Vinyl Floor | Københavnersnuden #430

0
471

Ugens Københavnersnuder er Thomas Charlie Pedersen og Daniel Pedersen, som er brødre, musikere og sangskrivere. Sammen har de det melodiske rockband Vinyl Floor, som netop nu er aktuelt med albummet ’Funhouse Mirror’. Daniel er bosiddende på Nørrebro, mens Thomas bor i Nordvest, tæt ved Nørrebro station – mød deres København her. 

 

LoveCopenhagen: Hvad har I gang i i øjeblikket?
Thomas & Daniel: Vi er i fuld gang med at øve nogle numre op, som vi skal spille til en releasefest for vores nye album ’Funhouse Mirror’ på en båd i Nyhavn den 16. september.

Vi har været igennem en længere periode med færdiggørelse af den nye plade samt promotion, så vi er lidt rustne. Det føles godt at spille igen, men vi skal jo ikke spille på Rust, så den er ved at være banket af.

LoveCopenhagen: Hvor bor I?
Thomas & Daniel: Nørrebro-området. Den ene bror på den ene side af skinnerne i NV, og den anden på Nørrebro. Vi bor blot 15 minutters gang fra hinanden. Det er ’handy’, når der skal arbejdes på musikken. Især hvis man har fået en pludseligt opstået idé til en ny sang, og strømmen er gået. Så kan man nynne den på vejen hen til den anden, så den bliver holdt varm.

LoveCopenhagen: Hvor går I tur?
Thomas & Daniel: Vi er typerne, der kun går, når vi skal fra A til B. Men under Corona fik vi fastlagt en daglig rute i Lersøparken ved Bispebjerg Hospital. Vi var i gang med arbejdet til den nye plade, så når vi fik pip i kasketten, gik vi altid derover. Nu venter vi blot på, at ruten bliver opkaldt efter os. Derudover frekventerer vi hyppigt vinylbutikkerne på Nørrebro. Især Second Beat, Accord og Route 66 er yndede udflugtsmål.

LoveCopenhagen: Hvor drikker I kaffe?
Thomas & Daniel: Vi drikker primært kaffe derhjemme og på arbejdet. Vi er utroligt dårlige til at gå på café, hvilket egentlig er en skam, for der findes megen god mokka derude. Til gengæld drikker vi kaffe, fra vi står op, til vi går i seng. Vi tør slet ikke tænke på, hvor meget kaffe vi fik konsumeret under arbejdet med den nye plade. Daniel har i øvrigt en herlig kaffemaskine. Den er guldfarvet.

LoveCopenhagen: Hvor spiser I?
Thomas & Daniel: Når vi er hos Thomas, spiser vi på Café Sirius ved Rentemestervej. Der er en dejligt afslappet atmosfære, og maden er klassisk cafémad med et varieret menukort.

Når vi er hos Daniel, vælger vi ofte take-away, da Nørrebros køkkener jo bugner af alsidighed. Det er mad, der typisk skal gå lidt hurtigt, for vi altid er i gang med noget musik. Daniel har et mini-studie i hans lejlighed, så det er altid her, vi mødes, når der skal arbejdes. Vi er store fans af Royal Bagel og selvfølgelig også de mange multietniske steder i området omkring Nørrebrogade.

LoveCopenhagen: Hvor fester I?
Thomas & Daniel: I gamle dage kunne man godt finde os på en klub eller diskotek en sjælden gang imellem, men det føler vi os sgu for gamle til nu. I dag er det primært fester i privaten. Dog kan vi rigtig godt lide at komme på Café Viking på Nørrebro. Det er helt klart vores stamsted. Vi synes generelt, at de brune værtshuse er værd at støtte og bevare. Café Viking er et hyggeligt sted med et skønt personale, og her kommer alle slags mennesker. Vi elsker den afslappede og rummelige atmosfære, som er helt særlig for området. Her finder vi ro og kærlighed.

