1. maj arrangementer i København

0
418
Arbejdernes internationale kampdag er med årene blevet en fest for alle. Uanset om du er til kampdag under de røde faner, politiske taler og debatter, fadøl, eller bare hygge med vennerne er her lidt inspiration til 1. maj arrangementer i København.

 

Fælledparken

1_maj_fælledparken
Fotocredit: 1. maj i Fælledparken

Fælledparken lægger traditionen tro græs til den helt store 1. maj fest, som ofte altid udvikler sig til en drukfest for studerende. Der 9 telte og 7 scener og boder, som alle har et tætpakket program med taler, debatter og musik og andet. Blandt talerne er bl.a. Mette Frederiksen, Pia Olsen Dyhr, Margrethe Auken og Pernille Skipper – og måske dig? Der er nemlig åben mikrofon, hvis du har noget på hjertet.

1. maj i Fælledparken på Østerbro fra kl. 12-19

 

La Banchina

1_maj_la_banchina
Fotocredit: La Banchina

Der er Rød Havnefront hos La Banchina på Refshaleøen, og her står den ikke på politiske taler men derimod Aperol Spritz, musik fra DJ Antonio og Giovanni og en formidabel udsigt til en smuk solnedgang. Det er tilladt at fejre arbejdernes kampdag, men der er vist mere lagt op til hyggeligt samvær i solen.

1. maj hos La Banchina på Refshaleøen fra kl. 16-23

 

Blågårdsplads

Enhedslisten holder forfest på Blågårdsplads inden festen rykker videre til Fælledparken. Programmet starter kl. 10.30 med taler, musik og børneteater og kl. 13 rykker festen videre til teltet i Fælledparken.

Socialistisk 1. maj på Blågårdsplads på Nørrebro fra kl. 10.30-13

 

Arbejdermuseet

Socialdemokratiet holder også forsamling som opvarmning til den store fest i Fælledparken, og de har valgt Arbejdermuseet som rammerne for deres arrangement. Fra kl. 10 er der taler med bl.a. Mogens Lykketoft og Frank Jensen, inden der er samlet optog anført af Københavns Post-Orkester mod Fælledparken kl. 12.

1. maj på Arbejdermusset i Rømersgade fra kl. 10-12

 

Cinemateket

1_maj_cinemateket
Fotocredit: Cinemateket

Der er foredrag og film hos Cinemateket, som i anledning af 1. maj viser dokumentaren Propaganda, der ser på den vestlige kulturs indflydelse set fra et nordkoreansk perspektiv. Inden filmen vises er der foredrag om Nordkoreas brug af propaganda med Geir Helgesen, som er seniorforsker på Nordisk Institut for Asienstudier og Nordkorea-ekspert. Foredraget er gratis men filmen koster 80 kr.

Nordkoreansk 1. maj med og uden propaganda hos Cinemateket i København K kl. 20.30

 

Flæskestegssandwich hos Guldkroen

Ingen politik uden valgflæsk! Men eftersom der ikke er valg, så må den jo stå på flæskestegssandwich den 1. maj, og det sørger Guldkroen 11 for. I anledning af 1. maj serverer de alt godt til ganen for at komme godt igennem dagen, og menukortet byder derfor på guldøl til 15 kr., Fernet, brun sovs og selvfølgelig flæskestegssandwich til kun 55 kr.

1. maj på Guldkroen på Nørrebro fra kl. 12-21.

 

Folkets hus

Folkets Hus på Stengade har været midlertidigt lukket på grund af bandekonflikterne på Nørrebro, men nu er de igen klar til at genåbne. Det bliver fejret 1. maj med vegetarisk morgenmad, inden der senere er afgang til Antifascistiske Unges demonstration på Kgs. Nytorv.

Genåbning af Folkets Hus på Nørrebro den 1. maj fra kl. 9-11.

 

Baghaven

1_maj_mikkeller_baghaven
Fotocredit: Baghaven

Mikkeller er klar til endnu en sæson med gourmet øl på Baghaven, og der er sæson-åbning den 1. maj. Her er der ligesom hos La Banchina ingen politiske taler, men derimod lækre øl, DJ og god stemning ved havnefronten.

Sæson-åbning og 1. maj hos Baghaven på Refshaleøen fra kl. 13-20