Kom til Kulturnat på Hotel- og Restaurantskolen

0
173

Kom forbi Hotel- og Restaurantskolen fredag den 13. oktober, hvor du kan smage på uhyggeligt smørrebrød og grøn, svampet streetfood, genfinde de glemte ølklassikere, blive druknet i søde sager fra det store Valby’ske kagebord og meget mere. Billetsalget til de mange lækre aktiviteter er nu åbent.

Sidste år lagde 2.000 mennesker vej forbi, da Hotel- og Restaurantskolen fejrede 100 års fødselsdag med en historisk fest fuld af lærerige og velsmagende arrangementer. I år gentages succesen, når københavnerne inviteres forbi til nye store smagsoplevelser og spændende workshops med fokus på det grønne køkken – og der er nu åbnet for billetsalget til de mange aktiviteter.

Kom forbi, når skolens tjenerelever fyrer op for flamberingen og eksperimenterer med hjemmelavede cocktails til at skyde weekenden i gang – og er man mere til øl, kan man komme til ølsmagning med nogle af den danske ølhistories glemte klassikere. Du kan også lære om og smage på mikrobiologiens gastronomiske kunst til vores fermenteringsworkshop.

Når sulten melder sig, er mulighederne mange; tag fx med til 6 retters sydeuropæisk efterårsmiddag, eller smag på (u)hyggeligt smørrebrød i fredag den 13.’s ånd. Vi hylder også det grønne riges store umamikonge, når skolens streetfood marked hylder svampe i alle deres mange lækre afskygninger. Og så rykker sønderjysk tradition til København for en aften, når vi inviterer indenfor til det store Valby’ske kagebord.

Se det fulde program her:

Det store Valby’ske kagebord v/ elever fra Bager/konditor uddannelsen

På ægte Sønderjysk manér sammensætter Hotel- og Restaurantskolen et overdådigt Valby’sk kagebord med de skønneste kager, skolens Bager/konditorelever har at byde på. Fra macarons til flødeboller og meget mere.

Tidspunkt: Kl. 18:00-19:30 og 20:00-21:30 Pris: 150 kroner – køb billet her

Ølsmagning og snacks v/ Kellner Dan Andreasen og elever fra Nordisk Grundforløb

Der dukker hele tiden nye bryggerier og øl op på den blomstrende danske ølscene – men hvad med klassikerne? Lær om og smag på udvalgte nedslag fra den danske ølhistorie med kyndig vejledning fra skolens ølsommelieruddannelse Kellner. Du kan også nyde skønne snacks udviklet af eleverne specifikt til hver øltype.

Tidspunkt: Kl. 18:00-19:00 og 20:00-21:00 Pris: 150 kroner – køb billet her

Vegetarisk streetfood med svampetema v/ elever fra International Class og Nordisk Grundforløb

Svampe er alt fra rituelle sanketure i fugtig efterårsskov til tæmmet industriel containerdyrkning. Men hvorfor går vi så meget op i svampe? På vores vegetariske Streetfood-marked kan du selv smage, hvordan svampe kan være en af de stærkeste kilder til velsmag og umami uden for dyreriget.

Tidspunkt: Kl. 18:00-22:00 Pris: 20 kroner per snack eller 100 kroner for 6 snacks (= et fuldt måltid) – billetkøb ikke nødvendigt

Oplev Sydeuropas efterårskøkken gennem 6 serveringer v/ elever fra skolens Grundforløb 1

Et ivrigt hold af nye elever på skolen driver restaurant for en aften med 6 skønne serveringer fra det sydeuropæiske efterårskøkken. Få smagsoplevelser fra både det salte og søde køkken – sprængfyldt med smag og gode sæsonråvarer.

Tidspunkt: Kl. 18:00-20:30 (ankomst mellem 18:00 og 18:30) Pris: 120 kroner – køb billet her

Smørrebrød på den (u)hyggelige måde v/ elever fra Smørrebrød/cater uddannelsen

Fredag den 13. skruer vi op for uhyggen i vores restaurant, når skolens smørrebrød/cater-elever serverer (u)hyggeligt smørrebrød. Hvordan gør man en sildemad, et stykke med tatar og en lækker dessert til en uhyggelig oplevelse? Kom selv forbi og smag – hvis du tør.

Tidspunkt: Kl. 18:00-19:30 Pris: 175 kroner – køb billet her

Cocktailbar og flambering v/ tjenerelever fra skolens Grundforløb 2

Der er festlig efterårshygge i baren, når vores tjenerelever disker op med lækre hjemmelavet cocktails (både m/u alkohol) og flamberet frugt serveret med store smil og gode fortællinger.

Tidspunkt: Kl. 18:00-23:00 (eller udsolgt) Pris: Køb af cocktails på dagen – tilmelding ikke nødvendig

Lær at fermentere v/ elever fra skolens Grundforløb 1 EUX

Bliv introduceret til fermentering og servér og smag selv på et udvalg af smagsprøver og småretter, der viser, hvad man kan bruge fermenterede produkter til i hjemmekøkkenet. Lav fx din egen surkål/kraut, og lær, hvordan du kan tilsmage den i et væld af retninger.

Tidspunkt: Kl. 18:00-18:45, 19:00-19:45, 20:00-20:45 og 21:00-21:45 Pris: Gratis – tilmeld dig en workshop her