Interview med Face – albumaktuel med ‘Kun Mig’

0
358
Face It fra rapgruppen Kaliber er gået solo og udkommer i dag med sit debutalbum. Han har smidt efternavnet ‘it’ og går nu kun under kunstnernavnet Face – vi har taget en snak med ham om det nye album, om hiphoppen og ikke mindst om hans forhold til København.

Face udkommer i dag med sit debutalbum, Kun Mig, der er et hudløst ærligt album, som vidner om hektiske år med Kaliber, utallige koncerter og efterfester. Face har givet sig selv tid og lov til at lave et album med refleksion og fordybelse, hvor intet er overladt til tilfældighederne. Navne som L.O.C., Marwan, Young, Pede B, Abbaz og Ceci Luca medvirker på albummet, som både er festligt, funky og dybt.
– Jeg startede min musikalske rejse på Ishøj produktionsskole i 1998 og var hooked fra day one. I 2003 blev jeg headhuntet af Madness 4 Real (DGP) som lærte mig en masse ting om produktion, branchen og musik generelt. Det var også her, jeg samlede drengene, som senere blev til Kaliber, der i 2012 vandt KarriereKanonen på P3 med nummeret ‘Vest For København’.

Hvad handler det nye album om?
– Mit album handler om mig, mit syn på livet, om succes, fiasko, selvransagelse, familie relationer m.m. Det er et kompromisløst og ærligt værk, lige fra hjertet. 

Hvordan er samarbejderne på albummet kommet i stand? 
– Jeg har ikke haft en fast plan fra starten om, hvem jeg ville have med på albummet. Det er kommet til mig, efterhånden som numrene har taget form. Dansk rap er ‘heldigvis’ ikke større, end at man kender de fleste i gamet efterhånden, så jeg har egentlig bare spurgt dem, som jeg syntes, passede på de enkelte numre – og det resulterede så i, at jeg i dag sidder med en håndfuld gæster fra superligaen, som enhver ville være stolt af at have med.

Face_1_JesperSkoubølling jpg

Hvad synes du om den udvikling, der er i gang i den danske hiphop, hvor Sivas og Gilli længe har regeret, men nu er Suspekt ved at indtaget tronen igen. Er der plads til alle slags hiphop?
– Musik er en smagssag, og i min bog er der ikke noget, der er rigtigt eller forkert. Mange føler måske, at hiphop, som vi kender den, er ved at blive ødelagt med den nye bølge af rapkometer. Men bare fordi, man rapper, gør det det ikke til hiphop. Det er jo en helt ny genre, der er gang i derude. Folk kan rappe på hvad som helst, men de kan jo ikke ødelægge en stil som de ikke praktiserer. Jeg synes selv, at det, jeg laver, er hiphop, men jeg rapper ikke en eneste linje på min plade – er det så ikke hiphop? Det ville være blasfemisk af mig at gøre mig til dommer over andres musik. Jeg går mere op i, om jeg kan lide en sang eller en kunstner, end i hvilken genre eller bås jeg kan putte det i. God musik dør aldrig. 

Hvem er diner inspirationskilder? 
– Jeg blir inspireret af mange forskellige kunstnere, men den der har haft størst indflydelse på min lyd må være Dr. Dre og de folk, han har skabt og arbejdet med. 

Hvor er dit yndlingssted at spille i København?
– Det bedste spillested er Store Vega, uden tvivl. Men Distortion er nok det sjoveste. At stå midt i Københavns gader og spille for tusindvis af glade mennesker er helt specielt.
Hvor er det bedste sted i København at samle inspiration?
– Jeg bliver altid inspireret af en tur med toget eller bussen, hvor jeg kan sidde og betragte andre mennesker eller bare kigge ud af vinduet og se verden passere.