10 tip til påskeferien 2022 i København

1
451

Påskeferien i København byder som altid på et væld af oplevelser for store og små. Hvis familien skal underholdes i de hyggelige påskedage, så får du her 10 bud på, hvad I kan lave i påskeferien i København.

Af Louise Bro

 

1. Påske i Tivoli

Tivoli åbner dørene til påskeferien med duftende hyacinter, 20.000 påskeliljer, farverige påskeæg og sprudlende forårspynt. Der er garanti for masser af forårsunderholdning, og med bløde påskelam, lækre forårsfristelser, flotte påskedekorationer og sus i forlystelserne. I kan gå på Æggejagt blandt sprudlende påskepynt, nyde en sjov forestilling med Rasmus Klump og Flora, eller en påskefrokost på havens restauranter. Og hvis ikke det er nok, så skydes påskeferien også i gang med et farvebrag af et Åbningsfyrværkeri den 8. april.

HVOR: Tivoli, Vesterbrogade 3, KBH V
HVORNÅR: 8. til 18. april

 

2. Påske på Nationalmuseet

I påskedagene kan I få hele historien om påskehekse, æggedyster og om den hvide magi, som I skal fange i påsken på Nationalmuseet. I museets hekseværksted kan I lave amuletter og uroer, der beskytter jer mod det onde. I kan også tage vandringen igennem nationalmuseets natunivers, hvor I bliver jeres mørkeræd kvit. I hvert fald hvis i tør møde helhesten, gravsoen, lygtemanden, maren og andre af fortidens spøgelser i Nationalmuseets mørke skov. Hekseværkstedet koster 50 kr. men alle andre aktiviteter er gratis for børn under 18 år.

HVOR: Nationalmuseet, Ny Vestergade 10, KBH K
HVORNÅR: 9. april til 18. april

 

 

3. Lego World i Bella Center

Fra den 15. til 18. april kan små og store legebørn gå amok i legoklodser, når LEGO® World 2022 indtager Bella Centret. Her kan I både glæde dig til populære temaer som LEGO City, LEGO Ninjago, LEGO Friends, DUPLO og et nyt, stort DR Ramasjang og Minisjang område. Entre koster 175 kr.

HVOR: Bella Center, Center Boulevard 5, KBH S
HVORNÅR: 15. til 18. april

 

4. Dinozoo

I påsken kan I ikke bare sige hej til girafferne, elefanterne og alle de andre dyr i Zoo, I kan også møde nogle af de største, hurtigste og mest frådende dinosaurer. De har nemlig slået sig ned blandt søløver, pingviner og kænguruer i det nye Dinozoo. I kan bl.a. slippe jeres indre dino-nørd løs i kreaværkstedet, hvor I kan lave seje dinoer i æg, bogmærker med jeres yndlingsdino og meget mere, som I selvfølgelig kan tage med hjem efterfølgende.

HVOR: Zoo, Roskildevej 32, Frederiksberg
HVORNÅR: 9. til 18. april

 

 

5. Påske i Dansk Arkitektur Center

Hos Dansk Arkitektur Center bliver der lavet skæg med æg i påsken. I kan designe jeres eget påskeæg inspireret af arkitekturens former og mønstre, eller flytte ind i et æg og tegne og indrette en minibolig i et æg. I kan endda på egen krop opleve en æggeformet minibolig bygget til Månen i DACs udstilling A Space Saga. Og hvis I stadig mangler lidt arkitektonisk inspiration, så kan I slippe fantasien løs i en sal fuld af LEGO® klodser.

HVOR: DAC, Bryghusgade 10, KBH K
HVORNÅR: 9. til 18. april

 

 

6. Påskeferie til søs

Strömma holder påskeferie med en sejltur rundt i Københavns kanaler, hvor en glad matros ombord fortæller om byens historie, så selv de mindste kan være med. Sejlturen varer 40 minutter, og her kan hele familien se frem til gode fortællinger og måske en røverhistorie eller to.

HVOR: Strömma, Nyhavn 3, KBH K
HVORNÅR: 9. til. 12. april

 

7. Påskeferie på SMK

I påskeferien slipper SMK fantasien løs og inviterer på oplevelser for hele familien, inspireret af den sydkoreanske kunstner Haegue Yangs forunderlige univers. I kan tage med på en familieomvisning og opleve de sanselige skulpturer, som både kan dreje rundt og larme fra lyden bjælder. I kan også lave jeres egen skøre fantasiskulptur i Børnenes Værksted, og så står caféen  klar med lune pandekager til både store og små kunstelskere.

HVOR: SMK, Sølvgade 48-50, KBH K
HVORNÅR: 9. til 18. april

 

8. Påskeferie i Rundetaarn

I anledning af familieudstillingen “Eventyrtårnet” kan I lave papirklip eller skabe dit eget blomstervæsen – helt i H.C. Andersens ånd i Rundetaarn. I kan være med, når der afholdes kreative værksteder med papirkunst og collageteknik, eller gå på opdagelse i udstillingen “Eventyrtårnet” med syv af H.C. Andersens eventyr i smukke tableauer af billeder og ord, blandt andet skabt af netop Signe Kejlbo. I kan også blive eventyrdigtere, hvis I kan løse eventyrkortenes opgaver, og se, om I kan løfte den tunge hund med øjne så store som Rundetaarn?

HVOR: Rundetaarn, Købmagergade 52a, KBH K
HVORNÅR: 9. til 18. april

 

9. Familieværksted hos GL STRAND

I påskeferien afholder GL STRAND igen deres populære familieværksted. Denne gang henter de inspiration i udstillingen Konrad Mägi – Det gådefulde maleri, hvor I sammen med billedkunstner Cecilia Westerberg skal skabe fantasifulde landskaber gennem forskellige sanseøvelser og maleteknikker. I værkstedet kan I male landskaber ud fra de sanseindtryk, som berøring af sten, grene og andre naturmaterialer efterlader. Og arbejde med akvareltegning, hvor der sættes fokus på farver og mønstre.

HVOR: Kunstforeningen GL STRAND, Gammel Strand 48, KBH K
HVORNÅR: 12. og 13. april

 

10. Påskeklip i Absalon

I Absalon står påskeferien på påskeklip og klister. Tag familien med til en hyggelig formiddag, hvor i kan klippe gækkebreve og dekore flamingoæg med flotte farver og mønstre. Det er ganske gratis at være med og så kan der købes friskbagte boller med ost, frokost eller kage og drikkevarer i baren.

HVOR: Folkehuset Absalon, Sønder Boulevard 73, KBH V
HVORNÅR: 9. april kl. 11-14

 

God Påske!

1 COMMENT

Comments are closed.