Aamanns ambitiøse madhus i Carlsberg Byen åbner i dag

0
368

I dag åbner Aamanns ikke bare én men to nye butikker i de 800 m2 store lokaler i Carlsberg Byen. Der er tale om endnu en Deli & takeaway samt en ny restaurant og bar. Ligesom Aamanns øvrige restauranter vil kortet byde på 60-90% økologi.

Nogle har måske allerede fundet vejen forbi bageriet, der åbnede i juni på den flotte Kildeplads i Carlsberg Byens vestlige ende. Men i dag slår Aamanns ligeledes dørene op for to ny butikker: De åbner en afdeling mere af deres populære Aamanns Deli & Takeaway med tilhørende surdejsbageri, og ved siden af Aamanns Genbo – et helt nyt spisehus og bar med frokost og aften- servering samt morgenmad i weekenden.

Ambitionerne er tårnhøje, når de rykker ind i Carlsberg Byen. De har samlet alt det bedste fra deres øvrige restauranter og forsøgt at imødekomme de behov, der er i et beboerområde, hvor folk lever, går ture eller er ude at opdage byen og dens nye folder.

Derfor er placeringen på Kildepladsen også som skabt til formålet med et stort udendørs område, hvor man kan slå sig løs i større grupper eller trække sig tilbage i de mere intime kroge mellem facadens grønmalede træporte. For børnefamilierne er der en spritny legeplads midt på pladsen.

Indenfor har de igen allieret sig med ATM Design, som har skabt et rum, der emmer af leben i et smukt industrielt udtryk med 70 siddepladser. Designet trækker tydelige tråde til Carlsbergs gamle ølfabrik, der tidligere husede i området, og det har været deres målsætning netop at ære de gamle traditioner – ligesom de selv er kendt for at gøre.

I det hele taget har det at kigge tilbage og holde gamle håndværkstraditioner i live været et bærende element for Aamanns åbning i Carlsberg Byen. Derfor har de også valgt at indrette restauranten med smukke gamle fyretræsmøbler i stedet for at få produceret nye – det har været en lang jagt på alskens loppemarkeder og auktionshuse.

Hos Aamanns Genbo serveres deres velkendte smørrebrød såvel som ‘Aamanns 6 små retter’ om aftenen, der også kommer i en vegetarisk udgave. De vil bestå af kolde og lune serveringer, og menuen vil f.eks. kunne byde på salat med håndpillede rejer på smørstegt surdejsbrød, gris med bagt æblekompot og flæskesvær, kartoffelsalat med syltede tomater og urter samt porretærte på mørdejsbund med lagret ost, bagt hvidløg og en sprød salat.

I weekenden kan du også få morgenmad, hvor kortet både indeholder udødeliggjorte morgenmadsklassikere som forskellige typer æg, krydderpølser og hjemmelavet yoghurt serveret med rugbrødsgranola med ahornsirup og honning, men også retter som clafoutis (bagt pandekage) med hindbær og flødeskum eller øllebrød med mørk chokolade.

Hvis du hellere vil nyde dit smørrebrød som takeaway kan bestillinger og afhentninger foretages i Aamanns Bageri, Deli & Takeaway ved siden af restauranten. Her kan du også købe brød og kage eller en kaffe til gåturen samt et udvalg af delikatesser som leverpostej, gammeldags modnede sild og et udvalg af pålægssalater.

Kildepladsen 8, 1799 København V.