LoveCopenhagen: Hvor inspireres I?
Thomas & Daniel: Ingen specifikke steder som sådan, men helt overordnet set inspireres vi helt klart af Nørrebros puls og diversitet. Vi er ret observerende og kan sagtens finde på bare at sidde på en bænk et tilfældigt sted og kradse indtryk ned i en lyrikbog. Vi inspireres af mange forskellige typer mennesker, og vi har på denne måde fået ideer til flere af vores sangtekster. Det er typisk et flygtigt møde eller pludseligt indtryk, som sætter gang i noterne. Så skal fantasien nok klare resten.

LoveCopenhagen: Hvad er jeres yndlingssted i København?
Thomas & Daniel: Vi er blevet ret begejstrede for Nyhavn, efter at en af vores gode venner er flyttet dertil. Tidligere syntes vi, at Nyhavn mestendels var et overturistet københavnermekka, men vi har fået en anden og mere personlig vinkel nu. Vi elsker de mennesker, som holder til dér, den maritime stemning, og folk der på den ene eller anden måde har en tilknytning til havnen. Det er også igennem dette netværk, at vi fik stablet arrangementet med vores releasefest på benene, og det føles som den helt rigtige ramme.

LoveCopenhagen: Hvor har I sidst følt jer forelsket i København?
Thomas & Daniel: Det må være en fødselsdag i sommer for vores faster, hvor vi sejlede rundt som turister i egen by, og så alle seværdighederne. Vi har selvfølgelig prøvet havnerundfart tidligere, men denne gang sejlede vi selv, og det gav en mere personlig oplevelse og anderledes perspektiv. Vejret var dejligt, og selvom man efterhånden har set det meste, imponeres man til stadighed over alle de smukke seværdigheder, vi har at vise frem i København. En kliche måske, men man bliver sgu lidt stolt.

LoveCopenhagen: Hvad er jeres bedste minde om København?
Thomas & Daniel: Uha, vi har rigtig mange fede minder, men vi vælger at nævne en teaterforestilling, vi så for mange år siden på Betty Nansen-teatret på Frederiksberg. Her blev det eksperimenterende teaterstykke ’Woyzeck’ sat op af Robert Wilson og Tom Waits.

Det var altså ret vildt, at d’herrer valgte lige netop København som stedet og Betty Nansen som rammen for deres teaterpremiere. Stykket var en vildt syret og fascinerende omgang. På vores nye plade har vi svenske Bebe Risenfors med. Han indspillede musikken til teaterstykket med Tom Waits på albummet ’Blood Money’. Det var en virkelig fed oplevelse.

LoveCopenhagen: Jeres anbefaling til den bedste oplevelse i København?
Thomas & Daniel: Det er måske lidt bizart at nævne en kirkegård, men Assistens Kirkegård i hjertet af Nørrebro er både et sted, hvor man nemt kan få et afbræk fra hektisk aktivitet og samtidig mærke historiens vingesus. Det er et fantastisk sted at gå tur, og vi vil varmt anbefale det til alle, som besøger bydelen.

LoveCopenhagen: Selvom København er fantastisk, har I nu mulighed for at tilføje den ene ting, som I synes, byen mangler – hvad er det?
Thomas & Daniel: Ja, her mangler i hvert fald ikke mennesker. Spøg til side. Vi er tilhængere af, at København får et bilfrit centrum. Man kan nemt spankulere rundt til fods, og nu vi efterhånden har et fint udbygget metronet, burde det virkelig komme på dagsordenen. Det ville helt klart gøre København endnu federe.

LoveCopenhagen: Jeres soundtrack til byen?
Thomas & Daniel: ’Kloden drejer stille rundt’ med Gasolin
’Blåt Blod til Alle’ med CV Jørgensen
’Fuck min Højdeskræk’ med Love Shop
Vi har en hang til storby-melankoli.

 

Tusind tak, fordi I ville dele jeres København med os Thomas og Daniel!