Blogs

20 ting du kan lave i karantæne

20 ting du kan lave i karantæne

by 30/03/2020
Vi er halvvejs i de fire ugers karantæne, som regeringen indtil videre har bedt os om at gå i. Og kedsomheden er mærkbar for mange af os. Derfor har vi lavet en lang liste over ting, du kan kaste dig over i denne tid, mens du venter på at komme ud i verden igen engang om forhåbentligt et par uger.

 

 1. Sortér dine billeder på din mobil
  Come on. Du har i hvert fald et par tusinde billeder ik? Og nok ca. 12 af de helt samme. Ryd ud i dem – du har tid nu, og det føles godt!
 2. Gør hovedrent
  Køleskabet, ovnen og toilettet trænger helt sikkert til en hovedrengøring. Og er du nogensinde egentlig kommet ordentlig ind under den der rille under ovnen? Nu er det tid!
 3. Dans, grin, bag eller træn til Instagram Stories
  Dyrk morgengymnastik med Melvin Kakooza, træn med Michelle Kristensen, bag med Ditte Julie eller dans med Mie Moltke og Michael Olesen – ja, der er nok spas på instagram stories, og det giver et tiltrængt grin i en svær tid.
 4. Læs en bog
  Den ligger der. På sofabordet. Hver dag tænker du “NU skal jeg læse i den”, men det bliver bare aldrig rigtig til noget, vel? Men nu har du tid!
 5. Gå en lang tid med en podcast i ørene – alene
  Snør skoene, på med jakken og i med høretelefonerne. Du kan fx høre vores egen Louise Taarnhøjs podcast “Kærlighedens Labyrint” eller gå i true crime mode og høre “Mørkeland“. Jeg kan også varmt anbefale “I en danskers blodspor”.
 6. Vask vinduerne
  Ja, nu da corona hærger landet, så skal solen selvfølgelig stå fra en skyfri himmel. Og du render rundt derhjemme og kigger længselsfuldt ud – men det er lidt svært at se noget, fordi dine vinduer er så beskidte. Du har tid nu, de skal vaskes!
 7. Dyrk yoga
  Ahhh, nyhederne kører 24/7 med corona-nyheder, og det bliver lidt stressende i længden, ik? Sænk kroppen ned på en yogamåtte, snør håret op, skuldrene ned og træk vejret dyyyybt. Youtube har i øvrigt tonsvis af gode yogavideoer – selv hvis du kun lige kan overskue 20 minutter. Prøv fx denne video. Namaste.
 8. Bag bag bag
  Ja, du har helt sikkert købt gær. Og meget af det. Nu er det tid til at bruge det – bag lækre boller, brød, pølsehørn, pizzasnegle og andet til fryseren. Du har nok tid.
 9. Læg et puslespil
  Sådan et på 1000 brikker! Jeg kan ikke selv huske, hvornår jeg sidst har lavet puslespil, men det er nu!
 10. Oplev en online koncert
  Metallica har gjort det. Mads Langer har gjort det. Shawn Mendes og mange andre gør det. Online koncerter er det nye! Så sæt dig i sofaen, smid benene op, hæld lidt vin på glasset og se en live koncert på fjernsynet.
 11. Forfatter-interviews på Gyldendal online
  Her i corona-tiden sender Gyldendals bogklub interviews med aktuelle forfatter – direkte til dig, der sidder derhjemme. Det foregår hver dag fra 8.30-9, læs mere her.
 12. Lær et nyt sprog
  Der er ikke noget federe end at kunne et ekstra sprog udover dansk og engelsk. Så hvorfor ikke bruge en time om dagen de næste to uger på at blive flersproget? Tjek duolingo hvor du finder en lang række sprog, du kan kaste dig over.
 13. Binge en serie
  Du ved, sådan en af de serier der har over 10 sæsoner. Bare gå i krig. Jeg er fx lige startet på Beverly Hills – HELT fra starten. Årh det er altså god underholdning.
 14. Ring til dine bedsteforældre
  Du har altid dårlig samvittighed over det. Men hverdagene tager hinanden, og pludselig har du ikke snakket med din farmor i flere måneder. Men lige nu går hun altså derhjemme og er udsat. Gi’ hende et kald. Hun bliver så glad.
 15. Google Hangout
  Er det nye! Send et link til dine venner, veninder, familie og ha’ en hyggelig aften online. Selvfølgelig med lidt vin. Du kan også lave et dagligt morgenkaffe-ritual med dine kollegaer – fx hver dag fra 9-9.30.
 16. Støt de lokale restauranter
  Køb takeaway til aftensmad. En lang række restauranter – inklusiv Michelin-restauranter – tilbyder i disse dage virkelig lækker takeaway til en langt lavere pris, end hvis du spiste i restauranten. Det er værd at udnytte! Find lister over alle bydelene her: Vesterbro, Nørrebro, Østerbro, Indre By, Amager og Christianshavn, Frederiksberg og Hellerup.
 17. Online webinarer
  Er det nu, du skal lære at strikke? Eller lære at tale spansk? Eller hvad med at lære, hvordan du skriver og udgiver din egen bog? Der findes et hav af online undervisning, og meget af det er faktisk gratis. Søg på Google eller LinkedIn efter det, du interesserer dig for, og en hel verden af nye hobbyer vil åbne sig for dig.
 18. Gå i Det Kongelige Teater online
  Teatrene er lukkede, og det gælder naturligvis også Det Kongelige Teater. Men hvis du går og drømmer om at opleve en opera eller en ballet, men ikke rigtig ved, om det er noget for dig, så har du nu chancen for at opleve netop dette ganske gratis. Der ligger nemlig udvalgte forestillinger til fri afbenyttelse online netop nu.
 19. Få oplæsning af forfatterne selv
  Om aftenen har Gyldendal fået en forfatter til at læse højt fra en bog kl. 20.30, så vi alle kan nyde at falde godt til ro med en god historie. Hvor tit er det lige, at man har den luksus i sin hverdag? Tjek ind her kl. 20.30 i aften.
 20. Gå i biografen online
  Grand har oprettet en hjemmebiograf online, hvor du kan se nogle af de film, du ellers skulle have set i biografmørket. Det koster naturligvis stadig penge at streame filmene derhjemme – men på den måde støtter du også filmbranchen og biografen, så de stadig er her, når Danmark åbner op igen.

2 Comments so far

Jump into a conversation

Your data will be safe!Your e-mail address will not be published. Also other data will not be shared with third person.