WARPIGS – FOR RIGTIGE KVINDER

2
301

Da jeg boede i London, var jeg ofte forbi en lille økologisk kælderrestaurant med vanvittigt lave priser, langborde og en opslagstavle fyldt med flyers til weekendens fester (datidens blog). Her gik jeg altid målrettet efter deres corn bread. Aldrig siden har jeg fundet noget, der kunne blot komme i nærheden af den rette konsistens og smag på denne relativt enkle spise. Ikke før jeg besøgte Warpigs i Kødbyen.

Er der noget mere irriterende, når folk kalder en restaurant som Warpigs for en mande-restaurant? Som om mænd er de eneste, der kan sætte pris på kød i lange baner. Det er umuligt for mig at sige noget klogt om forskellen på mine mandlige og mine kvindelige bekendtskaber – der er ingen overordnet forskel, de er alle indbyrdes forskellige. Mange af dem elsker et godt stykke kød, andre kan ikke fordrage det, og der er både mænd og kvinder i begge kategorier. Derfor er rubrikken dybt irriterende og noget komplet nonsens.

Og nu til Warpigs:

Selvfølgelig kom vi ind på det. Samtaleemnet ingen i min omgangskreds går udenom i øjeblikket. Cowspiracy – og trangen til at blive vegetar efter at have set dokumentaren, som ligger på Netflix. Selvfølgelig skulle vi også tale om et her, til bestyrelsesmøde i ejerforeningen, over en dejlig fadøl og et kæmpe fad, perverst fyldt med kød. Kød, kød, kød. Hasp. Så lækkert! Så syndigt! Du kan jo ikke indtage noget værre end kød i disse tider.

Jeg er ikke vegetar, og jeg bliver det heller ikke. Men jeg er begyndt at tænke meget over, hvor meget kød jeg spiser, om det er økologisk (det er et must), og hvor det kommer fra. Hvis jeg endelig nyder kød, vil jeg ikke have dårlig samvittighed samtidig. Samme regler gælder for sukker, hvede og røg. Shopping og sex. Dovenskab og druk. Kaster jeg mig over noget, som er lidt forbudt, skal det selvfølgelig også nydes i fulde drag.

Nemt kantine-koncept

Konceptet på Warpigs er meget simpelt; du sammensætter din egen bakke med forskelligt kød, hvortil du kan vælge coleslaw, baked beans, corn bread (yeeeeeesss!) eller andet lækkert tilbehør. Som en ægte kantine, bliver maden ‘langet over på din bakke’, og du kører det hele hen til kassedamen, der tæller det hele sammen og giver dig en regning. Her bestiller du også den øl, du vil have til maden, og sidste stop er i baren, som skænker den øl, du besluttede dig for ved kassen. Nemt, hurtigt og friskt. Og så sætter du dig i øvrigt ved langborde – ligesom i kantinen.

Fest- eller tømmermændsdate

Warpigs er blevet én af mine nye favoritter, og det er lige meget, om det er til fest eller til tømmermænd – begge dele virker nemlig særdeles godt. Hvis du skal i byen, kan du starte med en kødbakke og en masse fadøl. Ja, det lyder tungt, men det er på palæo-måden, så du får virkelig meget energi til at blive kongen eller dronningen af dansegulvet, når selskabet rykker videre.
Er det dagen derpå, hvor tømmermændene hærger, er Warpigs også perfekt. Her kan du nemlig gå efter en saltet, greasy bakke – husk deres corn bread – og skyld det ned med en reparationsbajer.

Og må jeg i øvrigt tilføje, at Mikkellers øl er nogle af de mest fantastiske i verden! Gad vide, om de egentlig ikke har papir på det? Det burde de i hvert fald have. Suk, jeg bliver helt tørstig…

/Louise

IN ENGLISH:

Charming canteen concept

The concept of Warpigs is very simple; you put together your own tray with various meats, and on the side of that you can choose coleslaw, baked beans, corn bread (yeeeeeesss!) or other delicious side orders. After you have put together your own tray of meat, you hand it to the cashier who counts it all together and gives you a bill. Here you also order the Mikkeller beer you want for dinner, and the last stop is the bar, where your beer is drafted. Easy, fast and fresh. And then you sit also at long tables – just like in a canteen.

Party or hangover date

Warpigs is one of my new favorites, and it does not matter whether it is for a party or to easy a hangover – both occasions fits extremely well at Warpigs. If you are going out, you can start the party with a meat tray and a lot of beer. Yes, it sounds heavy, but it’s the paleo way, so you really get a lot of energy to become the king or queen of the dance floor, when the party moves on to the next place. Is it the next day, when the hangover is terrorizing your mind and body, Warpigs is also perfect. Here you can go for a salty, greasy tray – remember their corn bread – and don’t forget a beer, it will make you feel better.

And I must also add that Mikkellers beer are some of the most amazing beers in the world! I wonder if they have that title on paper? They should at least have. Mmmm, I am getting quite thirsty now…

2 COMMENTS

 1. Enig i at det er et lækkert madkoncept. Deres kød er virkelig godt, og det mætter godt.

  Mht. om de har papir på at være blandt de bedste, så er Mikkeller anerkendt som en af de bedste bryggere i verden (i følge RateBeer, som er rimelig pålidelig i den sammenhæng)

  http://www.ratebeer.com/ratebeerbest/BestBrewers-World2015.asp
  1. Hill Farmstead Brewery Greensboro, Vermont, USA
  2. Toppling Goliath Decorah, Iowa USA
  3. Mikkeller Copenhagen DENMARK
  4. Three Floyds Brewing Company Munster, Indiana USA
  5. Dieu du Ciel Montreal, Quebec CANADA
  6. Bells Brewery Galesburg, Michigan USA
  7. Evil Twin Brewing Brooklyn, New York USA
  8. AleSmith Brewing Company San Diego, California USA
  9. To Øl Copenhagen, DENMARK
  10. Russian River Brewing Santa Rosa, California USA

  Bemærk at WarPigs er et samarbejde mellem Mikkeller og Three Floyds, som er nummer 4 på listen 🙂

 2. Hvor er det fedt, Jarlskov, tak for info! Elsker når gode ting bliver anerkendt. Findes der et awardshow for verdens bedste øl? A la Oscars? Det burde der i hvert fald gøre. Jeg sidder gerne med i juryen 🙂

Comments are closed.