VINTERBAD I BYEN

1
367
Jeg er ligesom mange andre københavnere bogstaveligt talt hoppet med på vinterbader-bølgen. Et par gange om ugen tager jeg derfor gladeligt turen fra Frederiksberg til Islands Brygge, hvor jeg er medlem af Vinterbad Bryggen. Her hopper jeg med fryd i det kolde vand inden, at turen går op i saunaen. Hvorfor? Fordi det sætter fut i både kroppen og humøret – hvilket i den grad er tiltrængt, når vinterkulden og mørket er over en.

Vinterbadning er sundt. Bum. Flere undersøgelser, som bl.a. Illustreret Videnskab har bragt, har slået det fast, så det vil jeg egentlig ikke bruge så meget tid på at understrege. Blodet pumper, immunforsvaret bliver bedre og det samme gør humøret, da det kolde gys har en antidepressiv effekt. Derfor er jeg også lykkelig for mine hop gennem vinteren – samt de hyggelige stunder i saunaen sammen med de andre vinterbadere, der altid er i godt humør og nyder deres lille vinterluksus. Desuden synes jeg, at det er helt vildt at bo i en storby, hvor man kan bade året rundt – det er simpelthen super unikt og med til at gøre København endnu federe. Flere gange har jeg da også oplevet, at turister er stoppet op for at tage billeder og forundret spurgt ind til, hvad i alverden vi har gang i, når vi i højt humør og næsten bar røv frivilligt er hoppet i havnen.

PRØV SELV

Har du endnu ikke selv prøvet det kolde gys? Så er det da bare med at prøve en af de mange vinterbaderforeninger i byen. Det er tilladt at vinterbade fra Amager Strandpark og Svanemøllebugten – og du kan finde meget mere info om de forskellige vinterbadermuligheder lige her.

Rigtig god fornøjelse med det kolde gys – det kan jo være, at vi snart ses i saunaen på Bryggen?

Kh. Ditte

1 COMMENT

Comments are closed.