Nelson Can | Københavnersnuden #17

0
342

Ugens snude er Selina Gin, sangerinde og frontkvinde i trioen Nelson Can, som i sidste uge kunne fejre, at deres eget pladeselskab, Like A Can of Beans, har signet deres første to bands. Selina og de to andre rockdamer udsendte tidligere på året deres debutalbum, Now Is Your Time to Deliver, til flotte anmelder- og publikumsroser – og så havde Selina tilmed fødselsdag i fredags (stort tillykke!) Her er hendes København:

 

LC: Hvor bor du?
SG: På Amager – kun et lille spytklat fra Christianshavn.

LC: Hvor går du tur?
SG: Hvis jeg går en tur frivilligt, er nu mest til cykel- eller løbeture, så er det gerne på Christianshavn og Christiania. Der er god kaffe og godt selskab.

LC: Hvor drikker du kaffe?
SG: Det skifter ret meget, da vi ofte er på tour og på farten, så det har taget lidt tid for mig at finde mit helt eget stamsted. Jeg har heldigvis fundet det – Kaffebaren på Amager. Jeg elsker gode lokale steder, der ligger lige rundt om hjørnet fra ens egen hoveddør.

LC: Hvor spiser du?
SG: Jeg laver for det meste selv mad eller spiser hos venner, men lige for tiden er jeg vanvittig vild med grød. Derfor får Grød på Jægersborggade gerne et lille visit engang i mellem. Hvis jeg er i virkelig godt humør og synes, jeg skal have noget lidt ekstra, så vælger jeg altid et lille bitte sted, der hedder Niko Sushi. Det er en lille lokal familierestaurant, og det smager bare.

LC: Hvor fester du?
SG: Ligeså vel som jeg elsker en god gammel bodega med lokalet fyld med røg, så elsker jeg også at komme ud og feste mærkelige steder rundt omkring i København – for at feste, men også for at opdage ny musik. WIMP/VICE session har også budt på nogle ret fede fester i år. Natbar er jeg faktisk blevet ret glad for, og jeg synes generelt, Bremen har nogle fede arrangementer for tiden med ny musik og spændende artister.

LC: Hvor inspireres du?
SG: Når jeg har brug for at rense tankerne, løber jeg gerne en tur rundt langs bastionerne ved Christianshavn og får noget frisk luft og noget dagslys. Inspiration kommer ofte fra at lukke alt hverdagens støj ude og bare fokusere på én ting – at lade benene arbejde fremad.

LC: Hvad er dit yndlingssted i København?
SG: Uh! Det er ligesom at skulle vælge sin yndlingsplade – næsten umuligt! Lige for tiden kommer jeg meget på Kalaset på Nansensgade. Det er en hyggelig café med god mad og casual indretning.

LC: Hvor har du sidst følt dig forelsket i København?
SG: Turen over Knippelsbro en mandag morgen klokken 8:30 kan på én gang være lidt stressende og samtidig noget af det mest vidunderlige, jeg ved. Det dér med at glide med i en kæmpe flok af cyklister, som alle har hvert deres at tænke på og hver deres endedestination, og som samtidig alligevel alle sammen gør det samme i deres egne systemer med hurtige cyklister til venstre, og os andre til højre. Det giver mig følelsen af, at det hele på en eller anden måde hænger sammen i et større ubeskrevet system, og at vi alle har noget tilfælles. Det er noget af dét, der får mig til at føle mig som en del af København og er med til at gøre mig forelsket i byen.

LC: Hvad er dit bedste minde om København?
SG: I august 2013 varmede vi op for The Black KeysTap1. Det var første gang, vi havde Maria med på scenen. Faktisk var hun kun lige trådt til dagen forinden. Det var så nervepirrende på alle måder at varme op for nogen af sine største idoler, samtidig med at vi havde fået et nyt bandmedlem, og så samtidig skulle optræde for hele 6000 mennesker!! Det hele kulminerede i en temmelig vild aften på McKluuds – ægte Københavnerstil.

LC: Din anbefaling til den bedste oplevelse i København?
SG: Jeg tror, man gør sig selv en tjeneste ved at følge alle de københavnske spillesteder på Facebook, så man bliver inviteret til alle byens koncerter via Facebook. Så kan man altid klikke ind under “begivenheder” og se, hvad der sker rundt omkring. Den bruger jeg tit, hvis jeg spontant får lyst til at gå ud.

LC: Dit perfekte soundtrack til København?
SG: Lige for tiden er jeg rigtig vildt med et band fra Mallorca der hedder Oso Leone. Hør især nummeret Cactus. Det passer HELT perfekt til de frostklare morgentimer på cykelstierne i december. Hør det!!

Tusind tak, fordi du ville dele dit København med os, Selina – og vi kan kunne anbefale, at du, kære læser, tjekker Nelson Can ud, både på dit anlæg og på din lokale spillested.

/LoveCopenhagen