Cille Veje | Københavnersnuden #74

0
335

Vi er meget stolte af at kunne kalde ugens københavnersnude ven af bloggen. Cille Veje er ikke kun en passioneret, selvstændig erhvervskvinde, der gør, hvad der passer hende – intelligent, kreativ, hårdtarbejdende og engageret – hun er også en hjertevarm kvinde, der inspirerer os gang på gang med sine skarpe betragtninger om samfundet, musikbranchen, iværksætteri, PR – og ikke mindst livet. Hendes visitkort er fyldt med titler; iværksætter/direktør/DJ/booker/PR manager/oplevelsesøkonom/underviser/projektleder/og soon to be yogainstruktør. Vi giver mikrofonen videre til Cille, som her fortæller om sit København:

LC: Hvad pusler du med for tiden?
CV: Jeg er en af de her personer, der tror, jeg kan alt på en gang. Sådan er det at være født begejstret, hvilket betyder, at jeg pt nørder med alle mulige opgaver for mit firma, Cille Veje Oplevelsesdesign, mens jeg uddanner mig til yogainstruktør, hænger ud med min lille familie og prøver at være der for dem, jeg holder af – inklusiv mig selv.

LC: Hvor bor du? 
CV: Jeg er bosat på mit elskede Nørrebro, et sted med grønne områder, højt til loftet og små dejlige cafeer og butikker. Jeg har boet i alt fra Aalborg og Aarhus til København, men Nørrebro er, hvor jeg føler mig hjemme.

LC: Hvor går du tur? 
CV: Jeg har en lille glad hund, Seraphina (faktisk opkaldt efter den smukkeste Kashmir sang), så jeg er ret stor fan af at gå ture i Nørrebroparken og på Assistensen med hende i den ene hånd og min kæreste i den anden. Hver gang jeg er på Assistensen, er det som at gå ind i en lille grøn tidsbobbel, hvor alt er stille og smukt. Det er et ret vidunderligt sted.

LC: Hvor drikker du kaffe? 
CV: Jeg plejer at sige, at mit job er at drikke kaffe med gode mennesker, eftersom jeg har så mange spændende møder. Derfor vil min revisor nok også sige, at mit kaffeforbrug er lidt for stort. Men gud, hvor jeg elsker god kaffe, det er nok min last. Det bedste, jeg ved, er at tage lidt Cille-tid, hvor jeg sidder med en god bog, en notesbog og en kop god mokka på Coffee Collective i Jægersborggade – de forstår sig virkelig på at lave god kaffe, der gør én helt blød i knæene.

LC: Hvor spiser du? 
CV: Jeg spiser faktisk helst hjemme. Min kæreste er en fænomenal kok og tager ofte i Torvehallerne og køber bøffer og diverse lækkerier til mig. Jeg er en bøf- og -béarnaise pige, jeg elsker et godt stykke kød. Når jeg er ude at spise, sværger jeg til Nimb, Oysters & Grill, Wascator og Manfreds. Et lille tip er at gå ud at spise i hverdagen, så føler man sig lidt som en konge, og det spicer lige ugen lidt op.

LC: Hvor fester du? 
CV: Lige siden jeg var 18 år, har jeg levet af at feste, alt har været en fest, indtil jeg for to år siden trak mig tilbage fra nattelivet. Jeg har holdt diverse klubber, været natklubchef, skrevet speciale om, hvordan man strategisk udvikler natklubber, og dj’et hver eneste uge. Til sommer runder jeg de 30, og jeg må være ærlig at sige, at jeg er blevet træt af at feste, jeg er mæt. Den bedste fest, jeg kan have, er derfor en fredag aften på sofaen med en god film og min dyne, eller en middag med gode venner og lange snakke. Skal jeg endelig ud, er jeg til privatfester, eller så er jeg selv at finde bag pulten, hvor jeg i ny og næ nyder at fyre op for et habilt “guilty pleasure set” eller en ordentlig omgang rock med volumen knaldet helt op. Jeg skal dog til Steppeulven og Vegas Udvalgte denne måned, og det er to musikfester, jeg glæder mig helt vildt meget til.

LC: Hvor inspireres du? 
CV: Jeg lever af at være kreativ og dyrker derfor København i høj grad. Jeg prøver hver måned at finde nye steder, der kan kickstarte en lind strøm af inspiration i mig. Lige nu finder jeg inspirationen ret meget ved at gå rundt og udforske Nørrebro med musik i ørene, tage på et besøg på Statens Museum for Kunst, nørde yoga på Københavns mange fine venues eller tage en svømme- og spatur i Frederiksberg Svømmehal. Tit kommer inspirationen, når jeg er helt stille med mig selv og mine tanker. Og så er der et sted, der virkelig kan fyre op under min energi: Palermo Hollywood. Verdens vildeste, skøreste, dejligste og mest kreative mekka i Jægersborggade – en lokal lille perle med et globalt udsyn.

LC: Hvad er dit yndlingssted i København? 
CV: “Home is where the heart is”. Mit yndlingssted er min lejlighed og min lille families hjem. Det er en helt unik følelse at have et sted og et hold at komme hjem til, og noget, som jeg værdsætter noget så højt efter at have boet alene i mange år.

LC: Hvor har du sidst følt dig forelsket i København? 
CV: Jeg er nok noget spirituelt anlagt og går ind for at leve med hjertet i front, så jeg føler mig dagligt forelsket. Varmen opstår, når man har tid til at stoppe op i dagens to-do-liste og værdsætte alle de små fine perler, som København gemmer på. Der er masser at tage af, hvis man bare kan se dem for alt det andet, man også skal nå at se på.

LC: Hvad er dit bedste minde om København? 
CV: En november nat for 4 år siden, da jeg dj’ede på Drone på Nørrebro. Jeg var syg med feber og mellemørebetændelse og havde desuden mistet stemmen, men jeg ville ikke lade dem i stikken og aflyse mit gig. Så jeg stod der på en ølkasse og dj’ede natten lang i min lyserøde kjole, da der pludselig er en storskægget mand, der bejler til mig. Jeg blev blød som smør, tog ham med hjem, og lige siden har han været del af mit hold. Den aften har en speciel plads i mit hjerte og var ret afgørende for, hvem jeg er i dag.

LC: Din anbefaling til den bedste oplevelse i København? 
CV: En perfekt dag er en spontan fridag, hvor du bare går dig varm på København. Tag en morgentur på Mirabelle og smag Københavns måske vildeste crossaint, hop videre til Coffee Collective og nap en god kop kaff, tag en tur i Palermo og køb weekendens bog, slå et smut forbi hjertevarme Tobbis på Musiksmag og lyt til din favoritplade og slut af på Manfreds med lækker mad af gode råvarer.

LC: Selvom København er fantastisk, har du nu mulighed for at tilføje den ene ting, som du synes, byen mangler – hvad er det? CV: Jeg har en drøm om en dag at lave et yogastudiet kombineret med en kaffebutik. Hive Berliner-viben til København og stå i hundestræk, mens du efterfølgende hænger ud med dine bedste venner.

LC: Dit soundtrack til byen?
CV: Sæt dig ud i en bil om natten, fyr op for Drive-soundtracket og kør rundt i en øde by, mens du overstrømmes af vilde vibes.

Tusind tak, fordi du ville dele dit skønne København med os, Cille! Og til dig, kære læser, kan vi anbefale at slå et smut forbi Vegas Udvalgte fredag den 29. januar i Vega – aftenens optrædende har Cille nemlig stået for at booke, og hun har øjensynligt god smag!

GOD SØNDAG