Danmarks første risottobar – Ris8

Danmarks første risottobar – Ris8

by 21/04/2017
Vesterbro blev i januar beriget med sit helt eget madmarked, Westmarket, og det er noget, både københavnere og turister har vist sig glade for. Et af vores favoritsteder er Ris8 – en restaurant kun med risotto på kortet. Selv italienerne er uenige om, hvad en rigtig risotto er, og derfor er det på tide, at en restaurant vier hele sin eksistens til den smørrige grød. Vi har taget en snak med Nikoline, som står bag boden i Westmarket.

Hvordan fandt i på jeres koncept?
– Det hele startede lidt som en joke. Jeg er helt vild med risotto og har været ærgerlig over, at det ikke har været muligt at opdrive en rigtig god én i København, uden at man skal ind på en restaurant – og hvor den så enten ikke er det, jeg håbede på, eller er for lille.
Både Christian (medejer, red.) og jeg har gået og leget med ideen om at åbne vores eget sted – uafhængigt af hinanden. Og på et tidspunkt spurgte jeg Christian, sådan lidt i sjov, om vi ikke skulle åbne et Risotteria. Jeg har besøgt et par stykker forskellige steder i Italien, jeg ved de findes i New York og vist også i både London og Tyskland – så hvorfor ikke i København?
Det var sagt lidt i sjov, men måske var det slet ikke så dum en idé, som Christian sagde. Så vi kastede os ud i det. Det var en lang proces, for der er mange papirer at finde rundt i og holde styr på, så det var virkelig godt, at vi var to til at huske på og få ting gjort.
Det fede med et godt koncept er jo, at det hele tiden kan udvikles, og vi arbejder hele tiden på at gøre det bedre og mere spændende.
Så helt simpelt er vi bare to venner, der har en passion for mad og mennesker og sprang ud i at gøre noget ved det.

Ris8_1

Hvor lang tid var I om at udvikle konceptet?
– Altså, vi udviklede ideen for cirka 2,5 år siden, og har udviklet konceptet siden – og bliver ved med det. Vi slog dørene op for første gang sammen med WestMarket den 26. januar 2017, men på de officielle papirer har vi eksisteret siden starten af 2016.

Hvilken oplevelse får man hos Ris8? 
– Helt basalt går Ris8 ud på at tilbyde københavnerne (og andre forbipasserende) en god risotto, inspireret af den italienske tradition, men tilpasset danskerne og deres smag. Vi følger sæsonerne og skifter derfor ret ofte menu – nogle gange kun én ret, andre gange tre eller fire. Dog har vi siden åbningen i januar haft nummer 4 uændret på menuen, da folk er helt vilde med den; blandede svampe, kylling og toppet med sprød parmaskinke.
Udover at bruge gode råvarer, der er i sæson, så får vi leveret alt vores ris fra Italien. Herhjemme kan man kun finde arborio og carnaroli ris, men i Italien bruger de en hel masse forskellige sorter. Og dem skulle vi selvfølgelig også have! Lige nu har vi omkring 11 forskellige rissorter, men vores menu har altid kun fem retter, så vi har aldrig alle rissorter i brug på én gang – men så er der noget at glæde sig til, når vi skifter ud i menuen. Folk spørger tit, hvorfor vi dog bruger så mange forskellige rissorter, og det er, fordi de har forskellig konsistens og smag; nogle er hårdere, nogle er blødere, nogle er med vilde ris, andre fuldkorns, nogle smager lidt af nødder og andre igen bliver næsten som grødris. Christian leger rigtig meget med smag og tekstur – og så selvfølgelig præsentationen!
En af vores grundideer i vores koncept er også, at alt skal være glutenfrit. Ris er fra naturens side glutenfrie, og alt vi tilføjer af snacks og desserter er også glutenfrit. Og så skal det være en fair pris – både for vores risotti og for vores vin.

Ris8_2

Hvordan fik I aftalen med Westmarket i stand?
– Vi brugte rigtig lang til på at finde et sted at åbne op, og vi var ude at se på en hel masse forskellige lokaler og små butikker, men der var ikke rigtig et sted, der virkelig bare talte til os. Vi prøvede også Torvehallerne, men alt var helt booket. Og så læste vi om WestMarket et eller andet sted, og tænkte ”hvorfor ikke?”. Vesterbro er jo et fantastisk sted, fyldt med liv, familier og hippe unge, kunst og kultur. Det ville vi gerne være en del af! Så vi kontaktede WestMarket og blev bedt om at pitche vores idé til dem, så de kunne tage stilling til, om de syntes, vi passede ind. Og de elskede idéen, så vi blev inviteret til et møde for at blive introduceret til, hvad WestMarket kunne tilbyde. Og efter det var der et par møder til, vi kom ud og så på byggeriet og underskrev kontrakt med dem i den tidlige sommer 2016.

Hvordan går det i Westmarket?
– Det går rigtig godt – især taget i betragtning, at vi lige er åbnet op. Gæsterne er virkelig positive, og vi hører ofte om folk, der er helt overvældede over alle de mange muligheder for så meget forskellig og lækker mad. Der er virkelig noget for en hver smag! Jeg tror muligvis stadig, at WestMarket er så tilpas ”ukendt” til, at vi kan kalde os for lokale lidt endnu, men det er altså også vildt fedt, at der er så mange i nærområdet, der kommer forbi. For man lærer jo folk at kende, ved hvad de skal have, taler om løst og fast og siger ”vi ses igen om en uges tid”, fordi man bare ved, at de kommer tilbage, fordi de er glade og tilfredse. Vi er rigtig glade for at være blevet en del af et madmarked, for her er en fed stemning og så mange fantastiske mennesker, der er engagerede og har det der drive, der bare smitter.

 

Ris8_3 

Hvilke andre spisesteder i byen kan I selv anbefale?
– Uha, den er svær, for København er jo en by fyldt med en hel masse lækre steder at spise, og der popper hele tiden et nyt sted op, der bare prøves!
Der ligger en lille fransk restaurant på Østerbro, Carte Blanche, som serverer fantastisk mad, og ejeren, Vincent, laver den selv – og han er også ofte at finde ude i restauranten blandt gæsterne, hvor han serverer og fortæller historier. Jeg elsker det sted!
Der er også Restaurant Urten inde i Larsbjørnsstræde; en vegansk restaurant med rigtig lækker mad! Og så er der selvfølgelig Morgenstedet på Christiania, hvor de altid formår at servere dejlig mad – og så er stemningen bare fantastisk afslappet.
Og så selvfølgelig WestMarket – her er alt, hvad hjertet kan begære; lækker pizza, smørrebrød og kager for bare at nævne lidt. Så man er virkelig selv ude om det, hvis man går herfra sulten!

Westmarket ligger med indgang fra Matthæusgade og Vesterbrogade. Bager og cafeer har åbent fra kl. 8-19, spisesteder har åbent kl. 10-22.

 

Related Café og restauranter Articles

Similar Posts From Café og restauranter Category

1 Comment so far

Jump into a conversation