Kulturnat 2023 med ro i sjælen

0
289

Blandt Kulturnat 2023’s mere end 200 arrangementer er der masser af muligheder for at slippe lidt væk fra hverdagens stress og jag og finde ind til en fredfyldt ro i efterårsmørket og pleje til både sjæl og krop. 

 

Spænd af med Acem-meditation

Kig forbi og hør mere om Acem-meditation – en afspændingsmetode, der er let at lære og kan bruges i hverdagen til afspænding og velvære. Årets tema til Kulturnatten er “Meditation – hvad viser forskningsresultater og erfaringer?”. Aftenen byder bl.a. på foredrag, prøv-selv-kropsmeditation og dejlig varm kakao.

Tidspunkt: 18:00 – 23:00
Acem meditationsskole, Kochsvej 26, 1812 Frederiksberg C
Se mere her.

Poesi og stemning når mørket falder på

Hans Egedes Kirke slår dørene op for en aften med ro, refleksion og fordybelse, når organist Martin Bennebo og musiker Hans Find Møller skaber et stemningsfuldt musikalsk univers i kirkerummet, mens mørket falder på. Imens mørket falder på, vil lyset fra både stearinlys og projektører være medspillere til den rolige poetiske stemning i kirkens smukke rum. Så hvis du har brug for en tid i ro fra hverdagens støj eller blot vil beriges med en stemningsfuld musikalsk stund, så kom forbi.

Tidspunkt: 18:00 – 23:00
Hans Egedes Kirke, Vardegade 14, 2100 København Ø
Se mere her. 

ØM.HED i Kulturnatten

På Islands Brygge bliver der taget kærlig hånd om tidens hårdt prøvede nervesystemer og tilbudt et fælles helende nærvær, omsorg og fordybende ro. Aftenen forløber som en ceremoniel hybrid mellem koncert, performance og kollektivt behandlingsrum, hvor de besøgende kan komme i tæt, vegeterende kontakt med sig selv og hinanden. Oplev Gongs n Roses, Akupunktur & Plantelydbad med Stik Mig og Dj Rita Blue, Tigermor og Julie Thalund, Selma Judith og live Shibari akkompagneret af Veronika Voetmann.

Tidspunkt: 18:00 – 00:00
Kulturhuset Islands Brygge, Islands Brygge 18, 2300 København S
Se mere her. 

Ord og toner i mørket

Oplev den smukke og utraditionelle Bellahøj Kirke, når dørene slås op til en meditativ aften, hvor stilheden veksler med ord og toner i mørket. Du kan tænde lys foran ikonerne, slå dig ned for en stund og lytte til kirkens musikere, når de nænsomt bryder stilheden med sprøde toner og indtrængende ord, der taler til hjertet. Vi byder på gratis varm suppe til alle!

Tidspunkt: 18:00 – 23:00
Bellahøj kirke, Frederikssundsvej 125 A, 2700 Brønshøj
Se mere her. 

Forkælelse i Sofiebadet

Gå på opdagelse mellem marmor, terrazzo og unik arkitektur og hør historien om den gamle badeanstalt fra 1909, der overlevede takket være en gruppe ildsjæle på Chr.havn. Forkæl de ømme kulturnat-fødder med et varmt fodbad og nyd et glas vin eller en tapas anretning i vores smukke højloftede baderum. Der vil være stemningsfuld livemusik fra kl 20-22.

Tidspunkt: 18:00 – 23:00
Sofiebadet, Sofiegade 15A-B, 1418 København K
Se mere her. 

Udforsk tantraens, yogaens og meditationens dybtgående verden

Natha Yogacenter inviterer indenfor til seminarer og workshops til at vække chakraerne gennem yoga, lære om erotik og intimitet, yogisk afslapning, en tantrisk tilgang til parforhold, kunstnerisk show og nøgler til vellykket meditation. Slap af i vores Chai & Chill out lounge. Nye sessioner starter hvert 45. min. Kom og få tændt din indre flamme og skru op for intensiteten af både nærvær og livsglæde, energi og bevidsthed, intimitet og hjertedybde. // NB! Arrangementer på engelsk

Tidspunkt: 18:00 – 00:00
Natha Yogacenter, Nordre Fasanvej 230, 2200 København N
Se mere her. 

Se hele programmet for Kulturnatten 2023 her.