Anton L | Københavnersnuden #474

0
155

Ugens Københavnersnude er den 21-årige sanger og sangskriver Anton L. Han har trådt sine barnesko i Københavns Drengekor, er student fra Sankt Annæ Gymnasium, og har siden gymnasietiden skrevet sine egne sange. Foruden sanger og sangskriver, tæller Antons talenter også guitarist, pianist, producer og lydtekniker – og han indspiller og producerer også for andre artister. Antons første to singler ”Fool’s Guide to Your Heart” og “Prettification” er netop udkommet, og den 27. oktober kommer hans debutEP “Anton L”. 

 

LoveCopenhagen: Hvad har du gang i i øjeblikket?
Anton L: For tiden har jeg travlt med at forberede udgivelsen af min første EP, som udkommer den 27. oktober. Lidt pause må jeg dog trods alt tage en gang imellem – så cykler jeg en tur for at rydde hovedet, læser i en bog eller brygger på nye sange.

LoveCopenhagen: Hvor bor du?
Anton L: Jeg bor på Teglholmen i København SV.

LoveCopenhagen: Hvor går du tur?
Anton L: Jeg elsker at gå tur langs vandet ved Slusen og Kalveboderne. Der er noget magisk ved vand, som skaber en eller anden ro i mig.

LoveCopenhagen: Hvor drikker du kaffe?
Anton L: I sommersæsonen drikker jeg kaffe på Cafe Slusen. De er lukket hen over vinteren. Så, der slentrer jeg endeløst fra café til café, mens jeg venter på, at de åbner igen…

LoveCopenhagen: Hvor spiser du?
Anton L: Egentligt spiser jeg ikke ude så ofte. Meeen, når jeg først gør det, skal det gøres rigtigt: Café Gammeltorv er stedet, når det skal være de gode gamle danske smørrebrød. Bjørn & Delfino på Christian Langes Plads, når det sydeuropæiske kalder. Og så den helt lokale: Spiseriet Teglholmen. Deres tartar… wow… crazy… så god…

LoveCopenhagen: Hvor fester du?
Anton L: Er nok mere bar og værtshustype end klubtype. På Studiestræde ligger BrewPub, som jeg er faldet helt for: man sidder inde i en lille hyggelig baggård og drikker deres håndbryggede øl. De serverer også fremragende snacks! For nylig har jeg også opdaget Fermentoren på Vesterbro. Der spår jeg en masse gode stunder i fremtiden!

LoveCopenhagen: Hvor inspireres du?
Anton L: Jeg har den evne at få mine bedste ideer på de mest besværlige tidspunkter: I badet, lige inden jeg falder i søvn, når jeg kører bil eller cykel, you name it. Nogle gange drømmer jeg, at jeg skriver en vildt god sang, og når jeg vågner for at skrive den ned, er det som at famle blindt i tyk morgendis.
Jeg har også en kæmpestor ”Roget’s Thesaurus”, som jeg nogle gange bladrer rundt i for at finde sjove indgangsvinkler og ord. Det er ret nørdet – jeg elsker det!

LoveCopenhagen: Hvad er dit yndlingssted i København?
Anton L: Nok Slusen og området omkring. Der er en form for ro der, som jeg bare ikke bliver træt af.

LoveCopenhagen: Hvor har du sidst følt dig forelsket i København?
Anton L: Jeg skulle cykle hjem en nat efter, at København var gået i seng. Selvom jeg kørte i indre by, var der musestille. Magisk – lige til at blive småforelsket af.

LoveCopenhagen: Hvad er dit bedste minde om København?
Anton L: Sommeren 2021, hvor det danske herrelandshold bragede derudaf i EM. Det var som om der herskede en fælles eufori, der trak alle, ligegyldigt baggrund, med i samme båd op langs åen.

LoveCopenhagen: Din anbefaling til den bedste oplevelse i København?
Anton L: Tag en tur med havnebussen. Medmindre du bliver søsyg. Eller er bange for busser. Man får set en hel anden side af byen, når man sejler med den. Hvis du er frisk, kan du også lave en hel tur ud af det: find nogle stop at stå af på og gå en tur i lokalområdet.

LoveCopenhagen: Selvom København er fantastisk, har du nu mulighed for at tilføje den ene ting, som du synes, byen mangler – hvad er det?
Anton L: Tid til refleksion. Bare et par minutter. På en bænk, op ad et træ eller hvad man nu kan finde på. Bylivet går stærkt, og vi er dygtige til at følge med – men hvad er det værd, hvis vi glemmer os selv?

LoveCopenhagen: Dit soundtrack til byen?
Anton L: uuhh nej, se, det er svært… Jeg er nødt til at dele det op i 2: ”Good Morning” fra Singin’ in the Rain eller ”Svantes Lykkelige Dag” – Povl Dissing, Benny Andersen inden klokken 10. Og, til når snuden vender hjemad efter en lang dag: ”Shake It Off” – Taylor Swift eller ”Dancing in the Street” – Martha and the Vandellas.

Regner det, er der ingen anden mulighed end ”Singin’ in the Rain” med Gene Kelly – måske der kommer én snart, f.eks. d. 27. oktober (blink, blink ;-)?

 

Tusind tak fordi du ville dele dit København med os, Anton! 

Anton Ls debutEP udkommer den 27. oktober og du kan følge ham på @antonl og på Facebook.