Årets julemarkeder i København 2022

0
1725
julemarkeder i københavn 2022

Læs med og se hvor du kan sikre dig en masse julehygge omgivet af julepynt, og hvis du er heldig også lidt julelys. Det er nemlig blevet den tid på året, hvor vi skal mæske os i gløgg og æbleskiver – og hygge os til julemusik mens vi kommer i den helt rigtige julestemning. Her får du vores guide over julemarkeder i København.

 

Af Louise Bro

 

1. Dragør Julemarked / Jul i Dragør

Tilbage i 2013 lagde den gamle by i Dragør, kulisser til julekalenderen “Tidsrejsen”, og efter optagelserne valgte man, at beholde det autentiske julemarkedet med de originale juleboder fra serien og videreføre den hyggelige tradition. Markedet på Badstuevælen blev hurtigt populært, og der gik ikke lang tid før hele Dragør boblede af jul. Det var derfor naturligt, at samle alle juleaktiviteterne, boder, levende låger under Jul i Dragør.

HVAD: Dragør Julemarked / Jul i Dragør
HVOR: Badstuevælen, Dragør
HVORNÅR: Hver lørdag og søndag fra den 26/11 til 18/12

2. Julemarked i Remisen

Til julemarked i Remisen kan du finde alt med får, når Sjællandske fåreavler har samlet alt med uld, garn, strik, karteflor, skind, lædervarer, filt, keramik, børster, træarbejde og smykker mm.

HVAD: Julemarked i Remisen
HVOR: Blegdamsvej 132, KBH Ø
HVORNÅR: Lørdag d. 26/11 og søndag d. 27/11, begge dage 10-17

3. H.C. Andersen Julemarked

På Nytorv i hjertet af København kan du træde ind i et fortryllende univers med en masse festlig pyntede og indbydende hytter, pyntet med tusindvis af julelys. Her er alt, hvad et julehjerte kan smage, dufte, og begære. De fleste lørdage kan du desuden opleve Københavns Post-Orkester i deres flotte røde postuniformer på H.C. Andersen Julemarkedet.

HVAD: H.C. Andersen Julemarked
HVOR: Nytorv, KBH K
HVORNÅR: 12/11 til 21/12 Alle dage kl. 11 – 19

4. Flere Fugle & Friends

Den 27. november holder bageriet Flere Fugle julemarked og får besøg af nogle af deres venner og leverandører i Demokrati Garage, hvor de fra hver deres lille stand præsenterer nogle af deres gode produkter – og måske leverer et par smagsprøver og gode tilbud.

HVAD: Julemarked Flere Fugle and Friends
HVOR: Rentemestervej 57, KBH NV
HVORNÅR: Den 27/11 kl. 14-17

5. Adventssøndage på BaneGaarden

Byens grønne oase er kommet alvorligt i julehumør med lyskæder, grøn pynt på pladsen og et bugnende adventsprogram. Kig forbi og deltag i julefermentering, bingo med julehistorier, kreativt værksted, bage-workshop og meget mere. Til mund og mave er der selvfølgelig æbleskiver, friskbagte julesmåkager, gløgg, varm kakao og andet julet at glæde sig til. Der er et nyt og spændende program for hver søndag i advent.

HVAD: Adventssøndage på BaneGaarden
HVOR: Otto Busses Vej 45, KBH V
HVORNÅR: Hver søndag 27/11 til 18/12 kl. 12-17.30

6. Over Broens Feministiske Julemarked

Over Broen & Café Sandø holder igen i år julemarked i deres feministiske værdifællesskab på Christianshavn. Her kan du købe julegaver, der bygger på eller fremmer ligestilling og mangfoldighed. Café Sandø laver bål i gården og sælger gløgg, julekager, varm suppe & andre lækkerier. Indenfor vil der være ild i pejsen at varme sig på.

HVAD: Over Broens Feministiske Julemarked
HVOR: Strandgade 52, KBH K
HVORNÅR: Den 1/12 kl. 16-19

7. Kødbyens Hyggeligste Julemarked

Den 2. til 4. december slår LisaGrue dørene op og byder indenfor til Kødbyens Hyggeligste Julemarked. Som forgangne år er det her, du finder hyggen og de gode julegaver til dig selv, din veninde, mor, børn eller søster. De har fine tilbud på kort, smykker, prints, posters, porcelæn, unika serigrafiske tryk, legetøj, gave-tags, bøger, DIY-sæt, papirhåndværk, plante-, linoleumstryk, keramik og meget mere. Og så kan du også få både fredagsvin og lørdagsgløgg.

HVAD: Kødbyens Hyggeligste Julemarked
HVOR: Slagtehusgade 44, 1. TV, KBH V
HVORNÅR: Den 2/11 kl. 15-20, 3/12 kl. 10-18 og 4/12 kl. 10-16

8. Julemarked Højbro Plads

På Højbro Plads kan du besøge Københavns hyggeligste juleby med søde små røde bjælkehytter med bindingsværk.Gå på julegave-jagt i byens flotteste julepyntede hytter, fyldt til bristepunktet med design, kunsthåndværk, glaskunst, papirklip, økologiske delikatesser, uldsokker og bæredygtig strik. Mærk duften af rigtige hjemmelavede æbleskiver, dansk prisvindende gløgg, danske egnsretter, brændte mandler i mange varianter og meget mere.

