både brunch og buffet, og især de to i kombination. Brunch fordi jeg egentlig ikke bryder mig om at slå to måltider sammen, for man snyder jo sig selv for et lækkert måltid – og buffet, fordi jeg bare ikke kan styre mig ved sådan én. Jeg skal smage alt, og hvis noget smager rigtig, rigtig godt, skal jeg også smage det to gange. Det resulterer altid i en mavepine, som er så voldsom, at jeg må åbne bukserne, lægge mig ned og beklage mig højlydt over, hvor frygteligt dårligt jeg har det. Og det gider ingen at høre på.

IMG_0160

Crémant og østers – og en eksklusiv buffet

Hos Nimb forspiste jeg mig også – på grund af deres vanvittigt lækre brød. Jeg er brødfan og ikke skræmt af de farlige kulhydrater. Brødet hos Nimb må komme fra landets bedste bager, for det smager friskt og salt og en anelse mushy = helt perfekt. Men konceptet hos Nimb er dog meget mere end brød:

Det hele starter med, at en tjener viser os hen til vores plads – efter vi har hængt din frakke ved døren, mens en smuk ung mand spiller på det store, sorte flygel. Vi sidder i sofaarrangementer, hvilket føles meget fint og eksklusivt, men det viser sig senere at blive et problem i takt med, at maverne bliver fyldte – der er ikke plads til dem, når vi skal række ind til bordet og tage en bid.

Herefter serverer tjeneren et glas Crémant og en østers med jordskokkebisque og persilleolie. Jeg har smagt østers mange gange, og jeg kan ikke lide det. Det er faktisk noget af det eneste i verden, jeg ikke kan lide. Jeg prøver ofte at bilde mig selv ind, at jeg godt kan lide det, men så snart jeg smager det, får jeg det faktisk dårligt. Det irriterer mig, for disse østers skulle eftersigende var HELT fantastiske, men jeg må altså række ud efter mine mints efter denne mundfuld.

Nimb Brunch

Herefter bliver vi inviteret ind til buffeten, som har alt, hvad mit brunchhjerte måtte begære, undtagen pandekager. Det tilgiver jeg hurtigt Nimb for, da buffeten slet ikke efterlader nogen plads til den slags fattigmandsdesserter. Efter både skyr, charcuteri, ost, laks, varm leverpostej, tatar, torsk, andeconfit, bønne-casoulet, æbletrifli, adskillige petit four og masser af brød – KAN jeg ikke få mere ned. Jo, deres økologisk chokolademælk, som intet har med nogen Mathilde at gøre.

IMG_0161

Og så kommer der faktisk en ekstra servering, en frisk æblekage med sorbet. Efter denne dessert er vi klar til en meget stille søndag og en lur på sofaen, mens vi fordøjer maden, som jeg ved, er god for mig – mad, der smager godt, og som er lavet med kærlighed, er så meget bedre, end én eller anden smart kur eller striks diæt.

IMG_0164-1

Her er, hvad vi fik at spise:

Menu

Crémant de Bourgogne

Kaffe / the
Udvalg af juice og smoothies

1. servering
Østers med jordskokkebisque og persilleolie

Stor luksusbuffet
Friskbagte croissanter, udvalg af brød og wienerbrød
Årstidens frugt
Økologisk vaniljeyoghurt og skyr
2 slags hjemmelavede müesli og bærkompot
2 slags marmelade efter sæson og hjemmelavet chokoladecreme
3 slags oste: Havgus, Blå Kornblomst og dansk brie
Sprøde flager
Udvalg af charcuteri med hjemmesyltede pickles og sylt

Laks med agurk, rygeost og malt
Dampet torsk med blomkålspuré og crudités
Salat med crudités, små beder, urter og vinaigrette
Tatar med æggeblomme-creme, kapers og cognac
Blødkogte æg med duxelle af svampe, syltede forårsløg og trøffel
Andeconfit med rødbede, tyttebær og peberrod
Saltbagt selleri med sellericreme, syltede bøgehatte og karse
Bønne-cassoulet

Udvalg af petit fours

2.servering
Blodappelsin – chokolademousse – knas

Brunchen serveres hver søndag fra kl. 10, og den koster 495 kr. pr. person. Det er altså en dyr omgang, men hvis du skal fejre et eller andet, eller hvis du bare gerne vil forkæle dig selv på en grå søndag, så er denne brunch det hele værd. Den er bare lidt bedre end de fleste andre i byen.

/Louise

IMG_0166-1

 

3 COMMENTS

  1. […] Shhh…! Men I var også interesserede i vores middag på Dinner Sushi på Frederiksberg, luksusbrunch på Nimb (den læste I også meget sidste år), vegansk smørrebrød på Frederiksberg, og så ville I gerne […]

Comments are closed.