Vincent Ryder | Københavnersnuden #473

0
363

Ugens Københavnersnude er Vincent Ryder, 19 år og født og opvokset i København. Vincent er guitarist, sanger og sangskriver, og er klar til at udsende sit debutalbum “The end of the World on TV” den 13. oktober på Giant Birch. Hans første single ”Fuck You” og anden single ”Bulletproof” ramte gaden den 15. september. Mød Vincent og hans København her.

   

LoveCopenhagen: Hvad har du gang i i øjeblikket?
Vincent Ryder: Jeg arbejder i opvasken på Ingolfs kaffebar. Og nå ja… så skal jeg også til at udgive mit debutalbum: ’The End of The World on TV’, som udkommer den 13. oktober. I den forbindelse bruger jeg en del tid på at forberede min releasekoncert, som kommer til at foregå den 10. oktober på Jazzhouse Montmartre. Ellers elsker jeg at skrive ny musik og det er nok det, som det meste af min tid går med.

LoveCopenhagen: Hvor bor du?
Vincent Ryder: Jeg bor i lejlighed i et gammelt byhus på Dronningensgade i Christianshavn. Jeg har boet på Christianshavn så længe, jeg kan huske, og har altid elsket det!

LoveCopenhagen: Hvor går du tur?
Vincent Ryder: Jeg elsker at gå, og det er sådan, jeg typisk kommer rundt i byen. Jeg tager sjældent bus eller metro, da jeg er så heldig, at jeg bor i centrum, hvilket betyder, at alt er i gåafstand. Jeg tænker bedre, når jeg går og nyder især at gå langs kanalen. Tit tager jeg også min hund Cooper med på kanaltur. Hvis Cooper er med, slutter sådan en tur dog typisk på volden med pindekastning i ”gryden”.

LoveCopenhagen: Hvor drikker du kaffe?
Vincent: Ingolfs kaffebar.

LoveCopenhagen: Hvor spiser du?
Vincent: Jeg elsker morgenmad og laver det gerne selv, altid noget med æg: spejlæg eller scrambled, og typisk på et stykke toast med en god kop kaffe ved siden af.

Til frokost spiser jeg ret så ofte på Havnens BBQ. De har den bedste kebab på Christianshavn, og har været mit go-to sted i mange år. Om jeg bestiller, kebab, falafel, eller kylling, skifter lidt efter humør, men altid med ekstra chilli. Hvis jeg føler mig ekstra fancy, bestiller jeg også med noget tzatziki, en mango juice ved siden af, og en pommes. Så bliver det ikke bedre!

Havnens er også godt til aften, men to gange på en dag, syntes jeg alligevel, er lidt i overkanten. Heldigvis er der masser god takeaway i KBH. Nogle af mine yndlingssteder er: Gastronomia Candido på Frederiksberg, hvor du kan få lækker italiensk hjemmelavet pasta, sushi fra Letz Sushi på hjørnet af Overgaden Neden Vandet og Sankt Annæ gade, eller en bowl fra Halla Halla i Dronningensgade. Long Feng på Christianshavns Torv er jeg kommet på siden jeg var lille, og det er en fantastisk tidslomme med vellavet budgetvenlig kinesisk mad.

LoveCopenhagen: Hvor fester du?
Vincent: I metroen (når der er rave) ellers er jeg nok mere bar typen. Jeg nævner i flæng et par lokale favoritter: Fingerbøllet, Eiffel Bar, Kanalbodega, eller Falken hvor du kan få en FFer (Fine Festival) for 19 kr. Jeg elsker også en god cocktail, Duck and Cover, Gamble og Lidkoeb Whiskeybar er ret hyggelige.

LoveCopenhagen: Hvor inspireres du?
Vincent: Overalt i byen, og især om aftenen. På en tur gennem bibliotekshaven eller ridebanerne. Det er som om, folk ikke rigtig kender til dem. Man kan tit have det lidt for sig selv, hvilket jeg synes, er ret vildt, og noget af et privilegium. Jeg elsker den blå time, hvor luften bliver mild, og vandet bliver roligt. Generelt er byen bare ekstra inspirerende efter det har regnet. Det er som om, alting bliver nyt og får en helt anden tone.

LoveCopenhagen: Hvad er dit yndlingssted i København?
Vincent: Ved siden af cirkelbroen overfor den sorte diamant, er der et indhak i havnepromenaden, ”Hakket”, hvor man kan sidde tæt på vandet. Jeg har altid syntes, at dette hak er et lille paradis. Det er også et fantastisk badested!

LoveCopenhagen: Hvor har du sidst følt dig forelsket i København?
Vincent: På vej hjem fra en fest på Refshaleøen. På turen mødte jeg, i det lilla neonlys fra Nomas køkkenhaver, en ræv, som standsede op og kiggede på mig. Det var et af de der øjeblikke, som er svære at videreformidle, men lige der, var jeg ret forelsket i min by.

LoveCopenhagen: Hvad er dit bedste minde om København?
Vincent: Jeg er opvokset i København. Mange af mine bedste stunder fra byen er derfor de små hverdagslige glæder: Vejen hjem fra skole, morgentur med hunden, aftendukkert med vennerne, osv.

LoveCopenhagen: Din anbefaling til den bedste oplevelse i København?
Vincent: Køb en pizza eller en kebab, en sixpack eller en flaske vin, og tag en aften bader ved kanalen om sommeren. Hvis vejret ikke er til det så gå i biografen. Jeg elsker Park Bio på Østerbro, fordi den er så hyggelig. Hvis der ikke er gode film på plakaten, har Cinemateket altid et eller andet fedt arrangement, som f.eks. en Saturday Night Fever sing along.

LoveCopenhagen: Selvom København er fantastisk, har du nu mulighed for at tilføje den ene ting, som du synes, byen mangler – hvad er det?
Vincent: København mangler lidt nogle spændende gå i byen muligheder for unge mellem 18 -21. Der er masser af gode cafeer, som f.eks Bastard Cafe i Magstræde eller Pumpehusets Byhave. Men mange klubber har en aldersgrænse på 21, og ofte er der så proppet i byen, at man skal være virkeligt tidligt ude, hvis man skal have en chance for at komme ind.

LoveCopenhagen: Dit soundtrack til byen?
Vincent: Perfect Day – Lou Reed

 

Tusind tak fordi du ville dele dit København med os, Vincent!