HVAD: Julemarked Højbro Plads
HVOR: Højbro Plads, KBH K
HVORNÅR: Den 4/11 til 21/12

9. Julemarked på Kongens Nytorv

På Kongens Nytorv ved Hotel d’Angleterre åbner det efterhånden traditionsrige julemarked igen i år. Julemarkedet er fyldt med eventyrlige juleboder med alt fra ægte honning julehjerter julepynt glaskunst, dekorationer, nisser, juleknas og kager.

HVAD: Julemarked på Kongens Nytorv
HVOR: Kongens Nytorv, KBH K
HVORNÅR: Den 16/12 til 22/12

10. Julemarked på Værnedamsvej & Tullinsgade

Der vil være rig mulighed for at komme i julestemning, når Værnedamsvej og Tullinsgade igen iklæder sig byen flotteste juleudsmykning. På markedet vil der være alt fra hjemmestrikkede nissehuer, julepynt, marskandiserfund, brændte mandler, gløgg, æbleskiver, og meget mere.

HVAD: Julemarked på Værnedamsvej & Tullinsgade
HVOR: Værnedamsvej & Tullinsgade, KBH V/Frederiksberg
HVORNÅR: Den 3/12 kl. 9-17

11. Bryggens Julemarked

I Kulturhuset på Islands Brygge er der julemarked den 3. december. Her kan du finde kunst, mad, børneting, julegaver, julepynt, vin, bæredygtige varer, julegodter og meget mere. I boderne vil der stå en blanding af lokale butikker samt private.

HVAD: Bryggens Julemarked
HVOR: Kulturhuset Islands Brygge, Islands Brygge 18, KBH S
HVORNÅR: Den 3/12 kl. 10-15

12. Jul i Saxogade

På det lille hyggelige julemarked i Saxogade på Vesterbro kan du både finde eller lave dine egne bæredygtige julegaver. Du kan også møde deres julekone, være med til fællessang, nyde æbleskiver over bål og alt muligt andet dejligt.

HVAD: Jul i Saxogade
HVOR: Saxogade, KBH V
HVORNÅR: Den 3/12 kl. 10-16

13. Keramik Julemarked

Kom i julestemning til julemarked i Social Pottery Copenhagen, der til dagligt bruges af over 40 medlemmer inviterer dig indenfor på værkstedet. Find din håndlavede keramik julegave her, se udstillingen af nogen af de værker medlemmerne har arbejdet på og nyd hjemmelavet kage/vafler og kaffe.

HVAD: Keramik Julemarked
HVAD: Rantzausgade 25, KBH N
HVORNÅR: Den 4/12 kl. 11-17

14. Flids Julemarked

Flid inviterer til julemarked den 4. og 05. december, hvor det skandinaviske kreative vækstlag viser deres kunst, design, kunsthåndværk, maleri, keramik, brugskunst, illustration, smykkekunst, design, kunsthåndværk, collage- og fotokunst – skabt udfra bæredygtige principper frem. På markedet får du også muligheden for at møde skabende kunstnere, designere og kunsthåndværkere i uformelle omgivelser, og se de nyeste tendenser.

HVAD: Flids Julemarked 
HVOR: Nørrebrohallen, Nørrebrogade 208, KBH N
HVORNÅR: Den 9/12 kl. 15-20 og 10 og 11/12 kl. 11-17
PRIS: 30 kr.

15. Christiania Julemarked

Det traditionsrige julemarked på Christiania er et must for mange. Den Grå Hal bliver igen i år fyldt med kunsthåndværk, gløgg og hygge. Der er madboder med lækker mad, snacks, æbleskiver og selvfølgelig gløgg. Der vil også være levende musik og indslag fra scenen alle dage — Jazz, Swing, Django Reinhardt, Balkan m.m.

HVAD: Christiania Julemarked
HVOR: Refshalevej 2, KBH K
HVORNÅR: 9/12 til 20/12

16. ØsterGro Julemarked

ØsterGros julemarked foregår både på tagfarmen og i gården, og her vil du kunne forsyne dig med gode, lokale, økologiske lækkerier, grøntsager, frø og drikkevarer, smukke og nyttige sager, bøger, m.m. fra ØsterGro og tagfarmens venner.

HVAD: ØsterGro Julemarked 2022
HVOR: Æbelø Gade 5, KBH Ø
HVORNÅR: Den 10/12 og 11/12 kl. 11-16

17. The Lab x the lab kitchen julemarked

The Lab x the lab kitchen afholder igen i år julemarked på Vermundsgade, og det bliver et summarium af forskellige erhverv, som alle har tilfælles, at de fremstiller godt håndværk og er lokale aktører. Der vil være boder for både voksne og børn, samt aktiviteter i børnehøjde. The lab kitchen værter med spiseslige lækkerier, samt varme drikke som kan nydes i deres flotte lokaler.

HVAD: The Lab x the lab kitchen julemarked 2022
HVOR: Vermundsgade 40, 1.sal, KBH Ø
HVORNÅR: Den 11/12 kl. 10-17

18. Jul i Tivoli

En tur i Tivoli i juletiden er en tradition for mange. I år kan du igen se frem til et eventyrligt juleeventyr for store og små. Tusindvis af funklende lyspunkter giver varme i det kolde vintermørke juletræer glitrer i smukke farver, og Tivoli-Garden fylder Haven med dejlige toner. Du kan gå på opdagelse blandt sneklædte boder, og lad dig betage af spektakulære lysprojektioner.

HVAD: Jul i Tivoli
HVOR: Vesterbrogade 3, KBH K
HVORNÅR: 19/11 til 2/1

God fornøjelse og god jul!
// Louise Bro