We Will Rock You i Royal Arena

0
402
Louise og Ditte tog på deres første tur i Royal Arena, da der var premiere på en af verdens største musicalsucceser: Queen-musicalen ‘We Will Rock You’, som for første gang opføres med et dansk cast, på dansk og i en ny version med sange fra Queens sangkatalog, som ikke tidligere har været med i forestillingen. Sammen med en oplagt og fyldt arena sang de med på de udødelige klassikere, mens de svingede i takt med de mange knæklys, som blev delt ud før showet.

Indrømmet: vi er ikke de store musicalfans. Men vi er til gengæld fan af Freddy M. og Queen – og vi var nysgerrige efter at tjekke Royal Arena ud. Turen gik derfor til premieren på ‘We Will Rock You’ torsdag aften, hvor den populære musical for første gang skulle opføres på dansk. Den har solgt 16 millioner billetter i 28 lande på seks forskellige kontinenter. Den har faktisk slået vejen forbi Danmark før, men opsætningen har aldrig været på dansk – før nu. Den nye opsætning, som kan opleves indtil den 7. maj, har nemlig dansk dialog, og manden bag bearbejdningen og oversættelsen er ingen ringere end komikeren Lars Hjortshøj. Sangene er dog forblevet på engelsk – heldigvis, for andet ville være en skam.

TLentertainment - WWRY 4/2017 TLentertainment - WWRY 4/2017 TLentertainment - WWRY 4/2017

TLentertainment - WWRY 4/2017
Feel good rock

Som så mange andre musicals, har ‘We Will Rock You’ også en rammehistorie, hvori Queen-numre såsom Bohemian Rhapsody, We Are The Champions, Radio Ga Ga, Killer Queen, Who Wants to Live Forever, Under Pressure og selvfølgelig den uundgåelige titelmelodi, We Will Rock You synges og opføres undervejs. I ‘We Will Rock You’s historie er den organiske musik udryddet på planeten iPlanet, hvor en cyber-heks, fænomenalt spillet af Szhirley, med hård hånd styrer og ensretter dets beboere. Med rockmusikkens endelige er den fri tanke borte, og det samme er friheden. Én skiller sig dog ud i den pastelfarvede og polerede mængde – en rebel i sorte jeans, t-shirt og læderjakke, der hører mærkelige sætninger (gamle sangtekster) i sit hoved. Resten kan man snildt tænke sig til, og det er da heller ikke svært at følge slagets gang i ‘We Will Rock You’, hvor Joey Moe, Niels Olsen, Christoffer Brodersen, Kristine Yde, Nellie Ettison, Anders R. Gjesing og som før nævnt Szhirley har de bærende roller. Dialogen, mimikken og kropssproget kunne være taget ud af en Disneyfilm. Fortællingen er på alle måder eksplicit, så alle kan være med. Og det er faktisk godt. For det er dét, som en musical skal kunne; samle på tværs af alder og interesse og bare skabe feel good. Og det gjorde ‘We Will Rock You’, der fik salen til at danse stående og svinge begejstret med de knæklys, som blev delt ud før start. Med andre ord; vi hyggede os og fandt straks de gamle klassikere frem på Spotify, da vi kom hjem. Vi var ikke blevet åndeligt beriget, men vi var blevet mindet om, hvad god, gedigen rock kan gøre ved os.

‘We Will Rock You’ spiller til og med den 7. maj 2017

/Louise og Ditte

Se vores umiddelbare reaktion på ‘We Will Rock You’ herunder: