YogaStream – din online yogaunderviser

0
362
Tiltaler indelukkede træningsrum og fyldte fitness-lokaler dig ikke – men ønsker du stadig er mærke din krop og muskler og forblive sund og frisk? Mange af os holder af at træne et par gange om ugen eller tre. Men i disse corona-tider kan det knibe med lysten til at stå i et træningscenter for at få pulsen op. Heldigivs findes der alternativer online, så du kan holde fast i dine træningsrutiner. Louise T er i gang med at teste ét af disse, nemlig Yogastream.dk. Men inden anmeldelsen kommer, skal vi først lige høre fra iværksætterne bag, Anne Vestergaard Andersen og Gro Skovbjerg.

Reklame: Louise T har fået lov at teste yogastream.dk over en periode.

Hvordan opstod ideen om YogaStream?
– Anne arbejdede i 2014 på en yoga- og surfcamp i Nicaragua, hvor Gro kom på besøg. Her var der masser af amerikanske yogalærere og gæster, der benyttede sig af online yoga ved hjælp af store amerikanske yogasites. Da vi kom hjem til Danmark igen, fortsatte vi med at dyrke yoga online via de internationale site, og vi savnede et dansk tilbud med vores danske yndlingsyogalærere.

Anne var på daværende tidspunkt netop blevet færdiguddannet, og Gro arbejdede på et kommunikationsbureau, hvor hun havde været gennem fire år. Vi havde begge to en iværksætter i maven og var et sted i livet, hvor vi var klar til nye udfordringer. Vi havde begge haft stor gavn af yoga i vores liv, og vi ønskede at dele den glæde med andre, ved at gøre yoga mere tilgængeligt.  

Hvem er folkene bag?
– YogaStream er grundlagt af os, Gro og Anne, på henholdsvis 36 og 33 år. Vi har været venner i 12 år og har studeret sammen i Århus, boet sammen, rejst sammen, startet og drevet YogaStream sammen i snart 5 år. Vi er ikke selv uddannede yogalærere, men er entusiastiske yogaelever. Vi nyder at arbejde sammen med, i vores øjne, Danmarks dygtigste yogalærere, som gør os klogere og gør YogaStream til det, det er i dag. Gro bor i dag i Gl. Ry med sin mand og to børn, og Anne bor fortsat i København med sin mand og sine snart to børn.

Hvornår startede I?
– Vi grundlagde YogaStream i 2015 og lancerede den første version af sitet i februar 2016. Siden da har vi driftet og udviklet produktet og konceptet, så vi i dag står med et tilbud, vi er rigtig stolte af.

Hvordan er det gået?
– Ingen af os har tidligere erfaring med at starte virksomhed, så det har været en fantastisk lærerig rejse, vi har været på de sidste 5 år.  Vi startede med at købe et kamera på den blå avis, og så gik vi ellers i gang med at filme og redigere yogavideoer og udvikle hjemmeside. Allerede fra første lanceringsdag oplevede vi en stort interesse fra brugerne for online yoga, og vi tænkte, at det her måtte vi udbygge. Siden da er vi gået fra 100 til 1200 yoga- og meditationsvideoer. Vi startede med 10 yogalærere og 5 yogastilarter og i dag kan du dyrke yoga med 26 dygtige yogalærere inden for 13 forskellige yogastilarter inkl. gravid- og efterfødselsyoga og børneyoga. I foråret lancerede vi vores YogaStream app, så man både kan streame fra telefon og computer, og vi har netop introduceret Livestreaming, så man kan streame videoerne ‘real time’ fra yogalærerens hjem. Alt i alt går det rigtig godt, og vi har blod på tanden til at gøre YogaStream endnu bedre fremadrettet.

I dag er vi dybt taknemmelige over alle de mennesker, der har hjulpet os på vej med projektet, og vi er meget stolte af, at vi rent faktisk gjorde det. Det har selvfølgelig ikke altid været let og det har være ekstremt tidskrævende, men hver gang vi får en positiv tilkendegivelse fra en kunde, som har glæde af YogaStream, kigger vi på hinanden og siger: Det var det hele værd. Vi var med til at bidrage positivt til denne persons liv. Det er en fed følelse. 

Hvordan har I oplevet corona?
– Eftersom vores virksomhed er digitalt funderet, er vi en af de heldige startups, der rent faktisk har oplevet fremgang under corona. Da Danmark lukkede ned, stod vi klar med et veludbygget tilbud, der kunne hjælpe danskerne med at holde sig fysisk aktive og mental balancerede under lockdown. Online yoga er ikke nær så stort, som i f.eks. USA, hvor online træning faktisk udkonkurrerer fysiske studier. Det er vores indtryk, at danskerne med corona har været tvunget til at gentænke den måde, de holder sig aktive på, og der er online yoga et rigtig godt alternativ.

Hvad er jeres drømme med YogaStream?
– Vi drømmer om at give et stigende antal mennesker mere styrke, ro velvære i deres hverdag. Vi vil gerne bryde med de stereotyper, der kan findes i yogaverdenen om, at man skal se ud på en bestemt måde, spise på en bestemt måde etc. for at kunne dyrke yoga. Vi mener, at yoga er for alle, og vi drømmer om at give danskerne nem adgang til højkvalitetsyoga- og meditation til en fair pris. Rigtig mange danskere har travlt med studie, venner, karrierer og børn, og har svært at finde tid til at pleje sig selv – sin krop og sit sind. Det kan også være, at man bor på landet og har langt til nærmeste yogastudie; at man ikke har mod på at møde op i et yogastudie og dyrke yoga sammen med andre; eller at man simpelthen ikke har råd til et medlemskab i et fysisk studie. Det er vores ønske, at løse disse udfordringer med YogaStream. På den længere bane har vi mange planer og drømme for YogaStream. Dem holder vi for os selv lidt endnu. Men alt i alt drømmer vi egentlig “bare” om, at gøre verden til et bedre sted;-)