Thomas Vilhelm | Københavnersnuden #440

0
321
Foto af Gorm Valentin

Ugens Københavnersnude er Thomas Vilhelm, forfatter, musiker, foredragsholder, podcastvært og tidligere forlægger og fagbogsredaktør hos forlaget DreamLitt. Thomas er bosiddende på Østerbro, og den 15. november udgav han sin tiende bog “Punktvise nedslag”. I følge ham selv er hans interesser og arbejdsliv med tiden smeltet sammen, hvilket er et stort privilegie. Det motiverer ham til dagligt at yde de bedst mulige resultater til trods for hans synshandicap – han er blind på højre øje, og har et restsyn på 10 procent på venstre øje.  

 

LoveCopenhagen: Hvad har du gang i i øjeblikket?
Thomas Vilhelm: En del sideløbende projekter samt lancering af min seneste og 10. bogudgivelse Punktvise nedslag, som forlaget Brilleuglen står bag. De nævnte projekter tæller et par albumindspilninger og udgivelser med nogle af de bands, jeg spiller i som trommeslager. Derudover er jeg i samarbejde med forfatter Niels Ole Baadsgaard ved at skrive Franz Beckerlees biografi Stonefree, fortalt af ham selv og forventes udsendt i første halvdel af 2023.

LoveCopenhagen: Hvor bor du?
Thomas Vilhelm: Indre Østerbro nær Randersgade, Strandboulevarden og Østerbrogade.

LoveCopenhagen: Hvor går du tur?
Thomas: Jeg går ikke ofte tur, men færdes meget til fods på Østerbro og i indre København, når jeg skal øve med bands eller deltage i diverse møder.

LoveCopenhagen: Hvor drikker du kaffe?
Thomas: Jeg drikker stort set aldrig kaffe, men gerne te og varm chokolade. Det kan eks. være i Café Bopa, Gotland Vinbar, Shabaz eller forskellige steder i det øvrige København.

LoveCopenhagen: Hvor spiser du?
Thomas: Igen; forskellige steder, hvor det nu passer med mine gøremål herunder Café Bopa, The Laundromat Café og Strøg Shawarma.

LoveCopenhagen: Hvor fester du?
Thomas: Jeg går ikke særlig ofte i byen længere, men hænger gerne ud på spillesteder som Mojo Blues Bar og Vega.

LoveCopenhagen: Hvor inspireres du?
Thomas: I Cinemateket, Grand, Mojo Blues Bar, Københavns Hovedbibliotek, Accord, Nørrebrogade og Beat.

LoveCopenhagen: Hvad er dit yndlingssted i København?
Thomas: Mit øverum på Østerbro, hvor jeg tilbringer en del af min tid i forhold til de musikprojekter, jeg er involveret i, og det er pt. nogle stykker.

LoveCopenhagen: Hvor har du sidst følt dig forelsket i København?
Thomas: Under albumindspilning i Sweet Silence Studios somewhere i Sydhavn.

Foto af Mette Kramer Kristensen

LoveCopenhagen: Hvad er dit bedste minde om København?
Thomas: Der er nogle stykker, og det er svært at udpege den mest ultimative. Receptionen for udgivelsen af Rock & stjernestøv sammen med producer og lydtekniker Flemming Rasmussen er et af dem. Et andet er releasekoncerten for Tømrerclaus dobbeltalbummet Jaguar, min første egentlige pladeindspilning.

LoveCopenhagen: Din anbefaling til den bedste oplevelse i København?
Thomas: Grand og Cinemateket, er du til film, Mojo Blues Bar og Vega, er du til roots musik og større navne. Beat og Route 66, skal der købes ny vinyl.

LoveCopenhagen: Selvom København er fantastisk, har du nu mulighed for at tilføje den ene ting, som du synes, byen mangler – hvad er det?
Thomas: Her må jeg melde pas.

LoveCopenhagen: Dit soundtrack til byen?
Thomas: Det meste af Gasolins produktion og især, når de synger om gang i gaden og beretter om skæbner og pudseløjerlige personager, de mødte på deres vej gennem hovedstaden. Selv om de er skrevet og udsendt i løbet af 70´erne, har de bedste af dem noget tidløst over sig.

 

Tusind tak fordi du ville dele dit København med os, Thomas!